![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
Otevření kapoty zvenčí ???
Otevření kapoty zvenčí ???
Po mnohaleté, dobré zkušenosti s F-kem jsem si pořídi pár měsíců tomu G-éčko. 1.6 16-ti ventil ve slušné výbavě. Zatím spokojenost. Včera se však mojí ženě přihodila "zajímavá" věc. Po šichtě, v poledne při příchodu k autu (parkuje trochu mimo lidi) se zděšením našla otevřenou kapotu (na tyčce). Naštěstí všechno šlape a zkušený mechanik také nic podezřelého nenašel. Doma jsem si trochu zkoušel hrát s mechnismem a zjistil jsem, že přes znak Opel, se dá zřejmě přiměřeně zahnutým šroubovákem odtáhnout to pérko, které jistí trn kapoty. No a kolega má poznatky, že jistou manipulasí s baterkou se dá zamykat a odemykat centrál. Tak nevím, co si mám o tom myslet. Pod znak jsem pro jistotu našrouboval krycí plech. Má s tím někdo nějaké zkušenosti? ![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
- Reklama
Spíš bych řekl, že při vystupování to vzala uchem od kabelky (nebo tak něco) a odjistila kapotu. Nějakej vtipálek si toho všiml a otevřel to úplně. O vyhákování přes ten znak pochybuju, ale nic není nemožné a já nejsem zloděj. Každopádně vím, že když nechám otevřenou kapotu já, tak se mi po uzamčení do půl minuty rozeřve alarm.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jsem zvědavý na co tady dojdete... Mi se to zdá poněkud divné, aby to šlo otevřít zvenku.. schválně na to kouknu. ![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
![Obrázek](http://img86.imageshack.us/img86/3903/dieselinsidezj7.jpg)
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
OK, budu to muset ještě jednou zkusitDefender píše:No myslím Apíku, že to není úplně přesný, teda pokud ji necháš jen odemčenou a nebudeš s ní manipulovat, tak alarm ani nepískne, protože ten koncák musí být víc odlehčenejAle pak jo, když nějakej vtipálek ji bude chtít otevřít, tak to pak jo TÚ TÚ TÚ TÚ TÚ TÚ
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
to mi připomíná že je tomu tak rok co sem přišel k autu a byla otevřená kapota, ne zvedlá ale jenom odjištěná, nevěnoval sem tomu pozornost, myslel sem si že sem jí zapomněl zavřít....ale bylo mi divný že bych si nevšim otevřený kapoty...no a ted mi je to jasný, každopádně nic se neztratilo...modrou astru sem prodal takže to naštěstí nemusim řešit protože van má alarm a to začne kvičet...
PS: pro adminy - možná by bylo na místě upravit název tématu
PS: pro adminy - možná by bylo na místě upravit název tématu
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Chlapi robím v brandži / nie som zlodej / ale toto som ešte nepočul. Zlodej nemá toľko času, aby sa najprv hral so zámkom kapoty, potom s baterkou a tak išiel do auta. Keď niečo chce zobrať, vylúpne okno šrobovákom a ide preč. Je to cca 5 sekúnd. Dokonca aj naše kľúče, ktoré máme sú nevýhodnejšie ako tie staršie z oboch strán zúbkavé. U niekoľkých zlodejov už boli univerzálne kľúče / tie naše typy / a s tým centrál, resp. dvere otvorí do 5 sekúnd.
Astra II
- Hribek
- Kontaktovat uživatele:
Musím toto téma oživit, už zhruba před měsícem se mi stalo taky že jsem šel k autu a kapota byla odjištěná, ne zvednutá, ale jen odjištěná. Řekl jsem si že jsem ji asi prostě špatně zavřel když jsem se hrabal v autě a maávnul jsem nad tím rukou, ale ted se mi to stalo během 14 dnů už zase a to dokonce 3x tak to asi nebude náhoda. Nemyslím si že by mi ji někdo otvíral z venčí, spiš mám podezření na ten mechanizmus co ji drží zavřenou, ale netusím co bych tam měl zkontrolovat?????