Výměna motorového oleje, 1.7TD

Odpovědět
Hanzzz
Kontaktovat uživatele:

Výměna motorového oleje, 1.7TD

Příspěvek od Hanzzz » 05 črc 2008, 11:49

Výměna motorového oleje Astra G, 1.7TD

Tak sem vyměňoval olej u mého kombajna a rozhodl jsem se, že něco málo nafotím a dám to sem. Je tu popsáno a nafoceno jak jsem postupoval.

1)nejdříve jsem si sehnal olej a filtr. Olej mám stáčenej, ale ne žadnej sajrajt, ale z originál balení pouze slitej do pet láhví polosyntetiku 10W-40 (vejde se tam 5,5l oleje), no a filtr MANN FILTER W712/41
Obrázek
Obrázek

2)Před samostatnou výměnou oleje je potřeba motor zahřát

3)Olej a olojevá vana se nachází u pravého předního kola, nadzvedl jsem celý předek, abych měl dostatek prostoru
Obrázek
Obrázek

4)Chce to nějaký kyblík, do kterého vypustíme olej, vyšroubovat vypouštěcí šroub na spodku vany a olej vypustit. (Mam strženej závit vypouštěcího šroubu, tak kolem něj vždycky máznu ještě silikon, jen pro jistotu)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

5)Po důkladném vykapání zašroubujeme šroub zpět

6)Pak vyšroubujeme olejový filtr, z kterého zase poteče olej, ale už ne tolik. Filtr se dá povolit rukou, když to nejde, může se z boku propíchnout třeba šroubovákem a vyšroubovat, já jsem ho povoloval pomocí starého koženého pásku od kalhot.
Obrázek
Obrázek

7)Nechá se to odkapat, očistit a může se našroubovat nový filtr, ještě před našroubováním je dobrý máznout těsnění na filtru olejem. Filtr se pak utahuje pouze rukou. Jinak k tomu filtru se dá dostat jak ze spodu auta, tak po vytočení kola.
Obrázek
Obrázek

8)Nalévacím otvorem nalijeme nový olej. Nejdřív jsem nalil 4 litry a pak jsem doléval a průběžně kontroloval hladinu oleje. Nalil jsem to až na max. Znova to zkontroluju asi za týden, až se olej řádně rozteče po motoru a pokud bude potřeba tak doleju.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

A ještě je dobrý si vyplnit visačku, s tím kdy bude další výměna,jaký tam je olej, typ filtru,…
Astra 1.7TD, caravan - https://www.astra-g.cz/forum//////////viewtopic.php?p=136916#136916

Reklama

martin.h
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna motorového oleje, 1.7TD

Příspěvek od martin.h » 16 srp 2009, 00:49

Super navod ! Dělam to takto jiz dlouho. Mam ale dotaz ! Zacal mi kapal olej mezi motorem a ,,trnem,, šroubení filtru na olej. Uz mi tam jednou v servisu menili tesneni. Nevim jak velky imbus je na tom sroubu co to drzi pohromade?? Nevis kde to zjistit !? Dik

PS. Nebo poradit nejaky manual kde to bude namalovane.
Astra G 17TD sedan bílá barva/rok99 motor 17 XdTL.

kumpanoss

Příspěvek od kumpanoss » 06 zář 2011, 16:14

Kdy se mění palivový filtr?

ondracb

Příspěvek od ondracb » 06 zář 2011, 18:16

kumpanoss píše:Kdy se mění palivový filtr?
Je to jen na tobě já ho měním před zimou.

Luboš X17DTL

Příspěvek od Luboš X17DTL » 07 zář 2011, 06:20

Hanzzz píše:Výměna motorového oleje Astra G, 1.7TD

Obrázek
Krásný návod, jak a kam vypouštět oil :D
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583

mailer

Příspěvek od mailer » 05 lis 2011, 16:43

mne olej do benzinaku menili takto, a vzdy tam doliali 3,2-3,5l oleja (ma tam ist 4l). Po vymene som este doma skontroloval rysku, bolo plno, olej na ryske bol taky tmavsi.
Teraz mi menil iny servys tak ze najprv dal prec filter, a potom vypustaciu skrutku, potom to zavrel, dal novy filter a nalial tam celu 4l bandasku a este by sa hodilo trochu doliat :).
Doma pri kontrole rysky bol na nej krasny zlty olej ako med :).
Takze uz viem kam ne/chodit menit olej.

Samozrejme menit na teplom motore aby to lepsie stieklo.

Fanous

Příspěvek od Fanous » 22 úno 2012, 21:59

jak je to vůbec s výměnou oleje u x16xel. Dokážu to vyměnit sám v garáži? Někde jsem četl, že můžou nastat komplikace při neopatrném odšroubávání filtru, co je na tom pravdy?
Opel Astra g x16xel caravan
ex: Peugeot 309 1,3 green line, R.I.P. - rusted in peace

Pjasatoo

Příspěvek od Pjasatoo » 17 srp 2012, 08:06

No hoši já mám problém s tím vypouštěcím šroubem...nejde mi oddělat..včera jsem si na něm strhl normálně ten šroubovák z GOLA sady..s tou ráčnou tak tu věc na co se nastrkávají nástrčkové sady.....nevím jak to tam je zašroubované, ale určitě potřebuju radu, jak to fakt povolit :) Dáte radu :)

Nechci strhnout šroub abych nebyl více odjebanej :)
Teď máme Z18xe Mazlík

Odpovědět