Problém volnobehu po naštartovaní !!!
Problém volnobehu po naštartovaní !!!
Zdravim, mam astru X16XEL a dost casto po nastartovani je volnobeh nepravidelny. Raz otacky padnu tak ze motor skoro zdochne a raz su moc vyskoke okolo 1500ot/min. Po jazde sa potom otacky ustalia, co to asi moze byt ????????
- Reklama
Mám téměř stejný problém s tím rozdílem,že mi otáčky neklesají,ale nepravidelně si motor při volnoběhu samovolně přidává až na 1500 otáček.Po zahřátí motoru na volnoběh se otáčky zvyšují už maximálně na 1200.A pokud nechám vyběhnout teplotu nad 90 stupňů,tak se mi rozsvítí kontrolka motoru s bleskem.......řešil jsem to už s Trdlem,ale potřeboval bych konkrétnější radu....pokud má někdo tu zkušenost......díky
Opel Astra G 3Dv.edition 100, 1.6 X16SZR,Polar-Sea Blue
Chytrý člověk dělá nové chyby,hloupý stále stejné...
Má Astra G
Má Astra G
Takže se do toho pustím,snad to pomůže.Díky
Opel Astra G 3Dv.edition 100, 1.6 X16SZR,Polar-Sea Blue
Má Astra G
Má Astra G
Na rovinu přiznávám, že ne. Čistil jsem ji na spoustě oplů, ale vždy jen mech. plyn.Jiříček píše:Otázka na Trdla a nejen na něj. Čistil ste někdo klapku s elektronickym plynem?
Ale na elektronickej bych zkusil jít s čističem. Je to spray, sundáš víko filtr boxu, nastartuješ auto, lehce si přidáváš a několikrát v cca 10 vteřinovém intervalu přitom vstřikuješ tenhle spray.
Dělám to tak u každého auta, ale s tím, že předtím klapku vyčistím, nicméně díky tomu sprayi je krásně čistá i trubka od filtr boxu. A má to vyčistit komplet. Tak bych to zkusil.
Obráceně, když se nad tím zamyslím, princip klapky bude na el. i mech. plynu stejný, jen systém ovládání je jiný, tak bych se asi nebál ani čistit přímo klapku. mechanicky hadrem. (i tam používám onen spray, skvěle rozpouští)
END
Ja som čistil na Z14XE. Urobil som to tak isto ako na X16XEL. Akorát sa samotná klapka ťažšie otvára ako mechanická, ale dá sa to zvládnuť.Jiříček píše:Otázka na Trdla a nejen na něj. Čistil ste někdo klapku s elektronickym plynem?
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL