Rozsvítili se mi za jízdy všechny kontrolky a auto nejelo.
Rozsvítili se mi za jízdy všechny kontrolky a auto nejelo.
Ahoj všem prosím o radu mám Astru G 1.7 DTI-po jízdě po dálnici jsem z ní sjel a poté se mi rozsvítili všechny kontrolky a motor vypnul,po chvíli jsem zkusil nastartovat-motor chytil na poprvé,ale asi po 500 metrech zase to samé vypnul a to se opakovalo a zároveń se zkracovala doba než motor po nastartování vypnul až to došlo tak daleko,že už nenaskočil. Po odtažení kamarádem domů jsem auto nechal tak 2 hodiny stát a pak jsem ho zkusil nastartovat-povedlo se,otevřel jsem kapotu,ale motor běžel jen asi 30 sekund a pak vypnul a z motoru v místech u kabiny bylo slyšet jako když by tam točil,nebo bzučel nějaký slabý motorek a i ten se za chvíli vypnul.Vyzkoušel jsem všechny pojistky i v motoru vyndat skontroloval jsem je azase zandal,je divné,že po této práci mi zhasla kontrolka motoru,jako by bylo vše správně.Protože jsem tím startováním vybil baterii,tak jí nabíjím.ještě musím říct,že jsem si vyblikal přez pedály chybové kody 0251 a 0571.Předem vám všem moc děkuji za vaše rady a názory.
- Reklama
Re: Rozsvítili se mi za jízdy všechny kontrolky a auto nejel
No nevypadá to moc dobře...
0251 - porucha vstřikovacího čerpadla
0571 - Porucha v obvodu/systému tempomatu - poškození spínače brzdových světel A
To zabzučení po chcípnutí motoru je normální ....
0251 - porucha vstřikovacího čerpadla
0571 - Porucha v obvodu/systému tempomatu - poškození spínače brzdových světel A
To zabzučení po chcípnutí motoru je normální ....
Astra G 1.7 DTI, 2003
Díky moc za radu. No to je teda a jak je možné,že po manipulaci s těma pojistkama mi přestala svítit kontrolka motoru?
No nejlepší by asi bylo, kdyby jsi nechal auto zkontrolovat přímo v servisu diagnostikou...
To že pak zhasla, je možný, že jak jsi vytáhl pojistky, tak došlo k vymazání závady... Pak se rozsvítí až při dalším zjištění tý závady ... zkus až bude nabitá znova nastartovat a vyblikat chyby ... Může se stát že tam ani žádná nebude a auto stejně nenatočíš .. Takhle to měl taťka ... auto mu z ničeho nic chcíplo, nenastartoval .. žádná chyba a nakonec byla špatná řj naftovýho čerpadla ...
Ale zkus počkat na rady ostatních
To že pak zhasla, je možný, že jak jsi vytáhl pojistky, tak došlo k vymazání závady... Pak se rozsvítí až při dalším zjištění tý závady ... zkus až bude nabitá znova nastartovat a vyblikat chyby ... Může se stát že tam ani žádná nebude a auto stejně nenatočíš .. Takhle to měl taťka ... auto mu z ničeho nic chcíplo, nenastartoval .. žádná chyba a nakonec byla špatná řj naftovýho čerpadla ...
Ale zkus počkat na rady ostatních
Astra G 1.7 DTI, 2003
-
- Kontaktovat uživatele:
Ono opravdu bude nejlepsi kdyz to nekam napichnes. Mrkni tady https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... iagnostika kdo je njblize a domluv se z clenem.
A nezatuhla ti len nafta?
Odpojením napájania by sa závady vymazať nemali, v registri závad budú uložené, treba ich diagnostikou vyčítať a tu zverejniť, vtedy ti vieme viac poradiť.
Odpojením napájania by sa závady vymazať nemali, v registri závad budú uložené, treba ich diagnostikou vyčítať a tu zverejniť, vtedy ti vieme viac poradiť.
