ABS a TC
ABS a TC
Zdravičko lidi. mam takovou prozbu o pomoc. ma vuz opel Astra 1,8 16v Sport 3dver rv 1999 posledni měsic. Když zapnu kliček do zapalovani a počkam až načte ridici jednotka systemy tak mi sviti kontrolky abs a Tc po nastartovani sviti dale, děla to i když nepočkam na našteni paměti. měril jsem napěti baterie ktera je 3 měsice stara a ma 12,5V a pri startu ma 10,2V a po nastartovani ma 14,42 V tak že altik dobiji. když ale auto po 2 min vypnu ma baterka 13,2V a pri zapnuti kličku po načteni eřj kontrolky ABS A TC zhanou i po nastarovani zustavaji zhasnute. a pri startu sapadne napěti na 11,4 V. Někdy během jizdy semi kontrolky rozsviti na rovnem useku, kdyby to bylo pri narazu do diry tak je mi to jasne že jeto vuli na snimači kol. všechny kontaktky jsem na impregnoval a očistil WD 40 i patice u snimaču kol a děla mi to stale. čim to muže byt? že by rele ABS a TC ?? ale kde ho najdu? děkuji za odpověd.
- Reklama
re
Měl jsem stejný problém a žádalo si to výměnu čidla abs, jelikož TC je úzce spjaté s ABS. To znamená výměnu náboje, jelikož je to vcelku. Pokud ti to dělá takhle samo od sebe..
Opel Astra G 2,0 16V SPORT;X20XEV;4x kotouč Modrá metal.;3 dv;nárazník Neodesign,zadní spoiler, komplet výfuk Laiyting, tapecy v bílé kůži, Audio Kenwood/Pioneer/Ripspeed DVD+LCD - BOHUŽEL JE PO NÍ.
Hele zrovna nad tím taky laboruji, mám stejný motor, ABS i TC mi při startu normalně zhasnou (teda většinou) a pak se z ničeho nic rozsvítí. Ale já tam mám ještě to, že ve chvíli kdy se ty dvě kontrolky rozsvítí tak mi spadne ručička tachometru na nulu a tachometr přestane ukazovat.
Astra G 1,8 16V caravan, automat