brzdové destičky
-
- Kontaktovat uživatele:
brzdové destičky
Ahojte Gčkaři, potřebuji poradit. Právě jsem se rozhodl vyměnit zadní brzdové destičky. Mám 2.0 DTI 16V a nastal mi obrovský problém při této zdánlivě jednoduché záležitosti. Rozebrání proběhlo bez problémů, horší už to bylo při zašroubování pístku no a dál jsem se bohužel nedostal. Nevím jak se usazují destičky do třmene ( vím jak to patří ale nejde to ). Vadí mi v tom ta pérka a strašně málo místa. Prosím prosím o pomoc aspoň přes stránky. Mám tam kotouče a ABS. Díky všem Laďa
- Reklama
Vytáhnout staré desky by neměl být problém.Pak povolit odvzdušňovací šroubek,tlačit na pístek a otáčet jím, jako když ho chceš zašroubovat,aby bylo víc místa na nové(silnější) destičky.Kdybys nepovolil odvzduš.šroubek,tak ti to nepujde zatlačit a zpětným tlakem brzdové kapaliny by se mohly poškodit ventilky v ABS.Šrouby doporučuji zajistit lepidlem na závity ( jsou to přece jenom brzdy ). Když budeš mít venku destičky tak si promázni (třeba sprayem na čištění brzd) páčku ruční brzdy,a rozhýbej ji aby chodila lehce a sama se vracela do středu.Pozor ať ti při tom nevyskočí pístek-průběžně ho zašroubovávej.Potom samozřejmě odvzdušnit.Pružiny vyháknout a po montáži vrátit zpět.
Astra G 2.0 DI => Vectra C 2.0 DTI
bbrzdové destičky
A od jakého výroce dáváte destičky? V manuálu píšou dávat FERODO, ale origoš u opla jsou GM made in India.
ASTRA G caravan 1.7DTI (Y17DT)
nevim,proc povolujes odvzdusnovaci sroub,kdyz staci,jestlize otevres nadobku na doplnovani kapaliny (hladina se trochu zvedne,ale zas nemusis odvzdusnovat,staci prebytek odsat strikackou!)mig píše:Vytáhnout staré desky by neměl být problém.Pak povolit odvzdušňovací šroubek,tlačit na pístek a otáčet jím, jako když ho chceš zašroubovat,aby bylo víc místa na nové(silnější) destičky.Kdybys nepovolil odvzduš.šroubek,tak ti to nepujde zatlačit a zpětným tlakem brzdové kapaliny by se mohly poškodit ventilky v ABS.Šrouby doporučuji zajistit lepidlem na závity ( jsou to přece jenom brzdy ). Když budeš mít venku destičky tak si promázni (třeba sprayem na čištění brzd) páčku ruční brzdy,a rozhýbej ji aby chodila lehce a sama se vracela do středu.Pozor ať ti při tom nevyskočí pístek-průběžně ho zašroubovávej.Potom samozřejmě odvzdušnit.Pružiny vyháknout a po montáži vrátit zpět.
manli2 píše:jááá mám 3 možnost.... přijdete do garáže.... tam na vás čeká nějakej pán, vy mu dáte klíčky a jedete náhradnim autem domu... (šoda fobie htp... brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr) no a druhý den vrátíte šodu a jedete domu svym
No... to je dobrá rada. Taky bych to tak udělal z několika důvodů, ale potřebuju je vyměnit dneska. A tak prosím o radu: Celá ta brzdová pakna drží na dvou hvězdicových šroubech. Takovej ořech nemám. Nevíte někdo, jaká je to velikost, abych koupil hned napoprvé ten správný? Díky!
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: brzdové destičky
Takze pri vymene sroubovat ve smeru utahovani ?? Je tam jeste neco, na co je treba si davat pozor ???
nevím jestli je to totožné ........ http://www.opelastra.cz/technika/zbrzdy_ag.htm
-
- Kontaktovat uživatele:
Opravdu je nutne odpojovat lanko rucni brzdy ??
- peter13675
ano je potrebne ho odpojit od brzdiče, presne ako sa pise v navode Standa: Vytáhneme závlačku označenou zelenou šipkou, a konec lanka vyhákneme z brzdového klíče a celý bowden vysunem spodem ven.
inak preco sa pytas ci je to potrebne ? to lanko odpojis v pohode, ide to dobre v tom problem nehladaj
inak preco sa pytas ci je to potrebne ? to lanko odpojis v pohode, ide to dobre v tom problem nehladaj
Astra G Caravan 1.6 16V 74kW X16XEL r.v. 4/98 vlastny dovoz D (uz minulost)
Astra G Caravan 1.6 Twinport 76kW Z16XEP r.v. 12/03 vlastny dovoz D
Astra G Caravan 1.6 Twinport 76kW Z16XEP r.v. 5/03 vlastny dovoz D (uz minulost)
Astra G 5-dver. Hatchback 1.7 CDTI 59kW r.v. 12/04 kupena v CR
Astra G Caravan 1.6 Twinport 76kW Z16XEP r.v. 12/03 vlastny dovoz D
Astra G Caravan 1.6 Twinport 76kW Z16XEP r.v. 5/03 vlastny dovoz D (uz minulost)
Astra G 5-dver. Hatchback 1.7 CDTI 59kW r.v. 12/04 kupena v CR