Otevření kapoty zvenčí ???
Otevření kapoty zvenčí ???
Po mnohaleté, dobré zkušenosti s F-kem jsem si pořídi pár měsíců tomu G-éčko. 1.6 16-ti ventil ve slušné výbavě. Zatím spokojenost. Včera se však mojí ženě přihodila "zajímavá" věc. Po šichtě, v poledne při příchodu k autu (parkuje trochu mimo lidi) se zděšením našla otevřenou kapotu (na tyčce). Naštěstí všechno šlape a zkušený mechanik také nic podezřelého nenašel. Doma jsem si trochu zkoušel hrát s mechnismem a zjistil jsem, že přes znak Opel, se dá zřejmě přiměřeně zahnutým šroubovákem odtáhnout to pérko, které jistí trn kapoty. No a kolega má poznatky, že jistou manipulasí s baterkou se dá zamykat a odemykat centrál. Tak nevím, co si mám o tom myslet. Pod znak jsem pro jistotu našrouboval krycí plech. Má s tím někdo nějaké zkušenosti?
- Reklama
Spíš bych řekl, že při vystupování to vzala uchem od kabelky (nebo tak něco) a odjistila kapotu. Nějakej vtipálek si toho všiml a otevřel to úplně. O vyhákování přes ten znak pochybuju, ale nic není nemožné a já nejsem zloděj. Každopádně vím, že když nechám otevřenou kapotu já, tak se mi po uzamčení do půl minuty rozeřve alarm.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jsem zvědavý na co tady dojdete... Mi se to zdá poněkud divné, aby to šlo otevřít zvenku.. schválně na to kouknu.
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
OK, budu to muset ještě jednou zkusit . Já jen vím, že jsem jednou na benzínce chtěl dolejvat odstřikovačku a než jsem šel platit, tak jsem si odjistil kapotu a zamkl. No a platím a auto začlo řvát. Tak kdoví čím to vlastně bylo.Defender píše:No myslím Apíku, že to není úplně přesný, teda pokud ji necháš jen odemčenou a nebudeš s ní manipulovat, tak alarm ani nepískne, protože ten koncák musí být víc odlehčenej Ale pak jo, když nějakej vtipálek ji bude chtít otevřít, tak to pak jo TÚ TÚ TÚ TÚ TÚ TÚ
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
to mi připomíná že je tomu tak rok co sem přišel k autu a byla otevřená kapota, ne zvedlá ale jenom odjištěná, nevěnoval sem tomu pozornost, myslel sem si že sem jí zapomněl zavřít....ale bylo mi divný že bych si nevšim otevřený kapoty...no a ted mi je to jasný, každopádně nic se neztratilo...modrou astru sem prodal takže to naštěstí nemusim řešit protože van má alarm a to začne kvičet...
PS: pro adminy - možná by bylo na místě upravit název tématu
PS: pro adminy - možná by bylo na místě upravit název tématu
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Chlapi robím v brandži / nie som zlodej / ale toto som ešte nepočul. Zlodej nemá toľko času, aby sa najprv hral so zámkom kapoty, potom s baterkou a tak išiel do auta. Keď niečo chce zobrať, vylúpne okno šrobovákom a ide preč. Je to cca 5 sekúnd. Dokonca aj naše kľúče, ktoré máme sú nevýhodnejšie ako tie staršie z oboch strán zúbkavé. U niekoľkých zlodejov už boli univerzálne kľúče / tie naše typy / a s tým centrál, resp. dvere otvorí do 5 sekúnd.
Astra II
- Hribek
- Kontaktovat uživatele:
Musím toto téma oživit, už zhruba před měsícem se mi stalo taky že jsem šel k autu a kapota byla odjištěná, ne zvednutá, ale jen odjištěná. Řekl jsem si že jsem ji asi prostě špatně zavřel když jsem se hrabal v autě a maávnul jsem nad tím rukou, ale ted se mi to stalo během 14 dnů už zase a to dokonce 3x tak to asi nebude náhoda. Nemyslím si že by mi ji někdo otvíral z venčí, spiš mám podezření na ten mechanizmus co ji drží zavřenou, ale netusím co bych tam měl zkontrolovat?????