Omega 2.2DTI Y22DTH
Fabia 1.4MPi
Diag. Op Com (EN v. 1.44)
Fabia 1.4MPi
Diag. Op Com (EN v. 1.44)
Ahoj,moc vám všem děkuji za rady Dnes jsem měl možnost dát auto do garáže kde je 12 dtupňů a teď čekám jestli ta nafta nebyla jen zamrzlá Jen se chci zeptat, jestli mám vyměnit i palivový filtr-jestli může být ucpaný vysráženým parafínem z nafty? A jak dlouho ta nafta v autě může rozmrzat v těch 12 stupních? Předem díky za všechny vaše rady a názory
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě že fitr vyměnit a nejlépe za man v žádném případě nebrat starline a podobný levný srajdy co se jako filtry jen tváří!
Jinak bych se i vsadil, že máš taky OK čidlo na filtru od jeho výhřevu že? To jsi nezkoušel! Mělo by sepnout od myslím +8°C. Já když měl ještě ropáka tak jsem to čidlo scháněl na vraku a z 20 co jsem prošel ani jedno nefungovalo správně. Každý seplo až při -15 a míň nebo vůbec což je naprd. Málo lidí tohle na ropácích řeší - já to pak vzdal a prostě čidlo vypojil a natvrdo konektror proklamoval. V létě jsem ho pak jen rozpojil.
Jinak bych se i vsadil, že máš taky OK čidlo na filtru od jeho výhřevu že? To jsi nezkoušel! Mělo by sepnout od myslím +8°C. Já když měl ještě ropáka tak jsem to čidlo scháněl na vraku a z 20 co jsem prošel ani jedno nefungovalo správně. Každý seplo až při -15 a míň nebo vůbec což je naprd. Málo lidí tohle na ropácích řeší - já to pak vzdal a prostě čidlo vypojil a natvrdo konektror proklamoval. V létě jsem ho pak jen rozpojil.
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
Ahoj díky a prosím tě kde to čidlo na tom filtru najdu?
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
nevím ale moc drátů tě do filtru asi nepovede... je na filtru jdou do něj dva dráty takovej měděnej šroub to má s černou umělohmotnou zástrčkou - foto nemám bohužel
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
By mě zajímalo, jak poznám jestli je ten výhřev ok nebo kao do filtru vede jeden kabel + a kostra ... napětí mi tam jde ...
Astra G 1.7 DTI, 2003
Ahoj všem,takže děkuji vám všem za rady ,už jsem zjistil příčinu nejetí mého auta.Jak jsem psal v prvních přízpěvcích,že jsem si vyblikal pedály chybový kod 0251 tak jsem nechal přepájet řídící jedotku vstřikovacího čerpadla-dal jsem jí tam zpátky a musím zaťukat-ťuk,ťuk,ťuk Auto už funguje.
Naposledy upravil(a) MATES2 dne 08 úno 2012, 17:37, celkem upraveno 1 x.
- pavel kotulán
- Kontaktovat uživatele:
tak tohle mne potkalo už dvakrát - vypálená řídící jednotka čerpadla!
To co dál napíšu, to je ze Zafiry 2,2. Na 1,7 motorech jsem tohle ještě neověřoval, lze se jen domnívat, že to je stejné.
Odpojíš konektor a ohmetr připojíš na vývody ve víčku. Hodnota bude kolem 1 ohmu, ono je to slušné topení.
12V na konektoru je za provozu stále, ve víčku se to samo spíná podle venkovní teploty.
To poznáš jedině tak, že až budu mrznout, a to už je, tak změř odpor výhřevu ve víčku filtru.radek_ píše:By mě zajímalo, jak poznám jestli je ten výhřev ok nebo kao do filtru vede jeden kabel + a kostra ... napětí mi tam jde ...
Odpojíš konektor a ohmetr připojíš na vývody ve víčku. Hodnota bude kolem 1 ohmu, ono je to slušné topení.
12V na konektoru je za provozu stále, ve víčku se to samo spíná podle venkovní teploty.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor