Za studena zlobí volnoběh, chcípe, netáhne

Odpovědět
radek.juthner

Za studena zlobí volnoběh, chcípe, netáhne

Příspěvek od radek.juthner » 18 dub 2011, 10:46

Ahoj vespolek
Mám Astru s X16XE. Mám problém s volnoběhem výkonem a to hlavně za studena.
Pokud startuju v tepoltách pod 10 st. tak motor naskočí takřka na škrtnutí bez problému a to i v -15. Jenže jakmile se ihned rozjedu, tak se stane, že po vyřazení motor chcípne. Stejně tak se to chová i v případě, že jedu mírně z kopce za 5 a pak při stoupání do kopce motor ztrácí tah a při postupném podřazování pak chcípne. Opětovné nastarování už není zdaleka tak v pohodě jako předtím za studena. Musím několikrát dlouze startovat. Jakmile nastrtuju, slyším, že motor nejede tak, jak má. Podivně klepe - podezření na tom že nejedou všechny válce. Z výfuku jde podivný smrad, jako bych jel na uhlí. Koučení je standardní.
Jakmile se motor zahřeje po asi 10km jízdy, je vše OK, nic z výše uvedeného se nevyskytuje.
Vyměnil jsem svíčky, olej. filtr, vzduch filtr - bez výsledku. Diagnostika je OK.
Nemáte někdo tušení, čím to je?

Reklama

kelt7

Re: Za studena zlobí volnoběh, chcípe, netáhne

Příspěvek od kelt7 » 24 dub 2011, 04:33

Tyto problémy jsem měl taky vloni v zimě ,občas se mi rožla i emisní kontrolka mám motor
Z14XE na diagnostice mi psalo chybu zapalování na 1.nebo 2-hém válci,vyměnili mi zapalovací lištu (modul zapalování) ,ale nepomohlo to,mechanik tvrdil že je problém u ventilových vodítek.
Dal mi tam řidší olej 5W30 teť je to mnohem lepší zhaslo mi to tak jednou dvakrát za měsíc. :|

meloun

Příspěvek od meloun » 21 čer 2013, 21:33

Zdravím, jsem bezradný. Moje Astra 1,6 16v r.v. 2000 tuším že X16XE má podobný problém. Jezdí v pohodě, ale v situaci - při delší jízdě v mírném stoupání, když jedu na 5 a točím motor nad 3000 otáček rozbliká se kontrolka motoru. Auto ztrácí otáčky, já podřazuji až musím zastavit. Nechám astru vydechnout nastartuju a vše je v pohodě. Než příjde stejná situace. Egr sem zaslepil svíčky jsou nové filtry taky.... Než Astru pustím ze skály poradíte někdo co s ní? Někdo z Přerova a okolí na Diagnostiku?

pejee

Příspěvek od pejee » 21 čer 2013, 21:55

______
X14XE
Z20LET OPC II
______

Jirka D.

Příspěvek od Jirka D. » 25 čer 2013, 08:22

meloun píše:Zdravím, jsem bezradný. Moje Astra 1,6 16v r.v. 2000 tuším že X16XE má podobný problém. Jezdí v pohodě, ale v situaci - při delší jízdě v mírném stoupání, když jedu na 5 a točím motor nad 3000 otáček rozbliká se kontrolka motoru. Auto ztrácí otáčky, já podřazuji až musím zastavit. Nechám astru vydechnout nastartuju a vše je v pohodě. Než příjde stejná situace. Egr sem zaslepil svíčky jsou nové filtry taky.... Než Astru pustím ze skály poradíte někdo co s ní? Někdo z Přerova a okolí na Diagnostiku?
astřičku ze skály nepoštěj, je jen v nouzovém režimu na diagnostice vše zjistíš a bude hej. Jen trpělivost vypadá to na
- lambdu
- nějaké čidlo do motoru

ale dignostika vše rěkne
Nyní Z16XE, Předešlé krasavice AG X14XE; AG X14XE; VA 1,8 ; KADETT GSI 2,0

Rajchy1

Příspěvek od Rajchy1 » 13 pro 2014, 22:32

Ahoj vyřešil jste to někdo?
mám teď stejnej porblém na Fkový Astře 1,6 16V X16XEL
diagnostika je bez chyb vyměněny filtry, svíčky, kabely, modul cívek. zkusil jsem dát i nový EGR a Lambdu.
ale stále za studena cca po pul minutě chcipne nebo netáhne jakmile se ohřeje tak jede jak nový auto.
čidlo teploty vody a vzduch se zdají být OK podle naměřených odporů. na motoru byly vyměněny i rozvody (preventivně)

Odpovědět