Pokles výkonu 2.2 Dti ( Y22DTR ) 92KW

Odpovědět
kure
Kontaktovat uživatele:

Pokles výkonu 2.2 Dti ( Y22DTR ) 92KW

Příspěvek od kure » 19 bře 2016, 21:26

Ahoj, koupil jsem druhou Astru G Caravan 2.2Dti 92KW verze elegance, vše OK i podle VIN kodu zlaté auto. Velmi zachovalém jak ve vnitř tak i venku a ze spodu, jde vidět že předchozí majitel se o auto hezky staral. Byl jsem i na diagnostice a žádná zvláštní chyba, jen to píše nízký signál vnější teploty, to chci dořešit v Opelu, ale když na to trochu šlápnu, tak to jede krásně, hned od spoda, ale jakmile se dostanu na 2500 ot/min stoupání výkonu ustane asi cca na 1 vteřinu a pak zase pokračuje, jde to vidět i na diagnostice v grafu, ale auto nic nehlásí, krom teda té vnější teploty. Samozřejmě tento test jsem dělal se zahřátým motorem. Podle mě by to mělo lineárné táhnout až do 3500 ot minimálně, víc jak na 3000 jsem nešel. Nevíte někdo co by to mohlo dělat ?? Mě napadá, váha vzduchu - snímač tlaku turba - lambda.... :-D ale myslím, že kdyby něco z toho bylo v háji, tak to napíše diagnostika. Děkuji za odpověď.

Jo ještě na závěr, Auto je r.v.2003 a má nalítené přeně 207 tis. km
Astra G Caravan 2.2 Dti 92 KW

Reklama

Alzafir

Re: Pokles výkonu 2.2 Dti ( Y22DTR ) 92KW

Příspěvek od Alzafir » 19 bře 2016, 23:22

Konečně aspoň snaha projít data 8)
Předně, nejezdi do oplu, ta chyba teploty, je tohle?
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=22&t=29299
K tomu poklesu výkonu, když projdeš data, zjistíš, že to je moment, kdy se překlápí lopatky.
I tenhle problém jsem tu někde popisoval.
Možností je víc, zanešené turbo, špatně nastavená nebo blbě fungující regulace. Podařilo se mi to výrazně omezit, jen když to fakt pořádně vytáčím, kopce a zatáčky, pak je ten pokles ještš občas patrný.
Ten nápad s lambdou je u nafťáku vyloženě zajímavý :mrgreen: :lol:
Když jsi viděl data, viděl jsi tam i lambdu? :?:
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor

kure
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kure » 20 bře 2016, 18:54

Dobře :roll: s tou lambdou jsem to přestřelil, ale ke konci příspěvku jsem přemýšlel co ještě napsat a protože tohle je moje 3tí astra a druhá dieselová, tak jsem se nechal unést, ale nejsem mechanik, takže si to můžu dovolit :mrgreen:

Nicméně podle fotky co jsem poslal, jsou tam 2 chyby, ta P0070 je jak si říkal, ale chtěl bych se zeptat, kde se přesně tento snímač nachází, abych se na něj podíval, myslím si, že pokud by to byl snímač ve předu, který je v nárazníku, tak by mi nechodila teplota na MID displeji, ta funguje. Jinak konkrétně moje astra ten snímač nemá v předním nárazníku, ale nějaký dobrák, ho připáskoval k intercooleru, tak ho z tama asi oddělám a dám ho kde má být.

Druhá porucha je jasná, to se podívám, který žhavič je vadný.
Nevím jak s tím autem jezdil předchozí majitel, ale je pravda, že může být trochu zanesené turbo, ale auto táhne celkem solidně, krom té prodlevy.

Děkuji moooc za další odpověď
Přílohy
Aktuální poruchy dle diagnostiky
Aktuální poruchy dle diagnostiky
Astra G Caravan 2.2 Dti 92 KW

Alzafir

Příspěvek od Alzafir » 25 dub 2016, 23:20

Snímač je v nárazníku, to je to, co popisuješ.
A možná je to totéž:
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic. ... 70#p468352
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor

Odpovědět