Zamlžování oken - úprava servomotorku str. 24

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
Odpovědět
rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

Re: Zamlžování oken

Příspěvek od rychlyradim » 16 srp 2010, 12:50

no já jsem zase línej nějakej ten modelářskéj obchod sehnat...tady na Ždársku maj prd....musím asi v Brně.. :roll: ale kdyby měl někdo po ruce a k ničemu tak klído koupím... :mrgreen:

Reklama

milosh
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milosh » 16 srp 2010, 14:13

Radime to tu klapku tolik pouzivas? Ja ji odpojil, a kdyz prede mnou jede smradoch (dyzl :D) tak si dam vetrak na 0 a je to stejny efekt.
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

APiK

Příspěvek od APiK » 16 srp 2010, 14:26

V létě společně s klimou - jinak ji taky nepoužívám.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka

mexxo

Příspěvek od mexxo » 16 srp 2010, 15:05

Mojmec11 píše:
rychlyradim píše:dotaz, lze místo původního originál motorku v klapce vnitřní cirk. dát obyčejný motorek? ten můj se mi spálil...... :(
Můj osobní názor:ANO,ale jsem línej zajít do modelářského obchodu a nákej vybrat.
rychlyradim píše:no já jsem zase línej nějakej ten modelářskéj obchod sehnat...tady na Ždársku maj prd....musím asi v Brně.. :roll: ale kdyby měl někdo po ruce a k ničemu tak klído koupím... :mrgreen:
Keby ste neboli leniví aspoň čítať, tak nemusíte hladať modelársky obchod. :)
:arrow: http://astra-g.cz/forum/viewtopic.php?p=237627#p237627
499.jpg
Našiel som ten motorček napr. tu: http://www.tipa.eu/cz/produkt/08830022- ... -vodicovy/
(motorček je vnútri)

Jeena
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeena » 16 srp 2010, 16:18

klucí, teď jsem zjistil, že mi klapka sice funguje, ale obráceně - když je koule zavřená do kabiny, tak mi svítí kontrolka na tlačítku... jde jen přehodit konektor opačně? byla tma tak jsem se na to vykák, teď zas leje jak z konve... ale mám přehodit drátky, nebo jde ten konektor dát obráceně?
ASTRA G Caravan 1.4 16V (X14XE) Edition 2000
Obrázek

IGI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IGI » 16 srp 2010, 16:23

Chlapi už jsem psal jak jsem dopadl s laborováním v tomto vlákně tak pozor hlavně na otáčky motorku. Čím menší tím lépe jinak klapa uletí jako racek. :idea:
Astra G, 1.6, 16V, 74kw, motor X16XEL, 2000. hatchback 5.dv, Černá metalíza, spotřeba 5l/100, klima: ÚPRAVY-LPG IV.genrace - přímé sekvenční vstřikování, carbonové vyhřívání sedadel, GPS, nový palubní PC od Davida, xenon s regulací výkonu, black desing,alu atd.

rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rychlyradim » 16 srp 2010, 17:03

no já to používám hlavně v létě s klimou....aspon to nesaje teplej vzduch z venčí :-)

APiK

Příspěvek od APiK » 16 srp 2010, 18:29

Jeena píše:klucí, teď jsem zjistil, že mi klapka sice funguje, ale obráceně - když je koule zavřená do kabiny, tak mi svítí kontrolka na tlačítku... jde jen přehodit konektor opačně? byla tma tak jsem se na to vykák, teď zas leje jak z konve... ale mám přehodit drátky, nebo jde ten konektor dát obráceně?
Konektor přehodit nejde - mechanicky to nejde. Normálně bych Ti teď začal tvrdit, že je to blbost, ale protože se mi to při laborování s klapkou povedlo také (fungovala obráceně), vím že to jde, ačkoliv si to neumím vysvětlit jak. Odpoj konektor, zmáčkni tlačítko, zapoj konektor a měl by to fungovat už dobře.

Jeena
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeena » 16 srp 2010, 18:52

APiK to jsem zkoušel a mrcha se vždycky vrátila, jak jsem tam napích konektor... na chvilku sem ji zmátl tím, že jsem rychle mačkal tlačítko, ale stejně to pomohlo jen na chvíli a bylo to to samý...
co myslíš mám přehodit dráty?
ASTRA G Caravan 1.4 16V (X14XE) Edition 2000
Obrázek

APiK

Příspěvek od APiK » 16 srp 2010, 18:57

NE! Zblbni to tak, aby to fungovalo - rychlým mačkáním.

megachaos

A teraz takto:

Příspěvek od megachaos » 29 lis 2010, 20:41

K tomu servomotoru pre ovládanie klapky:

1. V prípade vozidiel s "hvezdárňou" ušetríte 90% času, keď vymontujete servo koplet spolu s ventilátorom. Ku skrutkám ventilátora je prístup úplne v poho, potebujete odkrútiť 3 skrutky TORX T20 a nepotrebujete žiadne "špeci" náradie ani "detské ručičky". Z každej strany je ešte "záskoč" - povol prstom a je to. Servo potom samozrejme z ventilátora ide hravo, nehovoriac o tom, že si konečne poriadne vyčístíte vrtulník ventilátora a ten tak získa pôvodné vyváženie a tichý chod. Aj s vybratím kastlíku spolujazdca je to tak na 5 - 10 minut aj s kávičkou.

