Tak sem vyměňoval olej u mého kombajna a rozhodl jsem se, že něco málo nafotím a dám to sem. Je tu popsáno a nafoceno jak jsem postupoval.
1)nejdříve jsem si sehnal olej a filtr. Olej mám stáčenej, ale ne žadnej sajrajt, ale z originál balení pouze slitej do pet láhví polosyntetiku 10W-40 (vejde se tam 5,5l oleje), no a filtr MANN FILTER W712/41

2)Před samostatnou výměnou oleje je potřeba motor zahřát
3)Olej a olojevá vana se nachází u pravého předního kola, nadzvedl jsem celý předek, abych měl dostatek prostoru

4)Chce to nějaký kyblík, do kterého vypustíme olej, vyšroubovat vypouštěcí šroub na spodku vany a olej vypustit. (Mam strženej závit vypouštěcího šroubu, tak kolem něj vždycky máznu ještě silikon, jen pro jistotu)

5)Po důkladném vykapání zašroubujeme šroub zpět
6)Pak vyšroubujeme olejový filtr, z kterého zase poteče olej, ale už ne tolik. Filtr se dá povolit rukou, když to nejde, může se z boku propíchnout třeba šroubovákem a vyšroubovat, já jsem ho povoloval pomocí starého koženého pásku od kalhot.

7)Nechá se to odkapat, očistit a může se našroubovat nový filtr, ještě před našroubováním je dobrý máznout těsnění na filtru olejem. Filtr se pak utahuje pouze rukou. Jinak k tomu filtru se dá dostat jak ze spodu auta, tak po vytočení kola.

8)Nalévacím otvorem nalijeme nový olej. Nejdřív jsem nalil 4 litry a pak jsem doléval a průběžně kontroloval hladinu oleje. Nalil jsem to až na max. Znova to zkontroluju asi za týden, až se olej řádně rozteče po motoru a pokud bude potřeba tak doleju.

A ještě je dobrý si vyplnit visačku, s tím kdy bude další výměna,jaký tam je olej, typ filtru,…