!!!!!! vyblikání závad na motoru z14xe !!!!!!!!
!!!!!! vyblikání závad na motoru z14xe !!!!!!!!
mám astru s motorem z14xe a nedařilo se mi vyblikat chybové kody na palubovce až jsem objevil a vyzkoušel toto
při vypnutém motoru sešlápnout brzdu co nejvíce a držet sešláplou potom sešlápnout plynový pedál až na podlahu a držet oba pedály sešláplé, zapnout klíček zapalování /pozor nestartovat / do polohy kdy se rozsvítí kontrolky na palubovce a pak jen čekat až začne blikat ta kontrolka . není li žádná chyba kontrolka stále bliká je li chyba tak to je tu někde popsáno jak to odečítat
Dnes vyzkoušeno a opravdu to funguje měl jsem odpojenou lambda sondu .
Dejte vědět jestli to funguje i na jiné motory
Testům ZDAR[/b]
při vypnutém motoru sešlápnout brzdu co nejvíce a držet sešláplou potom sešlápnout plynový pedál až na podlahu a držet oba pedály sešláplé, zapnout klíček zapalování /pozor nestartovat / do polohy kdy se rozsvítí kontrolky na palubovce a pak jen čekat až začne blikat ta kontrolka . není li žádná chyba kontrolka stále bliká je li chyba tak to je tu někde popsáno jak to odečítat
Dnes vyzkoušeno a opravdu to funguje měl jsem odpojenou lambda sondu .
Dejte vědět jestli to funguje i na jiné motory
Testům ZDAR[/b]
- Reklama
vyblikání závad na motoru
Našel jsem také tento postup na jednom německém webu a vyzkoušel ho na svém Z16XEP. Kontrolka skutečně blikala, ale jen pravidelně - asi je paměť závad prázdná. Bohužel jsem nikde nenašel seznam závad podle kódů.
Tady je kdyztak ten seznam kodu a navod jak na to (bohuzel v anglictine):
http://www.topbuzz.co.uk/info/fault_cod ... _codes.htm
http://www.topbuzz.co.uk/info/fault_cod ... _codes.htm
Teď: Ford Fiesta mk6.5 ST150 2.0 16v 150bhp
Předtím: Opel Tigra A 1.8 16v 160bhp (Moje (ex-)Tigra - Click)
At jde blikat tak nebo tak ty kod zustavaji stejne.xcarv píše:to je sice hezké ale některé motory nejdou vyblikat přes diagnostickou zásuvku protože nemají osazen jeden z těch pinů na konektoru. Na mém motoru funguje jen tohle a myslím že takových uživatelů bude více.
Teď: Ford Fiesta mk6.5 ST150 2.0 16v 150bhp
-
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem to dneska zkoušel. Motor Y17DT a jde mi to.
TADY jsou všecky kódy v češtině.
Vyblikalo mi to 10 3 8 10 to znamená 0380 - Porucha v obvodu/systému žhavicích svíček - o tom vím z diagnostiky, budu opravovat
a 10 5 7 1 to znamená 0571 - Porucha v obvodu/systému tempomatu - poškození spínače brzdových světel A - to už mám opraveno
TADY jsou všecky kódy v češtině.
Vyblikalo mi to 10 3 8 10 to znamená 0380 - Porucha v obvodu/systému žhavicích svíček - o tom vím z diagnostiky, budu opravovat
a 10 5 7 1 to znamená 0571 - Porucha v obvodu/systému tempomatu - poškození spínače brzdových světel A - to už mám opraveno
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
-
ono to asi funguje iba pre motory s elektrickym plynom. ja mam lanko, a nefunguje mi to. ale mozno nic neukazuje, lebo ziadnu chybu nenam, kontrola cez OpelTech2Michal Vlas píše:Tak u me nic nejde. At slapu pedaly tak i tak porad nic. A mam X16XEL!!??????
ASTRA G, 99, 1.6 X16SZR, EDÍCIA 100, STRIEBORNÁ METALÍZA
-
- Kontaktovat uživatele:
Když není žádná chyba, tak kontrolka bliká nepřetržitě. A s pedálama to jde jen s elektronickým plynem. Takže "iXové" motory nee...
Moje Astrina 1,7DTi