Spotřeba, rozvody, termostat, výměna oleje a další rady
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Toto neni novorocni zertik, ale tema kam muzete psat kolik vam ten vas motor papa a jaky tam davate, jedno vlakno uz zde je ale myslim ze tady to bude vic na ocich.
Samozrejme jako majitel X16XEL uvitam nejvic zkusenosti od majitelu tohoto modelu
Ja mam momentalne Shell helix Ultra Diesel 5W-40 a zatial som minul asi 1.3 litra na doliatie na cca 12-13000 km. na Diesel s najazdenymi 180000 celkom v pohode...
Ja mam nyni najeto skoro 20 tis a oleje to sezralo cca. 0,7 l, takze pohoda. Z toho 0,4-0,5 l behem prvních 7 tis km Za mesic jdu na vymenu, takze ani nic dolevat nebudu...
Nu mam X16XEL a puvodne jsem tam mel Agip 5W30 a to mi papalo tak litr na 3000 km ... ted jesm tam dal Castrol Magnatec 10W40 a rekl bych, ze to kleslo na nejaky litr na 5000 km ...
Opel Astra G, 1,6 16V, 74kw/101k, r.v. 1998 Comfort - ALU Dezent V, ostatní: stěrače AeroTwin;
Litr na 7000 km. 10W-40 Liqui Molly. Záleží ale na provozu..město s častými starty žere víc než na dálnici. Teď od výměny najeto cca 6.000km a bude potřeba brzo dolít..
Zigi píše:To Majklus: n emusíš psát "nelžu vám", nemáš už X16XEL, takže by se ti problémy se spotřebou oleje neměli vyskytovat a když už, tak v minimálním množství...
U mé X18XE1 je spotřeba oleje na 10t km cca 0,2-0,3l
Astrulka Z16XE Rv.03 Stříbrnej poklad pod nebem....
hmm, tak to já přesně nevím, ale mám dojem, že jsem tam doléval asi 1,5 litru a plus co si vzal od prvního nalití po horní rysku, tak bych řek, že asi to papá cca 3,5l/10 000km, no a to je celkem hodně.
Naposledy upravil(a) Oliver dne 22 led 2008, 21:56, celkem upraveno 1 x.