Spotreba oleja
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
toho může bejt zastánce jenom magor nebo ignorant....nevim co to ty hovada z automobilek vymejšlej za hovadiny když sice nemusíš na výměnu tak často ale za ten olej dáš 2x tolik a motoru delší servisní interval určitě neprospívá, natož dieslu
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
- Reklama
Oleje sice prodloužení maj,ale filtry určitě né. U benzínu po 15 000,a ropák po 10 000.Já měním radši dřív, ale ať si každej mění jak chce.....Podbot píše:No právě, i dieslu tyto intervaly jsou. Něco jiného je táke jezdit prakticky na nový ojel(mám zdarma přísun kvalitního ojele) a vyměnit filtr, pravda(stál mě asi 70kč), po 40tkm.
Astra G hatchback, r.v.2000, Z16XE, klima, ABS, zaslepen EGR. 4x airbag, nyní čočky (xenony).odvětrání motoru zvlášť do nádoby,po uzamčení automatické zavření oken,rádio VDO Dayton CD 2304 MP3 4x50W
Astra H 1.9 CDTI 88kW ..... chip na 104,3kW
naprostej souhlasOťas píše:Oleje sice prodloužení maj,ale filtry určitě né. U benzínu po 15 000,a ropák po 10 000.Já měním radši dřív, ale ať si každej mění jak chce.....
A proto ...do servisu jen, když na to člověk nestačí, jinak obloukem pryč.Podbot píše:Btw, neslyšel jsem jednou že servis napíše do knížky, že měnil olej a filtr, a vono bylo jenom dolito, a máte najedonu 30tkm na jeden olej a filtr, a ještě za to zaplatí.
Astra G hatchback, r.v.2000, Z16XE, klima, ABS, zaslepen EGR. 4x airbag, nyní čočky (xenony).odvětrání motoru zvlášť do nádoby,po uzamčení automatické zavření oken,rádio VDO Dayton CD 2304 MP3 4x50W
- Zdeněk Lbc
Vážení, asi čekáte moji reakci. Výrobce motorů a výrobce olejů zvyšují kvalitu výroby a produkce svých výrobků. Já ještě pamatuji první výměnu oleje na 1 500 km, pak se nalil olej proplachový a pak se nalil olej normální a na výměny se jezdilo po 7 500 km! 14 let praxe s VOLHOU - cca 800 000 km a za tuto dobu spotřeba 3 motorů!!! A dnes? Vemte si kamiony, kolik najezdí a s jakým zatížením a po kolika km mění olej? Máme tu ve fóru řidiče kamionu, tak může poreferovat. Takže, pokud výrobce doporučuje interval výměny u naftových motorů 50 000 km, já i svým zákazníkům radím první výměnu po cca 10 000 - 15 000 km a pak intervaly dle doporučení výrobce. Tím se myslím nemůže nic zkazit a my všichni ušetřené peníze za předčasnou výměnu oleje můžeme utratit za pohonné hmoty. Toť můj názor. A teď se s tím poperte.
no to co píšeš tak by mohlo platit pro nový auta s moderníma motorama ale určitě ne pro motory co se dávali do astry G, jinak je určitě rozdíl najet 50tkm ve městě a na dálnici, jedna z funkcí oleje je rozpouštět karbon ale to olej umí jenom relativně krátkou dobu po výměně, tzn, nechtěl bych vidět množství karbonu v motoru s naběhanejma 150tis a teprv jet na 3 výměnu oleje......
ještě sem zapomněl dodat že by se to dalo ještě zkousnout u bezturbovýho motoru a u turba bych to nedělal i kdyby výrobce 100x řikal že to je OK, on totiž výrobce po dvou letech (po skončení záruky) nebude řešit problémy s motorem a stim že to žere víc oleje než paliva....čehož často bejvá příčina právě nevčasná výměna oleje
Přesně tak, jak píše Vojta.....já si zkracuju vyměnu, páč jezdím většinu po městě a jen víkendy vyjedu dál při mých 148 000km nemusím dolejvat od výměny do výměny,což si myslím, že je super.....a olej je krev motoru.
- Zdeněk Lbc
Re: Spotreba oleja
tak som prevetral astru po dialnci v CR a trochu aj na SK Pred cestou som dolial olej na max. Po prichode do CR mi to zacalo hlasit CHECK OIL LEVEL po skontrolovani mi chybali dve dieliky! presiel som 1600km a zozralo dve dieliky teda 4 dc oleja. To sa da nie?!? Hoci aj to je dostRED píše:Dik za informace... Pracujem v CZ a o tyzden idem na Slovac, mam to dohromady 800 Km, tak dolejem olej a uvidim kolko si to zozerie za celu jazdu malo by max. 0.5l Taaak uvidime. Dik za nazory, inac astra ma 150000 km, ale servisovana bola paravidelne v Oplu a z oplu som ju aj kupilrasto píše:Prečo si myslíš,že syntetika je redšia? Všeobecne pri nízkej teplote redšia je,ale pri pracovnej teplote práve syntetiky mávajú vyššie viskozity/hustoty/.
RED, radšej do toho lej nejaký lacnejší olej a keď príde výmena oleja tak vymeň iba filter,lebo olej tam máš stále "nový".
Teraz vážne- skús to auto reklamovať,ale ak sa vtesnáš do tej spotreby 0,6l/1000km,tak asi nič neurobíš. Poprípade skús nech Ti predávajúci spustí z ceny.
Nepoznám ten motor,ktorý máš v Tvojej Astre,ale vo všeobecnosti majú ventily na drieku nasadené guferá,ktoré ak sú opotrebované,tak hlavne cez sacie ventily je čiastočne odsávaný olej do spaľovacieho priestoru.Myslím,že oprava /výmena guferiek/by nemusela byť príliš drahá.
Opel Astra G sedan 1,6 16V
Re: Spotreba oleja
RED napsal:
tak som prevetral astru po dialnci v CR a trochu aj na SK Pred cestou som dolial olej na max. Po prichode do CR mi to zacalo hlasit CHECK OIL LEVEL po skontrolovani mi chybali dve dieliky! presiel som 1600km a zozralo dve dieliky teda 4 dc oleja. To sa da nie?!? Hoci aj to je dost[/quote]
4 dc na 1600km se mi zdá dost, to když takhle dolejváš, tak po 15000km měníš vlastně novej olej
tak som prevetral astru po dialnci v CR a trochu aj na SK Pred cestou som dolial olej na max. Po prichode do CR mi to zacalo hlasit CHECK OIL LEVEL po skontrolovani mi chybali dve dieliky! presiel som 1600km a zozralo dve dieliky teda 4 dc oleja. To sa da nie?!? Hoci aj to je dost[/quote]
4 dc na 1600km se mi zdá dost, to když takhle dolejváš, tak po 15000km měníš vlastně novej olej
Opel Astra G, 99, 4 dv., X16XEL