biopalivo Ethanol E85
Re: biopalivo Ethanol E85
Tak už to taky beru 2:1 A přijde mi to ještě línější.. Jestlipak ono nebude lepší se na to ...... S tou úsporou to totiž nebude tak žhavý, viz níže.
A aktualizuji svůj předchozí příspěvek - zdvihátka jdou přece jen trochu slyšet, takže E85 není lék
Včera jsem se na poradě nudil, tak jsem si v HTCčku v excelu počítal litry, poměr, dojezd, cenu za km atd. Je to jen tak halabala, ale pro orientaci stačí - ke stáhnutí na http://www.edisk.cz/stahni/31481/spotre ... _18KB.html (.xls sem nelze vložit).
Vlevo (modře) jsou inputy - stačí zadat za kolik (Kč/l i kolik placeno celkem) se čeho natankovalo (na litry to nefunguje, vzorce jsou odvozeny od Kč a ne od litrů, aspoň já při tankování kvůli pohodlnému placení zaokrouhluju peníze a ne litry, takže jsem to udělal takhle - samozřejmě se to dá jednoduše prohodit) a vyplivne mi to pár propočtů.
V části "úspora" je spočítáno o kolik víc bych za stejné množství zaplatil, kdybych bral jen Natural a vpravo od toho jsou propočty ve smyslu "pokud při mixu mám vyšší spotřebu (xl/100km) oproti čistému N95 (yl/100km) (tedy x>y), pak platí, že rozdíl v dojezdech (protože při stejném množství na mix najedu méně než na N95) vynásobený cenou za 1km mi dá kolik zaplatím za mix abych dojel stejně jako na N95, resp. o kolik se mi sníží úspora ceny mixu proti ceně N95". Ty rozdíly jsou možná trochu nepřehledné, ale kdo umí aspoň trochu počítat, ten se v tom určitě zorientuje. Pokud budeme brát rozdíl ve spotřebě 1l/100km, konkrétně u mě z 8 na 9, pak platí ten výsledek 100,0
Udělal jsem rovnou dvě tabulky, horní je jak jsem tankoval včera za 800,-Kč = 26,81l, dojezd při 9l/100km by měl být 297,9km a cena za 1km = 2,69,-Kč. Ušetřil jsem oproti čistému N95 178,-Kč, nicméně na stejný dojezd při spotřebě 8l/100km, což činí 335,1km, je 37,2km, takže abych ujel stejně jako na N95, musel bych přikoupit mix za 37,2 x 2,69,-Kč = 100,-Kč a tím pádem jsem v podstatě ušetřil jen 78,-Kč.
Dolní tabulka je na (přibližně) plnou nádrž a tady je to vidět ještě zřetelněji - úspora 151,-Kč. Ročně tedy 1812,-Kč při jedné nádrži mésičně a spotřebě 9l/100km.
Těch 800,-Kč mi obvykle stačí na měsíc, takže za rok bych při stejných cenách ušetřil 12 x 78,-Kč = 936,-Kč při spotřebě 9l/100km, což sice není k zahození, ale novou Astru si za to nekoupím a pořád je otázka jak se mix časem projeví na motoru atd.
To jen tak k zamyšlení..
A aktualizuji svůj předchozí příspěvek - zdvihátka jdou přece jen trochu slyšet, takže E85 není lék
Včera jsem se na poradě nudil, tak jsem si v HTCčku v excelu počítal litry, poměr, dojezd, cenu za km atd. Je to jen tak halabala, ale pro orientaci stačí - ke stáhnutí na http://www.edisk.cz/stahni/31481/spotre ... _18KB.html (.xls sem nelze vložit).
Vlevo (modře) jsou inputy - stačí zadat za kolik (Kč/l i kolik placeno celkem) se čeho natankovalo (na litry to nefunguje, vzorce jsou odvozeny od Kč a ne od litrů, aspoň já při tankování kvůli pohodlnému placení zaokrouhluju peníze a ne litry, takže jsem to udělal takhle - samozřejmě se to dá jednoduše prohodit) a vyplivne mi to pár propočtů.
V části "úspora" je spočítáno o kolik víc bych za stejné množství zaplatil, kdybych bral jen Natural a vpravo od toho jsou propočty ve smyslu "pokud při mixu mám vyšší spotřebu (xl/100km) oproti čistému N95 (yl/100km) (tedy x>y), pak platí, že rozdíl v dojezdech (protože při stejném množství na mix najedu méně než na N95) vynásobený cenou za 1km mi dá kolik zaplatím za mix abych dojel stejně jako na N95, resp. o kolik se mi sníží úspora ceny mixu proti ceně N95". Ty rozdíly jsou možná trochu nepřehledné, ale kdo umí aspoň trochu počítat, ten se v tom určitě zorientuje. Pokud budeme brát rozdíl ve spotřebě 1l/100km, konkrétně u mě z 8 na 9, pak platí ten výsledek 100,0
Udělal jsem rovnou dvě tabulky, horní je jak jsem tankoval včera za 800,-Kč = 26,81l, dojezd při 9l/100km by měl být 297,9km a cena za 1km = 2,69,-Kč. Ušetřil jsem oproti čistému N95 178,-Kč, nicméně na stejný dojezd při spotřebě 8l/100km, což činí 335,1km, je 37,2km, takže abych ujel stejně jako na N95, musel bych přikoupit mix za 37,2 x 2,69,-Kč = 100,-Kč a tím pádem jsem v podstatě ušetřil jen 78,-Kč.
