![Arrow :arrow:](./images/smilies/icon_arrow.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
no presne to iste mi robi....tiez netusim co by to mohlo byt... uz mi to ide dost na nervy, ak nahodou zistis co s tym bolo daj mi vediet...a ozaj, v oply by to nezistili ??????Jiří Pávek píše:To M1lan: Mám podobný problém s X16XEL. Pokud je venkovní teplota vyšší jak 15st. Celsia, tak naskočí motor na tři válce a asi tak minutu až dvě se hádá při cca 1500ot/min. Po dvou minutách se sami otáčky zdvihnou na 2000ot/min. a ihned spadnou na volnoběžné, tedy cca 900ot/min. Už jsem vyměnil lambdu, svíčky, čistil klapku a EGR ventil. Nic nepomůže, jen chladnější počasí. Měli jsme to napíchlé na osciloskopu a na diagnostice a žádná chyba. Pouze osciloskop ukazoval při tom hádání, flákání jednoho válce. Kamarádovi to spíše připadá, že je to zacpanýma vstřikama. Ještě chci od někoho, komu to neblbne, vyměnit zapalovací lištu. Zatím jsem nikoho nesehnal.
nestracajme nervy...Gallo píše:No, ze mě si ta modrá pixle dělá srandu. Byla už napíchlá na dvou diagnostikách. Poprvé hlásila diagnostika volnoběžné otáčky... Na dalších měřeních, to byly opět volnoběžné otáčky. Došlo k vyčištění škrtící klapy. Když se vyčistila, chyba volnoběžných otáček zmizela a načetla se jiná chyba a to, nízký průtok vzduchu. Tak jsem si půjčil novou váhu a na druhý den jsem znova dojel na diagnostiku ještě bez vyměněné váhy. Napíchlo se to znova aby se to zkontrolovalo, než se vymění a ejhle, opět volnoběžné otáčky... Takže si ještě půjčím škrtící klapu. Pokud to nebude ani tím, tak je v háji ECU, ale to už fakt ten krám půjde ze skály...
nazdar, tu klapku si si cistil ty alebo nekde v servise ???? a co ti to presne robilo ake problemy ???? DikPeDo ) píše:Panove mel jsem podobny problem a vyresilo to vycisteni krokoveho motorku, a skrtici klapky vzduchu. Je to rok, co mi to delali, a muzu rict ze od te doby je to mnohem a mnohem lepsi..
No bol som na diagnostiku.neukazalo ziadnu chybu elektroniky...proste nic ani lambda ani skrtiaca klapka...nic... ale pozeral mi to jeden fakt dobry mechanik a este mi povedal nejake veci ktore by to mohly byt... buduci tyzden mu nechavam auto a verim ze to spravi, pretoze opravil uz aj zlozitejsie zavadyGallo píše:V mém případě bohužel ano...m1lan píše:ja si stale mysli ze to nebude RJ !!!Gallo píše:Uvidíš, co Ti vypíše diagnostika, pak měň. Ale úplně se na to spoléhat nemůžeš. Mě diag. vypsala volnoběžné otáčky- sporadická chyba a přesto je to jak jsem už psal Ř.J...!!((
Naše další fóra: | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |