Přes 130km se přepne auto do "nouzáku"

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
Odpovědět
siminkuv

Přes 130km se přepne auto do "nouzáku"

Příspěvek od siminkuv » 08 srp 2009, 22:00

Zdravím Vás zase, tak vidím, že se auto začíná sypat víc a víc :-(

Dneska jsem jel do Olomouce, najel jsem na dálnici, šlápl na plyn a jak se dostala ručička k 130-140km/h přibrzdilo (před tím jemně cukalo) a rozsvítil se servisní klíč. Když zastavím vypnu klíč a znovu nastartuji, nesvítí, sešlápnu plyn, držím rychlost na 5 stupni a 120-130km, opět to samé, když by mělo zrychlit na více než 140, opět servisní klíč :-( Auto začalo dýmit, tak jsem jel kolem 110 a jemný plyn, aby mi to zase nezačalo dělat binec. Po výměně celé spojky začala svítit kontrolka elektronicky řízené chlazení motoru (nevím zda-li to má nějakou spojitost). U chlazení (před intercoolerem turba) je gumová hadice, která mi praskla, mám ji teď předělanou izolačkou, která se stejně prodiravěla, myslíte si, že to může mít nějakou spojitost s dýmením z výfuku (nikdy to tak nečoudilo) a s tím, že se mi rozsvící servisní klíč? Kdysi se mi klíč rozsvícel a dělalo to opět na dálnici v Opelu mi řekli, že nic nezjistí pokud nebude servisní klíč svítit, ale asi že to vypadá na EGR, ale tehdy se problém vyskytl, když jsem např. 20km jel stabilní rychlostí nebo foukal vítr dopředu a já jel do mírného stoupání, teď to opravdu dělá tak jako by se přes nějaký odpor vzduchu musel motor více snažit a rozsvítí se servisní klíč a omezí otáčky a rychlost :-( Máte s tím někdo zkušenost či mi poradíte co bych měl zkontrolovat? Má to spojitost s tou hadicí u turba k intercooleru? Dík moc za každé nasměrování k řešení problému
Opel Astra Carravan 2.0 DTI 16V - Y20DTH - r.v. 2003

Reklama

denny
Kontaktovat uživatele:

Re: Přes 130km se přepne auto do "nouzáku"

Příspěvek od denny » 08 srp 2009, 22:15

Máš prasklou hadici tlakového vzduchu a ty hned EGR ventil :( :( :( .
To jako by mi teklo střechou do baráku a já kvůli tomu nechal vyměňovat okna :( :( :(
Dej do pořádku vzduchové vedení a pak se starej dál.

siminkuv

Příspěvek od siminkuv » 08 srp 2009, 22:49

denny píše:Máš prasklou hadici tlakového vzduchu a ty hned EGR ventil :( :( :( .
To jako by mi teklo střechou do baráku a já kvůli tomu nechal vyměňovat okna :( :( :(
Dej do pořádku vzduchové vedení a pak se starej dál.
No to mám ale jen u TURBA, právě jsem nevěděl, zda-li to může dělat problém a způsobovat kouření auta a rozsvícenou kontrolku elekotrnického řízení chlazení, novou trubku bych měl mít od Igora, pokud to bude ta samá. Co se týká EGR ventilu, tak to dělalo ještě před tím než něco s nějakou trubkou bylo :-(

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 08 srp 2009, 23:00

Jak psal denny, nejdříve vyměň hadici u turba, pak teprve můžeš řešit dále... Pokud pojedeš na celorepublikový sraz v září k Joelovi, tak tam ti to někteří machři zdiagnostikují mnohem lépe, než v servise - vlastní zkušenost 8)
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!

denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny » 08 srp 2009, 23:01

Tak,kde máš tu hadici praskou?Jestli mezi turbem a chladičem vzduchu,tak ti utíká tlakový vzduch a místo do motoru si ho foukáš pod kapotu a tak se nediv,že ti pádá vůz do nouzáku,když si změří nasátý vzduch a pak mu nesedí stav tlaku v sacím potrubí.

siminkuv

Příspěvek od siminkuv » 08 srp 2009, 23:06

AstraMan píše:Jak psal denny, nejdříve vyměň hadici u turba, pak teprve můžeš řešit dále... Pokud pojedeš na celorepublikový sraz v září k Joelovi, tak tam ti to někteří machři zdiagnostikují mnohem lépe, než v servise - vlastní zkušenost 8)
Na srazu jsem ještě nebyl, no a pokud ji nebudu mít v cajku, tak tam raději nepojedu nebo bych si ještě udělal ostudu :-) Věřím, že mi to kluci lépe zdiagnostikují než přímo v OPELu, nikdy jsem s autem neměl problém, jen tehdy ten servisní klíč na dálnici, nedávno mi odešla spojka společně se setrvákem, pak se vrátila převodovka zpět a vše začalo ;o) Od té doby svítí to elektronické řízení apod. ale je možné že od té doby je ta hadice diravá, tak je možné že i ta díra může dělat paseku. Vyměním teda hadici a zase se ozvu :-) Proto jsem raději psal, že by se do té doby mohlo dát zkontrolovat ještě něco :-)

denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny » 08 srp 2009, 23:11

A nebo ti ten co dělal spojku někde nějakou tu dírku vyrobil a něco třeba nepřipojil........atd atd.atd .To by ses divil,co někteří umělci dovedou.A nejhorší je tu jejich chybu najít.

siminkuv

Příspěvek od siminkuv » 08 srp 2009, 23:14

To mě napadlo, jenže jsem kontroloval všechny konektory a vystříkal je, stejně nic, u turba jak je kovová trubka která jde do intercooleru (ještě před tou gumovou hadicí) někde ze spodu trošku profukuje, prý tam nemá být žádné těsnění, je tam jen kovová sponka, která se přitáhne a má to držet, musím to celé pořešit, myslím si, že je tam opravdu více věcí, nikdo na to nemá čas, tak to budu muset právě nějak pořešit zatím sám a pak už jen diagnostika.

denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny » 08 srp 2009, 23:17

No a trubka má mezi turbem/v něm je malá drážka/zapuštěný těsnící o kroužek.Tak jednu chybu už máme 8)

siminkuv

Příspěvek od siminkuv » 08 srp 2009, 23:20

No já to měl sundané a tvrdil jsem, že tam musí být těsnění, bylo mi řečeno, že tam nic není a drží to jen ta kovová spojka ... Děkuji za informaci, těsnění seženu, vyměním společně s hadicí ;o) Tak máme o problém méně, myslím si, že ještě 4 problémy a pak dojedu i na sraz ;o)

Odpovědět