Příspěvek
od majkl » 21 říj 2006, 18:57
Když se rozsvítila kontrolka, zajel jsem za cca 100 km za kolegou, kdy na diagnostice se závada velmi lehce vymazala respektive už tam žádná nebyla, pouze v historií závad. Zůstane však kontrolka airgagů svítit, tyto jsou nefunkční a závada se prostě přes doagnostiku vymaže, jinak to obejít nejde. Pokud píšeš o těch kontaktech pod sedadlama tak to už mám dávno udělané v tom to není, ten labyrint pod valontem to taky není, prostě je asi problém v tom, že ty čidla bočních airbagů mají nějakou životnost, nebo prostě velkým nárazem při zavíraní dveří dojde k přerušení obvodu a řidicí jednotka airbagů to vyhodnotí jako závadu. Když jsem psal o tom minulém případě, kdy se mi to rožlo pro změnu jsem na diagnostice měl závadu trvalou, nejde vymazat, respektive jde ale opět naskočí, tak jsem byl u známého v autorizovaném servisu Opel v Ostravě a ten mi řekl, že za dobu co tam je asi 9 let ješte to čidlo neměnil pokud to samozřejmě nebyla nehoda a nešly airbagy ven, taky se strasně divil, když jsem to vyměnil za nové číslo, že od té doby je levá strana bez problému, tak že nevím jestli nakonec nevyměním i to čislo bočního airbagu levé, stojí však cca 3.700,-Kč, a otázka bude do 100 % ono, když to již po třetí za sebou vyhodilo pouze sporadickou závadu, která jde vymazat. Poradte někdo, dílky moc.