fox.19 : Nejsem žádný rozumbrada, jsou tu mnohem větší odborníci
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Nicméně bych zkontroloval celý podtlakový systém ještě jednou a pokud možno u někoho, kdo tomu opravdu rozumí
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Podle mě máš stále někde chybu v podtlakovém systému, tak jak ses zmiňoval hned na začátku o EGR ventilu
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
Ikdyž mě zaráží to, že diagnostika nehlásí tedy žádnou chybu
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
Každopádně jakmile se u dieselového motoru objeví chyba o EGR ventilu, tak většinou jen pročištění nepomůže ( beru to podle toho, co kdo za těch pár let psal na tomto fóru )... Ohledně té váhy vzduchu, kupoval si nějakou čínskou repliku, nebo originál? Ta totiž nadělá také mnohdy paseku
Ovšem jestli by ten rozhašený podtlakový systém měl mít vliv na spotřebu, to netuším, já osobně ho v pořádku nemám ( ale mám jiný motor, X20DTL ) a spotřeba je do 6l/100km... Tu spotřebu bych tipoval na nějakou netěsnost, ale jakou a kde
Nicméně psal si něco i o vstřicích... Nevím jestli stačí jen jejich výměna, ale u některých dílů nestačí jen povyměňovat, ale také i něco programovat v ŘJ apod ( myslím že se to i týká palivového čerpadla, když odejde a koupí se nové
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
), ale to bych teď kecal
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Jen vím že ne u všeho stačí jen výměna
Willy : Snad se někdo z kolegů najde, kdo Ti ji na zkoušku půjčí
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
A pokud mohu radit jako amatér, tak bych ještě zajel na diagnostiku ( seznam lidí zde na fóru s diagnostikou nalezneš tady
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=21&t=16350 ) a ujistil se že to bude opravdu tímto
Může se stát, že budeš mít načatého i něco dalšího, tak by si případně byl předem připraven na možnost, že výměna váhy vzduchu nepomůže
Mě byl kdysi sdělen EGR ventil, tak jsme ho nechali vyměnit a o nic dalšího se nezajímali... Nicméně problémy byly nadále, tak ještě jednou diagnostika a ejhle, vadný solenoidní ventil... Tak výměna a stejně byly problémy... Tak ještě jednou diagnostika a celé proměření podtlakového systému a přišlo se ještě na váhu vzduchu a pár dalších maličkostí
Co se týká dotazu na slušný servis, tak doporučuji zkontaktovat člena
denny. Je to moc ochotný člověk a je vidět že to není jen nějakej někdo, ale někdo kdo ví
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Má dílnu kousek u Pardubic
Pak bych Ti doporučil ještě jeden servis v Brně, ale to by bylo pro Tebe až moc z ruky asi