Kdo zvás si koupil CLASIC II

Na co vše si dát pozor, rady při koupi ze zahraničí a další
Odpovědět
palix

Příspěvek od palix » 23 dub 2008, 15:49

Teraz som si všimol, že za cenu rodinnej sady sa už dodáva aj elektrika - okná + zrkadlá (vyhrievanie a nastavenie-neviem). Ale čo už - zas tie okná neotváram tak často a občas treba precvičiť aj svaly na ruke ;). Klíma bola pre mňa tiež podmienka. A nastav sedadlo a volant je príjemná vec. Neviem, ako sa sedí v Astre bez nastavení, ale moja mi sadne perfektne. A centrál - keď už bol v cene... Ale teraz by som si to už bez neho nevedel predstaviť.
Osobne aj keby bol palubný počítač v ponuke, tak si ho za tých 6000 nedám, jedine, že by bol štandardne. Ale zas za tú cenu také auto ;)... Fábia má za tie prach všetko, ale je to len Fábia ;)...
Opel Astra Classic 2 1,4 XEP / r.v.2007

Reklama

Slag

...

Příspěvek od Slag » 23 dub 2008, 15:58

Neškudlete :lol: V roce 98 stál PC víc než 2x tolik co teď :wink:
Dneska bych si novou Astru nekoupil...jen proto, že je z Pšonkalandu...i když kvalita tím utrpět nemusela...prostě Pšonkalanďanům nefandím :lol:
Astra 1.4 (X14XE), sedan, r.v. 98, ABS, pal. PC, CCR600 8 repro, 2x el. okna, sport. sedačky, orig. 15" alu... FOTO
VW T3 Caravelle GL 1.6TD
slag.loziska@email.cz

palix

Příspěvek od palix » 24 dub 2008, 07:15

Ani ja poliakom nefandím, ale dnes sa robia auta aj v horších krajinách ;). A podstatné je, že je to Opel a že je za super cenu... Taká Kia Ceed na to, že je robená u nás na Slovensku je dosť drahá - to isté Peugeot 207... Navyši v Poľsku sa robí aj Zafira a Astra H sedan. Ani tie by si nekúpil? ;)
Ešte dodám - ak by som mal na auto viac peňazí, tak si možno Astru G nekúpim, ale pre mňa to bola najlepšia voľba.

Astra - R@SAG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG » 24 dub 2008, 09:04

Ja měl před Astrou G, Astru F a pokud budu kupovat do budoucna auto, tak opět opel, ikdyž další auto plánuji tak za 7 let :D :D :D to ale už nebude funglovka ale ojetina na 70% a určitě dovoz ze zahraničí. Astra f byla dovezena z D a byla super, ale Astra G je lepší o 200% :D :D :D :D :D Pokud by se do 1.4 16v twinport dal namontovat pal. PC za příplatek 6000 Kč, tak bych šel do toho na 100% a někde jsem četl že by mělo jít domontovat i tempomat, pokud to pujde tak na 60% ho nechám dodělat.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J
Moje astra https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=1704&start=0

palix

Příspěvek od palix » 24 dub 2008, 09:12

tempomat je super vec. Šiel som so Zafirou s tempomatom a podľa pal. počítača bola spotreba pri rovnakej rýchlosti s tempomatom o cca 0,5 až 0,8 l menšia, ako pri plynovom pedále. A mohol som robiť, čo som chcel - takú ľahkú nohu som nemal ;).
Čo sa mňa týka, tak ďalšie auto je v nedohľadne. Človek nikdy nevie aká doba príde a možno nové auto bude o 5, 10, 15 rokov, prípadne nikdy. Ale s Astrou som spokojný. Otec mal Š 110 L, brat Fiat 126P - na oboch som jazdil a Astra je lepšia o 1x10e99 ;)...

Rossi

Re: Kdo zvás si koupil CLASIC II

Příspěvek od Rossi » 24 dub 2008, 10:19

Stand píše:Jakou stimto vozem máte zkušenost?
Máte pocit že je kvalitně vyrobená?
Prostě všechny zkušenosti / rozhoduju se jestli svou vyměnit za novou..
Dikec
Zdravim,

pred týždňom mi prišla Astra G 1,6 TwinP objednaná v akcii 24-hod opel. Čo sa týka spracovania nič zatial nevrže, a okrem vodičových dverí ktoré zle dosadajú je všetko v pohode. Čo sa týka motora, spotreby a jazdných vlastnosí neviem moc posúdiť mam na nej 440 km. Žiadny trhač asfaltu to veru nieje, ale nakolko na nej bude jazdiť žena tak pre ňu je 103 PS úplne postačujúcich. Podvozok je na danú triedu super. + Klima, centrál, predné okná a zrkadlá v el., metalíza, delené sedačky 2 bagy, tonované sklá, parádne velký kufor za 403 000,- Sk.... tam nebolo čo riešiť !!!
Práve som ho bol poistit, a nato že to je nové auto úplná spokojnosť!

Čafff
[/b]
G-čko, Z16XEP, r.2008, HB

palix

Příspěvek od palix » 24 dub 2008, 13:10

Náhodou je to vec pohľadu, čo je trhač asfaltu ;)... Mne 1,4 Twinport úplne vyhovuje. Výkonovo zatiaľ celkom stačí. Ale to je vec pohľadu. A keď chce, nechá sa vytočiť a potom je to celkom príjemné povozenie. Samozrejme nie je to silný motor, ale mne vyhovuje...
Tak nech autíčko jazdí - prajem veľa šťastných kilometrov ;)
Ináč tá cena bola vynikajúca - za tie peniaze sa naozaj nedá kúpiť lepšie auto... Osobne by som možno pozrel ešte Hyunday Acent 1,5 Diesel.. To je tesne pod 400 t. Ale zsa Hyunday sa mi zdá dosť ázijske - vzhľadovo. Keď som kupoval j, tak bol rozdiel medzi Astrou a týmto Accentom cca 50 tis. Teraz je rozdiel menší, tak možno by som tento diesel zvažoval, ale na druhej strane neviem, ktoré auto je spoľahlivejšie a či ma hyunday dobré dieslové motory.
Mám však Astru a som spokojný ;)

Rossi

Příspěvek od Rossi » 24 dub 2008, 14:13

palix píše:Náhodou je to vec pohľadu, čo je trhač asfaltu ;)... Mne 1,4 Twinport úplne vyhovuje. Výkonovo zatiaľ celkom stačí. Ale to je vec pohľadu. A keď chce, nechá sa vytočiť a potom je to celkom príjemné povozenie. Samozrejme nie je to silný motor, ale mne vyhovuje...
Tak nech autíčko jazdí - prajem veľa šťastných kilometrov ;)
Ináč tá cena bola vynikajúca - za tie peniaze sa naozaj nedá kúpiť lepšie auto... Osobne by som možno pozrel ešte Hyunday Acent 1,5 Diesel.. To je tesne pod 400 t. Ale zsa Hyunday sa mi zdá dosť ázijske - vzhľadovo. Keď som kupoval j, tak bol rozdiel medzi Astrou a týmto Accentom cca 50 tis. Teraz je rozdiel menší, tak možno by som tento diesel zvažoval, ale na druhej strane neviem, ktoré auto je spoľahlivejšie a či ma hyunday dobré dieslové motory.
Mám však Astru a som spokojný ;)
Samozrejme nelutujem, len som teraz pár mesiacov jazdil s fotrovou Almerou 1,8 16V ktorá je este lahšia ako Astra tak môj uhol pohladu je trochu iný :D .
Možno ked jej po zábehu riadne stupím na krk tak zmením názor :shock: !
Som síce zaťažený tak trochu aj na japonské auta ale o nejakej kórejskej kosačke (sorry) som ani nikdy neuvažoval :!:
Astra sa maželke velmi páči a to už velmi dlho, tak sme raz večer (akcia 24-hod) o osmej behli do Opla a ráno sme už docupitali so zálohou.

Caffffff

bubak.velkej

Příspěvek od bubak.velkej » 24 dub 2008, 14:14

Rossi píše: pred týždňom mi prišla Astra G 1,6 TwinP
[/b]
Taky mam 1.6, slabší bych nechtěl... Jinak přeju hodne stastnych km :-) Ja uz jsem mel pri 20 tis km prvni reklamaci :-(
Celkově jsem ale spokojenej, za ty prachy to je dobra koupe... 8)
Astra Classic II Z16XEP, 5 dv. HB, r.v. 2007

palix

Příspěvek od palix » 24 dub 2008, 14:45

...ale o nejakej kórejskej kosačke (sorry) som ani nikdy neuvažoval ...
Práve preto som si radšej kúpil Astru ;). Ja som zas so silnejším autom veľmi nejazdil, ale 1,4-ka sa mi nezdá až taká strašná (párkrát síce s bratrancovou Zafirou 2,2 DTI, ale žeby mi to trhalo žily? Aj Astra 1,4 ide super-na môj štýl). Ale je to vec pohľadu - mne stačí, inému nie. Hlavne dúfam, že Astričky pôjdu v pohode... Ináč manželke by som skôr kúpil Corsu, ak by bola podobná cena. Ale keďže moja nemá vodičák... ;)... na Astričke jazdím sám.
Prajem pekný deň. :lol:

Rossi

Příspěvek od Rossi » 24 dub 2008, 15:14

S tou Corsou to si trafil klinček po hlavičke. Žena po nej velmi prahla ale nakolko "Corsa Classic" sa ako G-čko neponúka a nová myslím za tie prachy nestojí!

