Tak set mi dneska dorazil domů a hned sem se pustil do práce a nyní už ho mam v autííí subáč sem čekal trošku menší ale to už je jedno ted bych měl pár konkrétnějších otázek.Zapojený bych to měl mít snad dobře ale na zesiku je přepínač X-OVER s těmito možnostmi nastavení: LPF, FLAT, HPF mam to daný myslím na LPF ale na FLAT to basuje líp ale hraje to aj hudbu tak sem to rači zas přepl na LPF...mam to tak dobře? Poté jsou tam regulátory LPF (30Hz až 250Hz), HPF40Hz až 3KHz), GRIN... LPF a HPF nwm k čemu je ?? ale GRIN mam danej na polovi .Štráda píše:ok,v poho a hodně úspěchu a spokojenosti.Jinak o pár přízpěvků víš jsem ti psal,at si nastavíš v rádiu db na 50,tak jsem se spletl a mělo to právě být na 50Hz-což je pásmo frekvence pro subwoofer,pač woofry umí a jsou stavěné,aby hrály ve frekvenčním pásmu cca od 5-500Hz (hertz),toto pásmo si určuje výrobce a uvádí ho v parametrech u technického popisu reproduktoru.V rádiu máš stejnak většinou přednastavené určité pásma,já mám 50,80 a 150Hz pro woofer a na 50Hz jsem zkoušením zjistil,že hraje nejlíp a pěkně čisté bassy.Já si mohu v rádiu ještě nastavit polaritu pro woofer(to znamená,že na linkovém výstupu z rádia si mohu přehazovat + a -,ale to ti nedoporučuju,protože některé woofry jsou stavěny,že buď membrána pulzuje směrem ven z koše a u některých naopak,takže u woofrů je důležité zapojit ho správně + z výstupu zesilovače na + svorku u woofru a stejně tak i -!U středových a výškových repro je to v celku jedno,ale je dobré to dodržovat ty polarity...
A co se týče radia tak pro subáč tam mam nastavení SUB který má rozpětí od -10 do 10 db ale když to ladim tak neni znát ASI rozdíl a pak tam mam to LPF (dolní propust pro subáč) a ta má rozpětí nastavení toto: 80Hz, 100Hz, 120Hz, 140Hz, 160Hz.Takže tam 50Hz neni... Údajně by tam měla být ještě funkce SUB/REAR ale tu v radiu at hledám jak hledám prostě nemám asi chyba tisku
Jinak zatím moc díky za rady