Mlhovky - výměna žárovek a demontáž hlavního světlometu
-
Mlhovky - výměna žárovek a demontáž hlavního světlometu
Zdar Zafiráci - už jste někdo vyměňoval žárovky u mlhovek? Stačil by mi krátkej návod než se do toho pustím. Taky by mě zajímalo jestli hlavní světlomet se dá jako u Astry vyndat bez demontáže nárazníku nebo ne - potkal jsem srnky a skončilo to naštěstí jen ulomenými packami od světlometů - koupil jsem si opravárenskou sadu a teď ji chci namontovat ale na to potřebuje světlo ven. Dík T.
- Reklama
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Naraznik sundavat nemusis ale protoze je jedne sroub schovany dole kam se nedotanes je treba naraznik aspon na jedne strane oddelat, 2 srouby v podbehu a 2 mezi svetlama
https://www.astra-g.cz/demontaz-prednih ... -a-svetel/
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
-
Takhle to vypadá jednoduše nicméně na Zafiře je je pod světlem takový plastový proužek. Jinak doufám, že podle přiloženého návodu ty prostřední šrouby najdu tam co u Astry. K té mlhovce se asi dostanu tím, že sundám ten nárazník......... Ještě mám dotaz k výměně vnitřního těsnění dveří u řidiče - mám ho u podlahy totálně zlikvidovaný rád bych si ho vyměnil - je tady nějaký návod? Dá se sehnat jen jeden kus?milosh píše:Naraznik sundavat nemusis ale protoze je jedne sroub schovany dole kam se nedotanes je treba naraznik aspon na jedne strane oddelat, 2 srouby v podbehu a 2 mezi svetlama
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Je tak ja byl rychlejsi nez moje myslenka, myslel jsem ze to mas na astru, no nic, v knize JAK NA TO by to melo byt popsane.
Naposledy upravil(a) milosh dne 13 říj 2008, 13:10, celkem upraveno 1 x.
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
-
Jsem myslel, že je tam nalepenáFathead píše:Jestli myslíš tu gumu, tak ji normálně strhni a natlač tam novou, na to nepotřebuješ návod Jestli ale seženeš jednu, tak to fakt nemám tucha..Tomáš Vaverka píše:Ještě mám dotaz k výměně vnitřního těsnění dveří u řidiče - mám ho u podlahy totálně zlikvidovaný rád bych si ho vyměnil - je tady nějaký návod? Dá se sehnat jen jeden kus?
-
Ty jsi to na té Zafirce dělal? - jinak koukám, že prodáváš to samé (i rokem výroby a motorem) co mám já Já má ovšem teprve najeto 80tis. (teda spíš manželka). Jeden můj známej jí má taky (rok výr. a motor stejnej) ale má na ní najeto poctivejch 360.000km a říká že pouze standardní opravy výměny! Tak že to vidím , že mí kluci až dorostou tak se na ní budou učit říditFathead píše:Jestli myslíš tu gumu, tak ji normálně strhni a natlač tam novou, na to nepotřebuješ návod Jestli ale seženeš jednu, tak to fakt nemám tucha..Tomáš Vaverka píše:Ještě mám dotaz k výměně vnitřního těsnění dveří u řidiče - mám ho u podlahy totálně zlikvidovaný rád bych si ho vyměnil - je tady nějaký návod? Dá se sehnat jen jeden kus?
-
Tak už to mám za sebou. Demontáž nárazníku je téměř stejná jak na Astře, jen u kola je na nárazníku přišroubováno takovéto plastové potrubí co přivádí chladicí vzduch ke kotoučům od brzd a ten je třeba také odšroubovat buď na jedné nebo druhé straně (odšroubovával jsem na straně nárazníku = + 3 samořezné šrouby na nárazníku plechové "matky". Pro lepší přístup jsem si přizvedl přední kolo heverem. Žárovka je tam H3 nalisovaná v patici s kabýlkem. Pokud by byl zájem udělat nějaké foto. Až bude čas pustím se do té těsnící gumy.milosh píše:Je tak ja byl rychlejsi nez moje myslenka, myslel jsem ze to mas na astru, no nic, v knize JAK NA TO by to melo byt popsane.
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Foto nahod aspon bude nejaky navod na stranky astra-g.cz, navody na zafiry tam zadne jeste nejsou coz je skoda, teda opel