Dodatečná montáž: Palubní počítač MID
NCDR 1100
Ahoj,
Vojto chtel bych se zeptat,koupil jsem ted Zafiru 2004 1,6CNG,palubní PC+navi(cernobily display).Vse je o.k.,akorat mam packu steracu bez ovladani,takze nejde bc a to je docela divne,ne?Je to v kuzi navi klima a ze by nebyl bc?!(mel jsem Astru a bc a ovladaci packu,tam jelo take vse o.k).Kdyz vypnu radio,tak tam mam info o venkovni teplote(kdyz teplota poklesne pod 2,5 stupne,tak to hlasi nebezpeci-normalni)+datum+cas.
Myslis,ze tam je bc?Abych ho kvuli zkousce nekupoval
Diky moc za info
Tomas
Vojto chtel bych se zeptat,koupil jsem ted Zafiru 2004 1,6CNG,palubní PC+navi(cernobily display).Vse je o.k.,akorat mam packu steracu bez ovladani,takze nejde bc a to je docela divne,ne?Je to v kuzi navi klima a ze by nebyl bc?!(mel jsem Astru a bc a ovladaci packu,tam jelo take vse o.k).Kdyz vypnu radio,tak tam mam info o venkovni teplote(kdyz teplota poklesne pod 2,5 stupne,tak to hlasi nebezpeci-normalni)+datum+cas.
Myslis,ze tam je bc?Abych ho kvuli zkousce nekupoval
Diky moc za info
Tomas
- Reklama
má to palubní počítač ale ovládá se na rádiu, páčka má bejt bez tlačítek! jinak doporučuju koupit si barevnej displej, je to jenom otázka výměny, nemusí se nic upravovat
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Ahoj Vojto,Vojta píše:má to palubní počítač ale ovládá se na rádiu, páčka má bejt bez tlačítek! jinak doporučuju koupit si barevnej displej, je to jenom otázka výměny, nemusí se nic upravovat
bohuzel jsem zkousel ovladani na volantu i na radiu(leve kolecko volume, prave kolecko pohyb v menu+potvreni stisknutim).Jinak cd navigace co jsem stahl neni moc podrobne pro cr a sr:-( skoda,ze tam nejde cd od jine firmy,napr.:Tomtom. Vcera jsem udelal take pekny pru..er.Potreboval jsem to nastartovat pres kabely,spechal jsem, a dival jsem se jen na krytky kontaktu baterie,byly obracene:-( Cili jsem to vyzkratoval,vse bezi pojistky jsou o.k., ale radio nenabehne-asi bude po radiu,ze?Pojistky v poj.skrini jsou o.k..
Moc dekuji za tve info.
Popr.:mas skype? zavolal bych,kdyby ano posli pls. na tomas.zavrel zavinac seznam.cz
Jeste jednou diky a pekny den
Tomas
bar displej mi nabízeli v bennetcarsu za 5000kč, asi se dá sehnat i levnějc ale nepátral sem po tom, to rádio může bejt v prdeli když byla obráceně polarita ale nemusí, píše něco nebo nejde vůbec zapnout?
tak to radio je o.k. bezi,byla rupla jen pojistka:-) Co myslis s tim bc,ze by mel jit? ve funkcich neni:-(Vojta píše:bar displej mi nabízeli v bennetcarsu za 5000kč, asi se dá sehnat i levnějc ale nepátral sem po tom, to rádio může bejt v prdeli když byla obráceně polarita ale nemusí, píše něco nebo nejde vůbec zapnout?
motor Y20DTL
Rozhodl jsem se pro vestavbu pal.pc u mé Astry s motorem Y20DTL z roku 1998 a nenašel jsem ji v tabulce řídících jednotek, porodíte co je zde za ŘJ. Nefungovalo mi na starém displeji zobrazování stanic tak jsem šel na vrakáč a tam mi nabídly jen o něco málo dražší MID a k tomu páčku, tak jsem si vzpomněl na Vojtovo článek a pustil se do tahání kablíků. konektor mám objednaný u Škodovky za 77Kč a piny mi nabídli nějaké levné za 4,80Kč, tak už jen nevím co ztím kablíkem (nebo dvěma) do řídící jednotky. Ještě jeden dotaz pro ty co to již absolvovaly, kudy jste se dostaly kablík z motoru do kabiny? Přes ten společný konektor co je u řidiče se mi to prostě nepovedlo. Děkuji
Opel Astra Caravan 2.0 DI
no jestli máš rok 98 tak to bude X20DTL a tak zapojíš jeden kabel do ŘJ -> MID 27 na 29 ŘJ motoru;
ten kablík přes ten společnej velkej konektor nedostaneš ale zhruba v jeho výšce nad pedálem plynu je gumová průchodka velikosti kovový pajdy tak tam ho protáhni (vyvrtej do tý gumy díru)
ten kablík přes ten společnej velkej konektor nedostaneš ale zhruba v jeho výšce nad pedálem plynu je gumová průchodka velikosti kovový pajdy tak tam ho protáhni (vyvrtej do tý gumy díru)
Dave
Ahoj Vojto,
děkuji za návod a cené rady. Tak MID nainstalován a fachá, akorát je na něm asi uprostřed malá červená tečka, někdy je větší a někdy zase menčí. Je v Angličtině a už mě čeká jen zajet k Opel dealerovi nastavit můj kod. Nevíš kolik si na to mám připravit. Nikdy jsem u Opela nebyl, mám Astru teprve asi 3týdny a se starým renaultem jsem do servisu nechodil a vše si dělal sám. Jo ještě mi to při zapnutí na krátkou dobu napíše "Brakelight check" To znamená že to kontroluje funkčnost brzdového světla?Díky
děkuji za návod a cené rady. Tak MID nainstalován a fachá, akorát je na něm asi uprostřed malá červená tečka, někdy je větší a někdy zase menčí. Je v Angličtině a už mě čeká jen zajet k Opel dealerovi nastavit můj kod. Nevíš kolik si na to mám připravit. Nikdy jsem u Opela nebyl, mám Astru teprve asi 3týdny a se starým renaultem jsem do servisu nechodil a vše si dělal sám. Jo ještě mi to při zapnutí na krátkou dobu napíše "Brakelight check" To znamená že to kontroluje funkčnost brzdového světla?Díky
Opel Astra Caravan 2.0 DI
Re: Dave
no já platil 1/4 hod práce což je asi 150 korun, víc bych jim stejně nedal ale je lepší jim říct co máš za kod jinak oni budou dělat kůžičky že to musej hledat nebo tam nastavěj špatnej (jako mě napoprvý), brakelight check zmizí vždy po prvnim sešlápnutí pedálu brzdy (pokud to máš dobře zapojený)Dave píše:Ahoj Vojto,