ASTRA G 1.2 16v popř. 1.6 8v..
ASTRA G 1.2 16v popř. 1.6 8v..
Čau chlapi,nemá někdo G-čko s výše uvedenými motory?Zajímalo by mě jak to jezdí,spotřeba atd..Děkuju;-)
- Reklama
1.6 8V 62kw Z16SE jezdí krutě, dá se stim jezdit v pohodě od 1500 otáček, ideální do města, výborně se zbírá "od spoda", točit nad 3500ot. nemá žádnej valnej význam, kdežto u šestnáctiventila to začíná jet od 3500 ot...
město 8, mimo město 7
město 8, mimo město 7
Naposledy upravil(a) Vojta dne 11 pro 2008, 23:15, celkem upraveno 2 x.
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
nazdar, 1,2-ek tu bude asi velmi malo ale k 1,6 8v sa ti vyjadri viac ludi, napriklad aj ja. ked som ju kupoval, velmi mi bolo luto ze to nie je 1,6 16v ale zvykol som si, mam motor x16szr - starsia 1,6_8v (55kW) (novsia od r. 2000 ma 62kW) a po takmer roku jazdenia mozem povedat ze som spokojny. urcite mi tu daju takmer vsetci za pravdu ze su to motory spolahlive, i ked ziadne trhace asfaltu.. ak chces ist do 1,6_8v, odporucam ti novsiu verziu so 62 kW, je to taky "kompromis" medzi 1,6 8v 55kw a 1,6 16v. a samozrejme, je to novsie...
co sa tyka spotreby, myslim ze priemer za cely cas co ju mam bude niekde tesne pod 7 litrov. jazdim s nou 60% dlhsie trate 40% kratsie + mesto a spotrebu si evidujem stale, vacsinou je to tych 7, ale dlhsie trate mi idu aj 6,4-6,8, podla jazdy. ak mas nejake otazky ohladom motoru alebo cokolvek ine este, kludne mozes aj cez SZ. ale zhrnutie jednym slovom co sa motora tyka - spokojnost. tak ti zelam dobry vyber
co sa tyka spotreby, myslim ze priemer za cely cas co ju mam bude niekde tesne pod 7 litrov. jazdim s nou 60% dlhsie trate 40% kratsie + mesto a spotrebu si evidujem stale, vacsinou je to tych 7, ale dlhsie trate mi idu aj 6,4-6,8, podla jazdy. ak mas nejake otazky ohladom motoru alebo cokolvek ine este, kludne mozes aj cez SZ. ale zhrnutie jednym slovom co sa motora tyka - spokojnost. tak ti zelam dobry vyber
- genius0011
- Kontaktovat uživatele:
to ti verim, ale zas to je aj zbytocne porovnavat tiez mam taky plan ze dalsie auto musi byt vyrazne silnejsie, ale zatial to je v nedohladne...Zigi píše:No mám jen 55kw, ale jen na chvíli, byla za dobrou cenu, jinak další musí být silnější, auto musí mít aspoň 100 konítixxo píše:ozaj zigi, este jedna vec, vies porovnat motory 1,6 8v 55kW s tym co mas teraz? myslim z vlastnych skusenosti, ci si skusal obidva a vies dat nejaky verdikt. lebo som trocha o 1,7DTI 55kW premyslal ale nemal som tu cest zatial...
Porovnat 1.6 8V a 1.7DTi nemohu, v 1.6 jsem nikdy nejel Porovnat mohu akorát s 1.8 16V 85kw, která jela mnohem líp a s 2.2DTi, která táhne jak zmrd
- genius0011
- Kontaktovat uživatele:
no já měl tu čest osobně vyzkoušet 1.7dti 55kw a 1.6 8V 62kw ihned po sobě v jeden den a benzín jede líp...
a na to že se jedná o velice jednoduchej motor, jehož triviální rozvody se skládají z jedný napínací kladky a řemenu, nemá to turbo, nemá to mezichladič, nemá to váhu vzduchu a další dieslový speciality což sou všechno věci který když se vyser*u tak nejsou levný....
moje volba je jasná...
(ale 1.6 55kw bych nechtěl)
a na to že se jedná o velice jednoduchej motor, jehož triviální rozvody se skládají z jedný napínací kladky a řemenu, nemá to turbo, nemá to mezichladič, nemá to váhu vzduchu a další dieslový speciality což sou všechno věci který když se vyser*u tak nejsou levný....
moje volba je jasná...
(ale 1.6 55kw bych nechtěl)
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
No ti co mě znají,tak ví co mám,tak že se většího objemu nebojím:-)..Potřebuju co největší spolehlivost motoru a neřešit problémy s ecotecy jak tady čtu..,i když ta 1.2 je taky ecotec..Chtěl bych G-čko kombi bez výbavy..Zigi píše:ASi se bojí většího výkonu
Ale příjemnější bude na 100% určitě 1.6 8V, nebude se trápit při jízdě jako 1.2 16V