Vymena ridici jednotky ABS???
Vymena ridici jednotky ABS???
Ahoj vsem!
V nedeli jsme menili gumy a od te doby nam sviti (obcas teda zhasne) kontrolka ABS.
Zena dnes jela do prazskeho Autovarsu a tam ji rekli, ze je potreba vymenit ridici jednotka ABS. Co si o tom myslite?
Pokud je to blbost, tak prosim tipy, co s tim delat.
Dik moc!
V nedeli jsme menili gumy a od te doby nam sviti (obcas teda zhasne) kontrolka ABS.
Zena dnes jela do prazskeho Autovarsu a tam ji rekli, ze je potreba vymenit ridici jednotka ABS. Co si o tom myslite?
Dik moc!
- Reklama
Re: Vymena ridici jednotky ABS???
Myslím si,že jsi něco udělal s čidlem na ABS (u každěho kola).Je namontováno zboku na vroubkovaném kroužku pruměr asi 6cm.Každopádně to chce na diagnostiku které kolo to dělá a hlavně jinam než Autovars.Řídící jednotka nemá důvod se výměnou kol porouchat (chtěli prostě vydělat).micsvo píše:Ahoj vsem!
Dik moc!
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
jj, měl jsem stejný problém a bylo to čidlem, stačilo zamlet konektorem a kontrolka zhasla, zkus je projít všechny 4 a uvidíš, na počítač bych šel až potom, mě stál 850,- kačen
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
nechci zakladat nove tema tak to napisu sem, dneska po ceste do skoly se mi cca po 10km rozsvitila kontrolka ABS, hned jsem vyzkousel brzdy a opravdu ABS neslo, tak sem se docela lek, ale jakmile sem zastavil, tak sem auto chcipnul a znova nastartoval a kontrolka uz nesvitila, je mozny ze by to bylo nejakym cidlem? jsem take cca 1 tyden po vymene kol na zimaky, od vymeny sem najel cca 50km. diky
Opel Astra G 5dv Hatchback 1,6 16V ,Z16XE, 74kw , r.v. 2001
Presne to sa stalo aj mne a som toho názoru, že postačí prečistiť kontakty na čidlo ABS.Nechce sa mi ale kvôli tomu dávať dole všetky kolesá.Práve som vyčistil vykurovanú garáž tak snáď niekedy cez vík to kuknem.Dá sa jazdiť aj bez ABSgErda píše:nechci zakladat nove tema tak to napisu sem, dneska po ceste do skoly se mi cca po 10km rozsvitila kontrolka ABS, hned jsem vyzkousel brzdy a opravdu ABS neslo, tak sem se docela lek, ale jakmile sem zastavil, tak sem auto chcipnul a znova nastartoval a kontrolka uz nesvitila, je mozny ze by to bylo nejakym cidlem? jsem take cca 1 tyden po vymene kol na zimaky, od vymeny sem najel cca 50km. diky
a kde ty cidla na tech kolech najdu? jak to vypada? sou teda na vsech 4 jo no asi to bude zpusobenym tou vymenou pneumatik kdyz tak na to koukam, ale dneska kdyz sem na mokrejch kostkach slapnul razantne na brzdu tak uz vim jaky to je brzdit bez abs ale radsi bych aby to slo bez problemu
Opel Astra G 5dv Hatchback 1,6 16V ,Z16XE, 74kw , r.v. 2001
Mam stejny problem, obcas sveti kontrolka ABS a v avtovarsu rekli vymenit ridici jednotku ABS.Potrebuju ted s tim neco udelat ale nevim co Na vymene oleje zkousim zkontrolovat cidla -doufam to me pomuze...
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
přečti si tohle, možná Ti to pomůže než vyměníš RJ ABS z bratru 24t https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 89&start=0
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car: