Ostřikovače skel

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
Odpovědět
Dzingrt

Ostřikovače skel

Příspěvek od Dzingrt » 01 pro 2008, 19:42

Nefungují mi ostřikovače skel (ani čelní ani zadní) na Astře G. Chtěl jsem změřit napětí na motorku, avšak na dně nádržky jsem našel pouze 2 černé plastové kostky. Žádné konektory, žádné hadičky, nic! Kontrola pojistek - vše O.K. Relátek je tolik, že je nemožné zjistit k čemu které patří. Jsem dezorientován a nevím v čem je zakopaný pes, a v současném počasí se bez ostřikovačů jezdí fakt blbě. Může mi někdo poradit? Díky za každou odpověď.

Reklama

Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S » 01 pro 2008, 20:19

to jako že ti nefunguje motorek? zkus očistit kontakty
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........

Dzingrt

Příspěvek od Dzingrt » 02 pro 2008, 21:39

Mám dojem, že jsou tam motorky 2, jeden na přední sklo a jeden na zadní. A jelikož se ani jeden nehne, myslím si, že bude problém v elektroinstalaci. Kontakty bych vyčistil, kdybych je našel, to se mi ale nepodařilo, vše je zakryté. Chtěl jsem na to vzít flexu, ale ještě počkám, jestli mi někdo neporadí něco lepšího. Podle příspěvků, které jsem četl na tomto fóru jsou tu někteří borci fakt profíci :)

RomanK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanK » 02 pro 2008, 22:11

Na ostřikování čelního a zadního skla se používá jen jeden motorek se dvěma vývody. Podle toho, jak se na něj přivede napětí stříká na přední nebo na zadní sklo. Druhý motorek (pokud je osazen) se používá na ostřikovače světlometů.
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]

Odpovědět