Dolní tabulka je na (přibližně) plnou nádrž a tady je to vidět ještě zřetelněji - úspora 151,-Kč. Ročně tedy 1812,-Kč při jedné nádrži mésičně a spotřebě 9l/100km.
Těch 800,-Kč mi obvykle stačí na měsíc, takže za rok bych při stejných cenách ušetřil 12 x 78,-Kč = 936,-Kč při spotřebě 9l/100km, což sice není k zahození, ale novou Astru si za to nekoupím a pořád je otázka jak se mix časem projeví na motoru atd.
To jen tak k zamyšlení..
- Reklama
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
já jsem zvědav, kdo jako první příjde s tím, že mu to jede na 3 válce nebo má zarezlý ventil
Od doby co jsem byl u Dennyho a řekl mně to - viz výše, tak jsem toho raději zanechal........
Myslím že mýchat se to může, ale musí se tam přidávat aditivum aby se to mazalo..a to zas něco stojí..a když vemu v úvahu větší spotřebu u éčka.....tak se to už nějak tak nevyplatí......
To už raději zarazím do střechy stožár, napnu plachty a budu šetřit pořádně...
Od doby co jsem byl u Dennyho a řekl mně to - viz výše, tak jsem toho raději zanechal........
Myslím že mýchat se to může, ale musí se tam přidávat aditivum aby se to mazalo..a to zas něco stojí..a když vemu v úvahu větší spotřebu u éčka.....tak se to už nějak tak nevyplatí......
To už raději zarazím do střechy stožár, napnu plachty a budu šetřit pořádně...
"jede na 3 válce nebo má zarezlý ventil".. Tak to nechci zažít.. I když je otázka jestli bych to vůbec poznal..
Asi se na to vykašlu a spíš Astře občas dopřeju N98čku..
Asi se na to vykašlu a spíš Astře občas dopřeju N98čku..
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
no až budeš mít zarezlý ventily, tak to poznáš určitě......se nerozjedeš...
abych pravdu řekl...sem to ředil 1:1 a se mě to auto tak rozežralo na to palivo...že se mně to fakt nevyplácí...měl jsem třeba i spotřeby kolem 8litrů...a dolů mně to nešlo ať sem dělal cokoliv! no a když ted jezdím na N95 tak mám spotřebu stálou, krásných 5.8L/100km
Takže éčko příjde do nádrže ted už jen zřídka...
abych pravdu řekl...sem to ředil 1:1 a se mě to auto tak rozežralo na to palivo...že se mně to fakt nevyplácí...měl jsem třeba i spotřeby kolem 8litrů...a dolů mně to nešlo ať sem dělal cokoliv! no a když ted jezdím na N95 tak mám spotřebu stálou, krásných 5.8L/100km
Takže éčko příjde do nádrže ted už jen zřídka...
Miguellito, Ty to tu složitě počítáš.
já tu už dal toto.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 88#p344888
já tu už dal toto.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 88#p344888
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
nyní Civic
2 spermin: Ale Ty to máš napevno jak cenově tak i poměrově, v té mé tabulce je to volitelné
2 rychlyradim: Tak zatím jsem se vždy rozjel, ale co se týče spotřeby, tak i na N95 při dlouhých trasách po dálnici s max. rychlostí 130/h se dostanu max. na 7,5l/100km, a to se skutečně snažím jezdit s lehkou nohou, tzv. na spotřebu, a kombajn zas o tolik těžší není.. Ono starý filtry a olej a svíčky a zimní gumy a potřeba geometrie dělají své
2 rychlyradim: Tak zatím jsem se vždy rozjel, ale co se týče spotřeby, tak i na N95 při dlouhých trasách po dálnici s max. rychlostí 130/h se dostanu max. na 7,5l/100km, a to se skutečně snažím jezdit s lehkou nohou, tzv. na spotřebu, a kombajn zas o tolik těžší není.. Ono starý filtry a olej a svíčky a zimní gumy a potřeba geometrie dělají své
Taky jsem zkoušel E85 různé poměry, no po cestě k dennymu se mi rozsvítilo autíčko důkladně provrtané klíčem, na dia bylo cosi o směsi a bububu... no a jelikož u diskuze vyplynulo že by mi mohla taky krásně odejít lambda sonda a kdo ví co ještě tak já zůstávám i když nerad u N95 za nehorázný prachy...