2. V serve je motorček, ktorý sa po čase každému "zasekáva". V mojom prípade sa začal zasekávať prevažne v jednom smere, niekedy zas viac v tom druhom, ale to je asi úplne jedno. Po mnohých pokusoch bolo jasné, že značný problém je v prívodných pružinkách (či ako to nazvať) v motorčeku. Hral som sa s nimi pol dňa (chovanie motorčeka prešlo všetkými možnými štádiami) až sa mi podarilo tie pružinky nastaviť tak, že motorček pracuje. Ovšem - dokedy...? Prichádzalo do úvahy vymeniť tie pružinky za nové - tie čo vytiahne človek z nového motorčeka, čo tu niekto vytiahol z toho lacného centrálu. Urobil som tak - tie "kefky" z motorčeka centrálu sú docela kvalitné, ale nič nepomohli. Vlastne som zistil, že pri skúšaní samotného nového motorčeka z centrálu tiež občas došlo k jeho zaseknutiu... To už som čumel jak srnka v noci na dialnici a teda zas figa drevená. To mi vnuklo otázku, či teda úplne nové servo klapky naozaj funguje na 100%. Moje funguje, kým sa nezasekne - kopnem do toho - rozbehne sa a zas chvílu fachá, zasekne - kopnem - fachá...

3. Ak kontrolka vnútorného obehu svieti opačne, než sa v skutočnosti správa klapka (tiež môj prípad), nestláčaj jak zmyslov zbavený.... Pohraj sa - správa sa to pomerne logicky - odpoj konektor od serva, kľúč v zapalovaní do polohy II, stlač čudlik vnútorného okruhu, kľúčik do polohy I, pripoj konektor k servu, kľúčik do II.... a keďže už neviem, čo bolo na začiatku, tak takto nejako.

4. Nazdar.

5. PS: tie dorazy s gumičkami a mikrospínačmi sú fajn, ale v prípade "hvezdárne" pravdepodobne životnosť motorčeka nepredĺžia nijak výrazne - ďaleko pravdepodobnejšie zblbnú ovládaciu elektroniku, čo je však silne diskutabilné.
Astra G Caravan 1.7DTi, Calibra 2.0i

Cody

Příspěvek od Cody » 07 led 2011, 14:10

Tak uz me to taky potkalo...Zaseklo se servo a klapka zustala v poloze vnitrni ventilace vzduchu. Auto se samozrejme mlzilo a mlzilo a vzhledem k tomu ze venku docela mrzlo tak mi vsechna okna zamrzla zevnitr. Fakt super zazitek zastavovat kazdych 10 km abych si oskrabal okna zevnitr. :) Nastesti stacilo jenom ze jsem to servo odpojil, vymontoval a zase zapojil. Pak uz normalne to fungovalo. Tak jsem ho zase zamontoval a zatim funguje v pohode. Zatim.. uvidim co bude dal.

Miguello

Příspěvek od Miguello » 10 led 2011, 08:01

Muhehehe, zamrzlá skla zevnitř.. Tak v tom nejsem sám :lol: To totiž mívám skoro každé ráno, a protože do práce to mám 4km, tak čas strávený škrábáním a leštěním oken převyšuje dobu cesty :evil:
Byly to krásné nervy cestovat Pha-Ova a zpět s ofukem na čelní okno na stupeň 4, průběžně otírat okraje skla (protože ofuk vyřešil jen průzor jak v tanku) a co chvíli větrat oknem, protože v tom hicu bych zdechl..
Protože mi klapka kupodivu funguje, tak jsem ji neodpojoval a mlžení řešil klimou, jenže klima dopracovala a k odpojení klapky už jsem se nedostal.. A s mojí sklerózou nezbývá než si kus vlákna přečíst znova abych věděl co a jak, tak mám radost :(

Radoš 92
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radoš 92 » 10 led 2011, 10:09

Já mám klapku už pár let vypnutou a to nevyřeší to, že je sklo zamrzlé zevnitř.
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE

Miguello

Příspěvek od Miguello » 10 led 2011, 10:26

To chápu, že ráno máš zamrzlý okna stejně jako my, ale předpokládám, že během jízdy seš na tom líp než Cody a já..
Obávám se, že než se dostanu k odpojení klapky tak už bude jaro :(

Odpovědět