Ahoj vespolek
Mám Astru s X16XE. Mám problém s volnoběhem výkonem a to hlavně za studena.
Pokud startuju v tepoltách pod 10 st. tak motor naskočí takřka na škrtnutí bez problému a to i v -15. Jenže jakmile se ihned rozjedu, tak se stane, že po vyřazení motor chcípne. Stejně tak se to chová i v případě, že jedu mírně z kopce za 5 a pak při stoupání do kopce motor ztrácí tah a při postupném podřazování pak chcípne. Opětovné nastarování už není zdaleka tak v pohodě jako předtím za studena. Musím několikrát dlouze startovat. Jakmile nastrtuju, slyším, že motor nejede tak, jak má. Podivně klepe - podezření na tom že nejedou všechny válce. Z výfuku jde podivný smrad, jako bych jel na uhlí. Koučení je standardní.
Jakmile se motor zahřeje po asi 10km jízdy, je vše OK, nic z výše uvedeného se nevyskytuje.
Vyměnil jsem svíčky, olej. filtr, vzduch filtr - bez výsledku. Diagnostika je OK.
Nemáte někdo tušení, čím to je?
Za studena zlobí volnoběh, chcípe, netáhne
-
- Reklama
Re: Za studena zlobí volnoběh, chcípe, netáhne
Tyto problémy jsem měl taky vloni v zimě ,občas se mi rožla i emisní kontrolka mám motor
Z14XE na diagnostice mi psalo chybu zapalování na 1.nebo 2-hém válci,vyměnili mi zapalovací lištu (modul zapalování) ,ale nepomohlo to,mechanik tvrdil že je problém u ventilových vodítek.
Dal mi tam řidší olej 5W30 teť je to mnohem lepší zhaslo mi to tak jednou dvakrát za měsíc.
Z14XE na diagnostice mi psalo chybu zapalování na 1.nebo 2-hém válci,vyměnili mi zapalovací lištu (modul zapalování) ,ale nepomohlo to,mechanik tvrdil že je problém u ventilových vodítek.
Dal mi tam řidší olej 5W30 teť je to mnohem lepší zhaslo mi to tak jednou dvakrát za měsíc.
Zdravím, jsem bezradný. Moje Astra 1,6 16v r.v. 2000 tuším že X16XE má podobný problém. Jezdí v pohodě, ale v situaci - při delší jízdě v mírném stoupání, když jedu na 5 a točím motor nad 3000 otáček rozbliká se kontrolka motoru. Auto ztrácí otáčky, já podřazuji až musím zastavit. Nechám astru vydechnout nastartuju a vše je v pohodě. Než příjde stejná situace. Egr sem zaslepil svíčky jsou nové filtry taky.... Než Astru pustím ze skály poradíte někdo co s ní? Někdo z Přerova a okolí na Diagnostiku?
mrkni sem a někoho kontaktuj: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... +f%C3%B3ru
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
astřičku ze skály nepoštěj, je jen v nouzovém režimu na diagnostice vše zjistíš a bude hej. Jen trpělivost vypadá to nameloun píše:Zdravím, jsem bezradný. Moje Astra 1,6 16v r.v. 2000 tuším že X16XE má podobný problém. Jezdí v pohodě, ale v situaci - při delší jízdě v mírném stoupání, když jedu na 5 a točím motor nad 3000 otáček rozbliká se kontrolka motoru. Auto ztrácí otáčky, já podřazuji až musím zastavit. Nechám astru vydechnout nastartuju a vše je v pohodě. Než příjde stejná situace. Egr sem zaslepil svíčky jsou nové filtry taky.... Než Astru pustím ze skály poradíte někdo co s ní? Někdo z Přerova a okolí na Diagnostiku?
- lambdu
- nějaké čidlo do motoru
ale dignostika vše rěkne
Nyní Z16XE, Předešlé krasavice AG X14XE; AG X14XE; VA 1,8 ; KADETT GSI 2,0
Ahoj vyřešil jste to někdo?
mám teď stejnej porblém na Fkový Astře 1,6 16V X16XEL
diagnostika je bez chyb vyměněny filtry, svíčky, kabely, modul cívek. zkusil jsem dát i nový EGR a Lambdu.
ale stále za studena cca po pul minutě chcipne nebo netáhne jakmile se ohřeje tak jede jak nový auto.
čidlo teploty vody a vzduch se zdají být OK podle naměřených odporů. na motoru byly vyměněny i rozvody (preventivně)
mám teď stejnej porblém na Fkový Astře 1,6 16V X16XEL
diagnostika je bez chyb vyměněny filtry, svíčky, kabely, modul cívek. zkusil jsem dát i nový EGR a Lambdu.
ale stále za studena cca po pul minutě chcipne nebo netáhne jakmile se ohřeje tak jede jak nový auto.
čidlo teploty vody a vzduch se zdají být OK podle naměřených odporů. na motoru byly vyměněny i rozvody (preventivně)