Pridanie oleja
Re: Pridanie oleja
Po vypnutí motoru počkej cca 5 minut, zkontroluj hladinu, dolej a je hotovo.
Meriva B 1,4T 88kW
- Reklama
- DJTommek
- Kontaktovat uživatele:
Tak dneska jsem si vyzvedl předem objednaných 5l oleje a v podzemních garážích v obchodním domě (předpokládám že rovnější místo asi těžko budu hledat
) jsem začal nalévat. Teplota motoru byla podle ukazatele 80°.
Každé 2-4 dc jsem zkontroloval měrku, pár minut počkal a kontroloval měrku, která ale byla stále naprosto suchá. Po 1l už mi to přišlo divné. Tak jsem se s tím projel asi 5 km a zkoušel dolévat dále. Naléval jsem a na cca 1 a 3/4l se už konečně namočila i měrka. Pokračoval jsem dále až do 2.5l, kdy se měrka dostala nad 4. rysku. Ještě jsem to asi 20 km projel, zkontroloval a měrka je momentálně ve stavu 3. rysky.
1. jsem šokován tím, že jsem vlastně jezdil s -1.25l oleje než jsem správně měl mít
2. pokud dobře počítám, sežralo mi to něco přes 1l / 1000 km oleje. Žádné louže pod autem jsem si nikdy nevšiml (jen teď, když jsem naléval, nemehlo
)
Podle fóra tady se spotřebou nejsem sám...
Nečekám nějak odpověď, spíše jen sdílím zkušenost

Každé 2-4 dc jsem zkontroloval měrku, pár minut počkal a kontroloval měrku, která ale byla stále naprosto suchá. Po 1l už mi to přišlo divné. Tak jsem se s tím projel asi 5 km a zkoušel dolévat dále. Naléval jsem a na cca 1 a 3/4l se už konečně namočila i měrka. Pokračoval jsem dále až do 2.5l, kdy se měrka dostala nad 4. rysku. Ještě jsem to asi 20 km projel, zkontroloval a měrka je momentálně ve stavu 3. rysky.
1. jsem šokován tím, že jsem vlastně jezdil s -1.25l oleje než jsem správně měl mít
2. pokud dobře počítám, sežralo mi to něco přes 1l / 1000 km oleje. Žádné louže pod autem jsem si nikdy nevšiml (jen teď, když jsem naléval, nemehlo

Podle fóra tady se spotřebou nejsem sám...
Nečekám nějak odpověď, spíše jen sdílím zkušenost

klasika u x16xel, buď si to budeš hlídat a dolívat nebo investuješ a necháš si to opravit
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
- DJTommek
- Kontaktovat uživatele:
Okej. Zatím si to budu si to častěji hlídat.
No a pokud Ti to tak bude žrát a nebudeš investovat do opravy tak přejdi na nějaký levný 10W40 - třeba origo GM. Bez problémů to 10W40 umaže a to dolívání vyjde podstatně levněji než 5W40. Do těchto žroutů je lití 5W40 vyhazování peněz do luftu. Víceméně tam je stále čerstvý olej.
A jak psal HonzaL má se měřit když máš zahřátý motor a po ukončení jízdy počkáš 5 minut.
A jak psal HonzaL má se měřit když máš zahřátý motor a po ukončení jízdy počkáš 5 minut.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu