Nastartování po dojití benzínu.Astra G 1.4 16VX14XE Vyřešeno
-
Nastartování po dojití benzínu.Astra G 1.4 16VX14XE Vyřešeno
Zdravím,
Mám problém s nastartováním, stává se mi když mi dojde benzín. (v 50 litrový nádrži nevidim na ukazateli paliva, téměř nikdy nic, nejsem milionář)
Už se mi tento problém stal vícekrát, bohužel pro mne, netuším jak technik auto nastartoval naposledy.
Údajně stačilo dolít dalších 5 litrů benzínu.
Problém je asi takový, že pokud mi dojde benzín a já benzín doleji. (10l doleji po dojití a v nádrži se neustále ukazuje ukazatel v rezervě?!, co stím ukazatelem je??) auto škube, klepe se, občas vyletí otáčky, ale nenastartuje.
Co stím? Pár měsíců jezdil předchozí lump, s utrženou přívodní hadici benzínu do nádrže.
(štěrk, kamínky, písek, se dostali do nádrže, jelikož zespodu od kola lítal bordel do trychtýře a benzínem se následně splachoval přímo do nádrže)
Auto jinak nevykazuje žádné jiné vady při provozu.
Prakticky je strašně trapné, když mám připravený kanistr s benzínem jako rezervu. 5l ...
doleji benzín a auto stejně nechce nastartovat, v mém případě už by nestačil ani kanistr o objemu 10 litrů...
Věřím, že problém nebude nějak závažný... Dost možná bych si dokázal domyslet, co vše bych musel udělat, první řadě asi dostat bordel z nádrže i tak díky za postřehy.
Údajně hadičky nejsou ucpaný a čerpadlo funguje. Není tam někde ještě nějaká jiná pumpa? nebo čím to může být, že když se auto nechalo odležet, že to pak šlo nastartovat ? usazenina?
Nebo mi jako začátečníkovi co se týče automobilové techniky, něco podstatného uniká?
Rád bych se doučil svojí blbost. Díky za reakce.
Mám problém s nastartováním, stává se mi když mi dojde benzín. (v 50 litrový nádrži nevidim na ukazateli paliva, téměř nikdy nic, nejsem milionář)
Už se mi tento problém stal vícekrát, bohužel pro mne, netuším jak technik auto nastartoval naposledy.
Problém je asi takový, že pokud mi dojde benzín a já benzín doleji. (10l doleji po dojití a v nádrži se neustále ukazuje ukazatel v rezervě?!, co stím ukazatelem je??) auto škube, klepe se, občas vyletí otáčky, ale nenastartuje.
Co stím? Pár měsíců jezdil předchozí lump, s utrženou přívodní hadici benzínu do nádrže.
(štěrk, kamínky, písek, se dostali do nádrže, jelikož zespodu od kola lítal bordel do trychtýře a benzínem se následně splachoval přímo do nádrže)
Prakticky je strašně trapné, když mám připravený kanistr s benzínem jako rezervu. 5l ...
doleji benzín a auto stejně nechce nastartovat, v mém případě už by nestačil ani kanistr o objemu 10 litrů...
Věřím, že problém nebude nějak závažný... Dost možná bych si dokázal domyslet, co vše bych musel udělat, první řadě asi dostat bordel z nádrže i tak díky za postřehy.
Údajně hadičky nejsou ucpaný a čerpadlo funguje. Není tam někde ještě nějaká jiná pumpa? nebo čím to může být, že když se auto nechalo odležet, že to pak šlo nastartovat ? usazenina?
Nebo mi jako začátečníkovi co se týče automobilové techniky, něco podstatného uniká?
Naposledy upravil(a) Lapačdechu dne 20 lis 2014, 19:10, celkem upraveno 1 x.
- Reklama
Re: Nelze nastartovat po dojití benzínu. Astra G 1.4 16V X14
Jezdi tak, aby Ti v nádrži zbylo alespoň 10 litrů rezerva. Tři kila nikoho nezabijou a stojí Ti to za tyhle problémy???
Astra H 1,9CDTI caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
-
To teda fakt nestojí....
Jo, jinak abych se vyjádřil víc jasně, zrovna teď řešim, problém, že to nejde natočit.
Mám tam 10 litrů v nádrži...
Je nějaká šance, že když tam naleju dalších 10 tak se situace změní?
Jo, jinak abych se vyjádřil víc jasně, zrovna teď řešim, problém, že to nejde natočit.
Mám tam 10 litrů v nádrži...
Je nějaká šance, že když tam naleju dalších 10 tak se situace změní?
Naposledy upravil(a) Lapačdechu dne 16 lis 2014, 01:11, celkem upraveno 1 x.
Pochybuju. Deset litrů by mělo stačit, je to cca 1/5 nádrže.
Díval jsi se / měnil palivový filtr pod lz sedadlem? Máš to za vyměněné za 10 minut. Když jsem ho měnil já, odvzdušnění jsem neřešil, motor šel jako nic dál, ani neškytl, mají to soudruzi vymakané.
Díval jsi se / měnil palivový filtr pod lz sedadlem? Máš to za vyměněné za 10 minut. Když jsem ho měnil já, odvzdušnění jsem neřešil, motor šel jako nic dál, ani neškytl, mají to soudruzi vymakané.
Astra H 1,9CDTI caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
-
Neměnil, je možný že se teď poškodil palivový filtr vzhledem k tomu, že se to někdo snažil odvzdušnit směrem od motoru?
Zařídim jeho výměnu a pak uvidim.
Zařídim jeho výměnu a pak uvidim.
Naposledy upravil(a) Lapačdechu dne 16 lis 2014, 01:10, celkem upraveno 1 x.
poškození / průraz filtru by paradoxně mohl na chvíli pomoci, byl by průchozí.
Mít filtry v pořádku je základ. Zvaž nějaký průplach nádrže, jestli je zanesená, odděláš filtr hned i po výměně a nepomůžeš si.
Mít filtry v pořádku je základ. Zvaž nějaký průplach nádrže, jestli je zanesená, odděláš filtr hned i po výměně a nepomůžeš si.
Astra H 1,9CDTI caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
-
Ano, nějakým stylem by to chtělo vyčistit nádrž, skusim najít nějaký návod na netu abych eliminoval případnou hloupost.HonzP píše:poškození / průraz filtru by paradoxně mohl na chvíli pomoci, byl by průchozí.
Jinak jsem zjistil, že mi asi odjakživa svítí kontrolka motoru. Netušim jestli blikala nebo ne, ale vím, že svítí oranžově.
- vasekpetr1
Ten filtr bych zkusil jako první, vytáhl bych ven čerpadlo z nádrže a podíval se v jakém že je stavu. To vyčištění nádrže by mělo následovat. A tou utženou přívodní hadicí myslíš co? Jako že ti chybělo hrdllo a dolíval jsi benzín nějak nouzově přímo do nádrže?
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
-
Utražená hadice byla přímo tam kde tankujeme... V astře je tam hned kolo... Bylo to jen vyvlíknuté z karoserie... nebo jak to mam rict..vasekpetr1 píše:Ten filtr bych zkusil jako první, vytáhl bych ven čerpadlo z nádrže a podíval se v jakém že je stavu. To vyčištění nádrže by mělo následovat. A tou utženou přívodní hadicí myslíš co? Jako že ti chybělo hrdllo a dolíval jsi benzín nějak nouzově přímo do nádrže?
Je nějaká šance, že je chyba v elektrice? Že je vadný relé? Atd? Vím, že v autě mi občas něco svítí a občas něco nesvítí, chová se to dost nepředvídatelně.
- vasekpetr1
Jednak je tam těsnící prachovka, která odděluje prostor podběhu a tuším, že i šroub, který drží ten soubor hadic s hrdlem v blatníku.Lapačdechu píše: Utražená hadice byla přímo tam kde tankujeme... V astře je tam hned kolo... Bylo to jen vyvlíknuté z karoserie... nebo jak to mam rict..
Je nějaká šance, že je chyba v elektrice? Že je vadný relé? Atd? Vím, že v autě mi občas něco svítí a občas něco nesvítí, chová se to dost nepředvídatelně.
Růžové relé pro palivové čerpadlo je v černé krabičce vedle baterky v motorovém prostoru. Mělo by při zapnutí zapalování sepnout a tím čerpadlo natlakuje systém vstřikování. Ale spíš bych se obával toho poškozeného čerpadla, pokud se tam dostal písek a něco vydřel.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
-
- Kontaktovat uživatele:
kur\/a .. co to je za "napad" .. vyjazdit nadrz do sucha, a potom si myslet..
ze doliatie 5l z bandasky "problem odstrani"..
....
pri vozoch co maju umiestnene palivove cerpadla priamo v nadrzi , osadene v sacom kosi..
sa nesmie stavat, ze by casto dochadzalo palivo - nieto este ZAMERNE
samotny saci kos mava castokrat sam o sebe kapacitu priblizne od 0.7-2.0 litre
ktomu treba pripocitat "minimalnu potrebnu hladinu" paliva v nadrzi,
potrebnu k zaplaveniu sacich otvorov, pipadne sacieho sitka na palivovom cerpadle..
(aj samotny palivovy okruh moze mat objem cca 1-2litre)
pokial nebude hladina dostatocna, otvory ci sitko nebudu plne zaplavene palivom ..
tak cerpadlo nebude schpone nasat / nacerpat palivo ... a bude nasavat vzduch..
...a to nehovorim o tom...
ze sucasne pal.cerpadla su chladene pretekajucim palivom...
ich loziska a ozubene kolesa su mazane pretekajucim palivom...
..
toto je proste najlepsia cesta k tomu.. ako to palivove cerpadlo poslat do kytek..
..a ano aj doliatie 10 litrov benzinu do suchej nadrze, moze byt malo..
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/
montaz STANDALONE jednotiek, GO motorov
-
Mám knížku http://knihy.heureka.cz/opel-astra-od-3 ... a-od-4-99/JRD McLAREN píše:
kur\/a .. co to je za "napad" .. vyjazdit nadrz do sucha, a potom si myslet..
ze doliatie 5l z bandasky "problem odstrani"..
A tam pokud se jedná o čištění nádrže, nebo výměna čerpadla a je v nádrži benzín, mohou se udělat dvě možnosti, buď přes svoje čerpadlo přes hadici odčerpat benzín do bandasky:-) nebo ho vyjezdit až na dno.... Tak proč tam píšou takový kraviny?
-
- Kontaktovat uživatele:
nazov temy znie: Nelze nastartovat po dojití benzínu. Astra G 1.4 16V X14XE
nenazval si temu, "Vycistenie nadrze" .. ani nijak podobne..
..Ano pokial chces nadrz vycistit, tak by mala byt prazdna..
pokial ale uz asi po tretie citam tvoj prvy prispevok:
tak mi to pride, ze tu nadrz jazdis "do sucha" pravidelne ..
Nadrz sa cisti tak, ze z nej vycerpas vsetko palivo, je jedno akym sposobom .. (idealne do sucha)
potom cez "servisny otvor", moze to byt diera pre pal.cerpadlo, pre plavak, pre tankovacie hrdlo ..etc.
odstranis usadeniny, drobne pevne necistoty, vyzrazanu vodu a pod., bud handrou, vysavacom, alebo ich "vytrases von" ..a pod.
..Nadrz sa necisti tak, "ze idem jazdit, az dokal mi nedojde benzin" ...
..takym sposobom nevycistis NIC.
a po mnou popisovanom postupe "cistenia nadrze" je este dobre vycistit saci kos ci sitko cerpadla,
vymenti palivovy filter, preplachnut vedenie paliva, precistit vstrekovace a regulator tlaku paliva...
nenazval si temu, "Vycistenie nadrze" .. ani nijak podobne..
..Ano pokial chces nadrz vycistit, tak by mala byt prazdna..
pokial ale uz asi po tretie citam tvoj prvy prispevok:
Zdravím,
tak mi to pride, ze tu nadrz jazdis "do sucha" pravidelne ..
Nadrz sa cisti tak, ze z nej vycerpas vsetko palivo, je jedno akym sposobom .. (idealne do sucha)
potom cez "servisny otvor", moze to byt diera pre pal.cerpadlo, pre plavak, pre tankovacie hrdlo ..etc.
odstranis usadeniny, drobne pevne necistoty, vyzrazanu vodu a pod., bud handrou, vysavacom, alebo ich "vytrases von" ..a pod.
..Nadrz sa necisti tak, "ze idem jazdit, az dokal mi nedojde benzin" ...
..takym sposobom nevycistis NIC.
a po mnou popisovanom postupe "cistenia nadrze" je este dobre vycistit saci kos ci sitko cerpadla,
vymenti palivovy filter, preplachnut vedenie paliva, precistit vstrekovace a regulator tlaku paliva...
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/
-
Já nevim.... vyměnil jsem palivový filtr a bez úspěchu. Skusím zkontrolovat pojistky, ale taky pochybuju.JRD McLAREN píše:nazov temy znie: Nelze nastartovat po dojití benzínu. Astra G 1.4 16V X14XE
Já můžu do auta vrtat leda tak před barákem na silnici, víš nemám žádnou garáž ani jiné místo, kde bych se stím mohl lépe sžít bez cizích zraků a hloupých připomínek.
ANO, není to poprvé co se mi stalo, že když mi došel benzín auto nešlo nastartovat.
Pokud auto rozmakám, věř mi, že už se mi nestane abych dojel nádrž do sucha. To už si nikdy nedovolim.
Předchozí problém se startováním nikdo neřešil, pouze se dolil benzín. Jako první bezpracný nápad. A auto začalo startovat. Minule tam bylo maximálně 12 litrů.
Nyní tam je 10 litrů a nic, auto nechce nastartovat. Myslíš, že stačí dolejt klidně 1 litr a už bude soustava lépe potopena? A auto může chytit?
To je taky zajímavé....co tak diagnostika? Je tu seznam členů, kdo ji má, kdybys měl vyplněný profil...bydliště..., bylo by to jednodušší.Lapačdechu píše:Jinak jsem zjistil, že mi asi odjakživa svítí kontrolka motoru. Netušim jestli blikala nebo ne, ale vím, že svítí oranžově.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor