Klíňák má na astře automatickou napínací kladku.APiK píše:Vem si suché mýdlo, pusť motor a opatrně se dotkni hran řemene. Já se jen dotkl a bylo ticho. Pokud nepomůže, můžeš se zkusit dotknout i těch drážek. Pracuj velmi opatrně - ať Ti to nesebere prsty. Pokud by jsi to s mýdlem přehnal, tak to možná začne pískat ještě víc a trošku jinak, ale to se po ujetí tak 20km ztratí. Jen připomínám, že řemen musí být správně napnut - ani ne volně ani ne moc pevně. Tak na promáčknutí jedním prstem o tloušťku prstu (opravte mě někdo jestli si pamatuji dobře).
Piskot klinoveho remena
Re: Piskot klinoveho remena
END
- Reklama
Zase jsem chytřejší.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
No jste borci oba. Hned jsem letěl do Lídlu a koupil mýdlo. Dojel jsem zpět, otevřel kapotu, nejdřív jsem se zalekl, protože se mi zdálo, že se k tomu řemenu nemůžu dostat, ale pak jsem si dodal odvahy, přiložil mýdlo a hned bylo po pískání nebo jak bych to nazval. Takýe mě oprava stála 8 Kč 90 halířů, takže vlastně 9 Kč, ale mám po problůmu a navíc si asi začnu i mejt ruce. Ještě jednou díkyAPiK píše:Zase jsem chytřejší.
Opel Astra G - červená, 1.6 16V, 5.dv., Hatchback,r.v. 2002, 74 kW, alu kola 195/60 R15, CDR 500, 4 x airback, manuální klima, vyhřívaná zrcátka, check control
A nenech se zaleknout, kdyby to začalo znova. Udělej to klidně znovu, ono si to sedne. To jsem rád, že je další problém vyřešen.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
Když to začne znovu, tak mýdla mám pořád dostAPiK píše:A nenech se zaleknout, kdyby to začalo znova. Udělej to klidně znovu, ono si to sedne. To jsem rád, že je další problém vyřešen.
Díkes....
Opel Astra G - červená, 1.6 16V, 5.dv., Hatchback,r.v. 2002, 74 kW, alu kola 195/60 R15, CDR 500, 4 x airback, manuální klima, vyhřívaná zrcátka, check control
V motoru X17DTL jsou řemeny celkem 3:
Rozvodový - zcela zakrytovaný, není vůbec vidět
Plochý (s malými podélnými dřážkami) - pohání klimu, je vlevo dole a je napínaný kladkou, ta je dobře vidět je krásně stříbrná - ojetá.
Klínový - (na vnitřní straně má něco jako příčné zuby) - pohání alternátor, je vlevo nahoře blíže čelnímu sklu. Jestli píská právě tento, dá se poznat jednoduše tak, že při pískání vypneš všechny spotřebiče (světla, ventilátor topení, rádio, vyhřívání...) a pískot okamžitě přestane, při zatížení alternátoru opět začne pískat (hlavně při změně otáček motoru).
Rozvodový - zcela zakrytovaný, není vůbec vidět
Plochý (s malými podélnými dřážkami) - pohání klimu, je vlevo dole a je napínaný kladkou, ta je dobře vidět je krásně stříbrná - ojetá.
Klínový - (na vnitřní straně má něco jako příčné zuby) - pohání alternátor, je vlevo nahoře blíže čelnímu sklu. Jestli píská právě tento, dá se poznat jednoduše tak, že při pískání vypneš všechny spotřebiče (světla, ventilátor topení, rádio, vyhřívání...) a pískot okamžitě přestane, při zatížení alternátoru opět začne pískat (hlavně při změně otáček motoru).
- recor
- Kontaktovat uživatele:
zdravim, ja mam podobny problem s klinovym remenom..teda aspon myslim ze je to on..asi pred mesiacom mi zacalo z motora vychadzat take "sustanie" a ked prsi a je mokro tak obcas hlasito zapiska pri vyssich otackach..myslite ze staci pouzit mydlo alebo ho treba vymenit? dakujem za rady
X16SZR, 5dv., strieborna metaliza, r.v.: 98
Já mám ještě jeden dotak, co mi vlastně vyměnili za řemen. Na faktuře mám prostě napsáno: Řemen a není tam napsáno kterej - i když se prám, tak předpokládám, že měnili rozvodovej. Na to navazuje dalšíotázka - Kdy se teda mění klínovej. Díky za odpověď a sorač, za tak stupidní dotaz.
kolik stál ten řemen,jestli víc než 1200kč tak ti měnili rozvoďák a měl by jsi mít na faktuře i nějaký kladky,tuším tak 2-3ks.
No ja teď u sebe to fáčko nemám, ale dojel jsem to General automobilu a řekl jim, ať mi vyměněnj rozvody, tak předpokládám, že věděli co mají vyměnit. Myslím, že stál 750 Kč před slevou, v tý době dávali nějaký slevy na starší Opely.trins píše:kolik stál ten řemen,jestli víc než 1200kč tak ti měnili rozvoďák a měl by jsi mít na faktuře i nějaký kladky,tuším tak 2-3ks.
Jo ty kladky tam jsou samo taky..
Na faktuře budeš mít řemen gates za nějakých 800-1200,- a k tomu vodící 2* kladka a 1*napínací kladka (tuším že to budou timkeny, nebo skf), takže ti dělaly rozvody. Celková suma s prací 4500-12000 jak kde...Rejhy píše: Já mám ještě jeden dotak, co mi vlastně vyměnili za řemen. Na faktuře mám prostě napsáno: Řemen a není tam napsáno kterej - i když se prám, tak předpokládám, že měnili rozvodovej. Na to navazuje dalšíotázka - Kdy se teda mění klínovej. Díky za odpověď a sorač, za tak stupidní dotaz.
Když sundáš klíňák a otočíš ho, uvidíš na něm známky opotřebení, bo prasklinky tak je na výměnu, ale to se většinou stejně nikdo nepodívá a tak se mění až když praskne.
Asi to bude to samé, za vyzkoušení s mýdlem nic nedáš.recor píše: zdravim, ja mam podobny problem s klinovym remenom..teda aspon myslim ze je to on..asi pred mesiacom mi zacalo z motora vychadzat take "sustanie" a ked prsi a je mokro tak obcas hlasito zapiska pri vyssich otackach..myslite ze staci pouzit mydlo alebo ho treba vymenit? dakujem za rady
END
- recor
- Kontaktovat uživatele:
jo diky, zajtra to hned skusim s tym mydlom.. zhadzovat remen racej nebudem, neviem totiz ako sa uvolnuje..ked nepomoze mydlo tak mi to spravia v servise..musim tam totiz ist s termostatom..vobec sa mi nezohreje motor...skoda ze mam X16SZR..neviem tam najst ten termostat..
X16SZR, 5dv., strieborna metaliza, r.v.: 98
Vezmeš 15 ploché očko, nasadíš na středový šroub napínací kladky, pohybem nahoru kladku uvolníš a řemen sundáš. Je to jednoduchý.
Ještě dodám napínací kladka je zhruba pod alternátorem.
Ještě dodám napínací kladka je zhruba pod alternátorem.
END