Inak boli sme minulý rok na svokrovej Astre 1,4 16V v Chorvátsku, štyria dospelí a plne naložený a absolútne bez problémov, samozrejme tak na 50% išla aj klima.

palix

Příspěvek od palix » 24 dub 2008, 15:52

Rossi píše:S tou Corsou to si trafil klinček po hlavičke. Žena po nej velmi prahla ale nakolko "Corsa Classic" sa ako G-čko neponúka a nová myslím za tie prachy nestojí!

Inak boli sme minulý rok na svokrovej Astre 1,4 16V v Chorvátsku, štyria dospelí a plne naložený a absolútne bez problémov, samozrejme tak na 50% išla aj klima.
Ja som pokukoval aj na Corsu, ale za tie prachy je Astra Classic oveľa lepšia. Veľkosťou a možno aj jazdnými vlastnosťami. Moja manželka mi zas do výberu auta nehovorila vôbec nič, nakoľko o autá sa vôbec nezaujímala ;). Odkedy sme hľadali auto, už pozná Astru na 99%, Octáviu, Fábiu...

Astra - R@SAG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG » 24 dub 2008, 17:11

bubak.velkej píše:
Rossi píše: pred týždňom mi prišla Astra G 1,6 TwinP
[/b]
Taky mam 1.6, slabší bych nechtěl... Jinak přeju hodne stastnych km :-) Ja uz jsem mel pri 20 tis km prvni reklamaci :-(
Celkově jsem ale spokojenej, za ty prachy to je dobra koupe... 8)
Já mám Astru 16 měsíců a najeto 21 000 Km a spokojenost nadevše, vše co vrzalo se časem samo spravilo, jak si vše usadilo :D :D :D :D .

Co jsi byl reklamovat.

bubak.velkej

Příspěvek od bubak.velkej » 24 dub 2008, 18:56

Astra - R@SAG píše: Co jsi byl reklamovat.
Rozvitila se kontrolka emisi a pak po dalsim nastartovani kontrolka servisu. Tak to dali na diagnostiku a byl to zapalovaci modul, vymeneno. Jen me nasralo ze jsem kvuli tomu musel 3x do servisu. Od te doby startuje pekne na prvni tuknuti a kontrolky taky nesviti :lol: Ale rozbit se muze cokoliv, kdyz slysim a ctu o poruchach francouzu, tak ten zapalovaci modul je vlastne prkotina :lol: :lol: :lol:

Jinak nejvic super me prijde spotreba. Pres 7 l jsem se dostal jen v zime... ted jezdim tak za 6,7 a to jezdim celkem svizne... Myslim ze motory twinport jsou povedeny... Jinak po 3 tis km od vymeny oleje ubytek 0.

S tim vrzanim mas pravdu, tak nejak se to usadilo.. obas vrzne neco potom zas neco jinyho... Kvalita silnic tomu neprida...
Astra Classic II Z16XEP, 5 dv. HB, r.v. 2007

Astra - R@SAG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG » 24 dub 2008, 19:10

bubak.velkej píše:
Astra - R@SAG píše: Co jsi byl reklamovat.
Rozvitila se kontrolka emisi a pak po dalsim nastartovani kontrolka servisu. Tak to dali na diagnostiku a byl to zapalovaci modul, vymeneno. Jen me nasralo ze jsem kvuli tomu musel 3x do servisu. Od te doby startuje pekne na prvni tuknuti a kontrolky taky nesviti :lol: Ale rozbit se muze cokoliv, kdyz slysim a ctu o poruchach francouzu, tak ten zapalovaci modul je vlastne prkotina :lol: :lol: :lol:

Jinak nejvic super me prijde spotreba. Pres 7 l jsem se dostal jen v zime... ted jezdim tak za 6,7 a to jezdim celkem svizne... Myslim ze motory twinport jsou povedeny... Jinak po 3 tis km od vymeny oleje ubytek 0.

S tim vrzanim mas pravdu, tak nejak se to usadilo.. obas vrzne neco potom zas neco jinyho... Kvalita silnic tomu neprida...
No mám kámoše ten koupil novou C4 a po 6 měs. jezdí do servisu dnad každý měsíc a pokažné s něčím jiným. 2x ho musela dovest odtahovka a je úplně nešťasný. Já mu říkal kup Opel Astru a budeš mít po starostech :D :D :D :D .

Jinam já mám od výměny najeto něco přes 5000 km a taky ani kampa :D :D :D :D :D . Co se týče spotřeby, super. Já teď do práce jezdím velmi krátké tratě do 4 km , ale spotřeba super. Teď jak se oteplilo, dostanu se na 6,5 lit / 100 km. Jinak motory Twinport se opravdu Opelu povedly. Tak ať slouži a mnoho km bez potíží.

Odpovědět