demontáž loketní opěrky_zafira
-
demontáž loketní opěrky_zafira
Ahoj všem. Mám takový malý problém. Koupil jsem si univerzál potahy. U sedadla řidiče mi však zavazí loketní opěrka. Chtěl bych ji demontovat,abych mohl potah nasadit, ale nevím jak. Můžete mi někdo poradit. Nechci něco zprasit...
- Reklama
-
Re: demontáž loketní opěrky_zafira
tak jsem si nechtě zlomil mechanismus na zvedání opěrky,
tady je návod na opravu mechanismu loketní opěrky třeba se bude někomu hodit:
všechny součástky po rozebrání:
Tady je vidět naražený kolík (1) místo zlomené plastové zarážky, má průměr 1,5, stačilo vrtnout díru a vrazit ho tam:
Dál se zlomil kolíček v kovovém dílku (2), vybrousil jsem tam díru a narazil kolík průměr 2mm, výška taktéž cca 2mm:
Dál se ohnul plíšek (3), kterej drží ten ozubenej díl, musel jsem ohnout zpět do polohy jak je na fotce:
Ten malej plastovej dílek jsem otočil spodkem nahoru, protože byl shora poškozený:
takhle to vypadá když se to smontuje:
tady je návod na opravu mechanismu loketní opěrky třeba se bude někomu hodit:
všechny součástky po rozebrání:
Tady je vidět naražený kolík (1) místo zlomené plastové zarážky, má průměr 1,5, stačilo vrtnout díru a vrazit ho tam:
Dál se zlomil kolíček v kovovém dílku (2), vybrousil jsem tam díru a narazil kolík průměr 2mm, výška taktéž cca 2mm:
Dál se ohnul plíšek (3), kterej drží ten ozubenej díl, musel jsem ohnout zpět do polohy jak je na fotce:
Ten malej plastovej dílek jsem otočil spodkem nahoru, protože byl shora poškozený:
takhle to vypadá když se to smontuje:
Teda Jardo....
Jen asi o rok později,horko-těžko jsem na tom pracoval,když jsem se o ni opřel na tvrdo a ona povolila.
Jen asi o rok později,horko-těžko jsem na tom pracoval,když jsem se o ni opřel na tvrdo a ona povolila.
Opel Zafira A 1.8 16V X18XE1
Prosimte Jardo, nejspis to mam taky porouchane, diky za navod, otestuju sve schopnosti.. Ten sklapeci mechanismus je v operce nebo v sedacce? A jak se k nemu dostanu?
Zafira 2001, 1.8 16V (92kW), paráááda
Ahoj,
ten mechanismus je v sedadle, opěrka je do něho zasunutá a drží na segrovce z ohnutého drátu, je na boku sedačky pod tím plastem, takže vytáhnout drát a opěrka vyjede, potom zezadu řidičovy sedačky pod zadním krytem se dostaneš k mechanismu, je na 3 imbusech.
ten mechanismus je v sedadle, opěrka je do něho zasunutá a drží na segrovce z ohnutého drátu, je na boku sedačky pod tím plastem, takže vytáhnout drát a opěrka vyjede, potom zezadu řidičovy sedačky pod zadním krytem se dostaneš k mechanismu, je na 3 imbusech.
Tož měl jsem úplně stejnou vadu jako Jarda, naprosto luxusní návod, díky kterému jsem to zvládnul taky Ještě jsem měl navíc popraskaný plastový díl (asi opěrku zkusil někdo protočit zpátky..), ale je to pěkně tvrdý plast a slepený se tváří, že drží přesvědčivě. Největší rasovina bylo udělat bez potřebného vybavení díru na kolík do ozubené kladky, ale nakonec povolila i ona Díky moc.
Zafira 2001, 1.8 16V (92kW), paráááda
Nemel by nekdo fotky jak presne je na sedacce pridelana ta racka operky? Chtel bych si ji dodatecne namontovat dekuji za rady.
fotka ze Zafiry B rok 2008
v kazde sedačce predpripravena díra v plechu operadla, šrouby a drzicí plech musíš mít z demontovane operky.
v kazde sedačce predpripravena díra v plechu operadla, šrouby a drzicí plech musíš mít z demontovane operky.