Astra Classic II Caravan 1.4 Z14XE, r.v. 2004
No jo, ale některým z nás se zaslepeným EGR je kontrolka motoru k ničemu, protože svítí furt..
Jj, diag by to taky chtělo čas za čas projet..
no, já tady chtěl říct že při poměru 1:1 je úspora na 100 Km minimální,
a kdo chce ušetřit musí jezdit cca 3:1 a nebo pouze na delší trasy jak to dělám Já.
teď mi začal motor nahodile cukat i zhasínat na volnoběh, takže zjištuji co s tím.
zatím naostro zaslepený AGR a čekám.
a kdo chce ušetřit musí jezdit cca 3:1 a nebo pouze na delší trasy jak to dělám Já.
teď mi začal motor nahodile cukat i zhasínat na volnoběh, takže zjištuji co s tím.
zatím naostro zaslepený AGR a čekám.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
nyní Civic
nyní Civic
- pankid
- Kontaktovat uživatele:
Do řídicí jednotky motoru naprogramujte upravený softwareMiguello píše:No jo, ale některým z nás se zaslepeným EGR je kontrolka motoru k ničemu, protože svítí furt..
(k dispozici od TIS 2000, CD 64) tak, aby funkce ventilu EGR byla
deaktivována.
www.LPG-OBCHOD.cz
Přestavby na plyn LPG s nádrží místo rezervy, homologací a zápisem do TP.
Zdarma ochrana ventilů originál www.FLASHLUBE.cz
1Km na benzín = 2.70 Kč nebo 1Km na plyn LPG = 1.30Kč. Úspora na 1Km = 1,40 Kč !
Litr plynu LPG 14 Kč - Litr benzínu 34 Kč (7/2018)
1Km na benzín = 2.70 Kč nebo 1Km na plyn LPG = 1.30Kč. Úspora na 1Km = 1,40 Kč !
Ha, tak to je pro mě novinka.. Platí to pro všechny motory nebo jsou výjimky, třeba jen od určitého roku ?
Sorry za OT.
Sorry za OT.
- pankid
- Kontaktovat uživatele:
SZMiguello píše:Ha, tak to je pro mě novinka.. Platí to pro všechny motory nebo jsou výjimky, třeba jen od určitého roku ?
Sorry za OT.
www.LPG-OBCHOD.cz
[quote="spermin"]no, já tady chtěl říct že při poměru 1:1 je úspora na 100 Km minimální
Přesně, míchat to 1:1 je blbost nic tim neušetříš. leda tak na odzkoušení že to jede
když už e85 tak přestavba aby šlo jezdit na čistej e85. nějaká aditiva na mazání jsou vyložená blbost, dyt z výroby se dělají auta upravená na e85 a když to někdo chce tak si připlaí cca 10l za což mu automobilka tak maximálně nahraje jinej softwar jinak se používají standart motory. docela good je http://www.e85ka.cz/
Přesně, míchat to 1:1 je blbost nic tim neušetříš. leda tak na odzkoušení že to jede
když už e85 tak přestavba aby šlo jezdit na čistej e85. nějaká aditiva na mazání jsou vyložená blbost, dyt z výroby se dělají auta upravená na e85 a když to někdo chce tak si připlaí cca 10l za což mu automobilka tak maximálně nahraje jinej softwar jinak se používají standart motory. docela good je http://www.e85ka.cz/
Já na to asi dlabu, na N95 mám teď na krátké trasy spotřebu 7,5/100, což jsem předtím měl jen na dlouhých (ale jezdím jak důchodce ).
Já natankoval plnou v poměru 2:1 "N95:E85" Vše bez problémů.Před tím mi to při nízkých otáčkách " v obci" pocukávalo.Po vyjetí nádrže jedu o5 pouze N95 ,ale už je po cukání.Radši vyměním palivovej filtr,přece jen by mohl být po E85 trochu zanešenej,a hlavně co to mám,tak jsem jej stejně neměnil. "cca 4,5 roku " ....takže nevím zda mi ečko pročistilo cosi v motoru a nebo jestli to je náhoda.Také počasí se změnilo a aspoň co jsem vypozoroval já ,tak mi při nižších teplotách či ve vlhku jezdí astřička lépe než když jsou horka jak prase.Nic méně jsem tím řekl bych neušetřil nic.Zase mi stoupla spotřeba takže jsem na tom finančně byl stejně.Cesta na dálnici absolutně redy.Nad 4000 tis to bylo k neudržení a to je to pokáklá 12ctka. .Takže spokojenost.Já osobně se nebudu obávat to natankovat,ale pouze na delší cestu,abych to vyjel a pak klasika.Takže .
Jinak,kamarád MĚL vektru- 3x natankoval plnou E85 a pápá....3 válce
Jinak,kamarád MĚL vektru- 3x natankoval plnou E85 a pápá....3 válce
1,2 16V 48kW ,typ X12XE,rv 98.,nic extra ale moje :o)