Klakson
- BossMeloss
Klakson
Zdar Astráci
Mám problém byla svatba a moc se troubilo a najednou mi nefunguje klakson, ríkam si to bude pojistka a taky že byla prdlá. Jen co jsem ji viměnil tak jsem chtěl zatroubit ale najednou prd a nic kouknu a znovu prdlá. Tak ted nevim kde to muze byt asi je nekde přepětí ale netušim kde.
Můžete poradit díky
Mám problém byla svatba a moc se troubilo a najednou mi nefunguje klakson, ríkam si to bude pojistka a taky že byla prdlá. Jen co jsem ji viměnil tak jsem chtěl zatroubit ale najednou prd a nic kouknu a znovu prdlá. Tak ted nevim kde to muze byt asi je nekde přepětí ale netušim kde.
Můžete poradit díky
Atra Kombíček 16 16V 1999 Elegance jedině kombi
- Reklama
- vasekpetr1
Mám za to, že na Astře jsou dvě fanfáry - takže bych postupoval systémem "Pokus - omyl" jednu odpojím, dám pojistku, prdne - neprdne, první připojím a druhou odpojím a zase: prdne - neprdne, a vím, která je špatná. Vlastní rozebrání fanfáry asi nebude možné: uvnitř je cívka, kerou jsi zřejmě spálil, takže si na vrakáči sežeň druhou. P.S. přepětím to určitě nebude.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
udělal bych to jak píše vasekpetr1, metodou pokus-omyl
fanfára je opravdu neotevíratelná - zkoušel jsem si ji opravit samo-domo, ale ani jsem se do ní nedostal u benettcars tě jeden šnek vyjde na 500 Kč, což není sice nejlevnější, ale jednotónový klakson je pěkně na ...
fanfára je opravdu neotevíratelná - zkoušel jsem si ji opravit samo-domo, ale ani jsem se do ní nedostal u benettcars tě jeden šnek vyjde na 500 Kč, což není sice nejlevnější, ale jednotónový klakson je pěkně na ...
Astra G sportive r.v. 99, 3dv, X18XE1 (jezdí i pod 6l/100km!), polarmeerblau, pár vychytávek, žádný tuzing... - a najdete jí tady: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 821#120821
- BossMeloss
Klakson
Tak jsem se konecne dostal pod auto a vylučovací metodou jsem zjistil že jsou oba klaksony v trapu
Tak bych moc porposil jestli nevíte v Práglu o nejakym krame nebo dobrym vrakači kde je na moji žabku seženu.
díky
Tak bych moc porposil jestli nevíte v Práglu o nejakym krame nebo dobrym vrakači kde je na moji žabku seženu.
díky
Kousek za Prahou, kupoval jsem tam jeden klakson za 500,- - třeba ti dají množstevní slevu
http://www.bennettcars.cz/index2.htm
Ještě je prý nějaký vrakáč na smíchově nebo modřanech, ale mě stačí ten nahoře - mám ho kousek od baráku
http://www.bennettcars.cz/index2.htm
Ještě je prý nějaký vrakáč na smíchově nebo modřanech, ale mě stačí ten nahoře - mám ho kousek od baráku
Astra G sportive r.v. 99, 3dv, X18XE1 (jezdí i pod 6l/100km!), polarmeerblau, pár vychytávek, žádný tuzing... - a najdete jí tady: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 821#120821
- BossMeloss
klakson
To Sovicka
Tak Ti chci moc podekovat za odkaz naty kluky z Bennettcars fakt dobry oba šneky byly za 400,- a byly dost v poho ještě jednou díky
Tak Ti chci moc podekovat za odkaz naty kluky z Bennettcars fakt dobry oba šneky byly za 400,- a byly dost v poho ještě jednou díky
No neni zač... po mě chtěli 500 za jeden šmejdi
Klakson samovolně troubí !
Měnil jsem kabinový filtr + desinfekce klima a při této příležitosti jsem si hrál s motorkem pro vnitřní ventilaci.
(funguje, ale v krajních polohách má problém se rozjet) V při laborování s ním mně začal z ničeho nic troubit klakson.
S kabeláží jsem nic nedělal, do motorku vedou jen 2 dráty. Měl jsem ještě odpojen konektor z ventilátoru, aby zadní šroub, držící motorek, šel lépe vyšroubovat.
Zprvu troubil náhodně jen velmi krátce, že jsem myslel, že si děcka v ulici hrají po chvíli se troubení prodlužovalo.
Teď to řve stále, tak jsem odpojil konektory přímo na klaksonu.
Baterka na 10 min odpojena. Troubí i bez klíčku v zapalování, centrál funguje, airbag nesvítí.
(funguje, ale v krajních polohách má problém se rozjet) V při laborování s ním mně začal z ničeho nic troubit klakson.
S kabeláží jsem nic nedělal, do motorku vedou jen 2 dráty. Měl jsem ještě odpojen konektor z ventilátoru, aby zadní šroub, držící motorek, šel lépe vyšroubovat.
Zprvu troubil náhodně jen velmi krátce, že jsem myslel, že si děcka v ulici hrají po chvíli se troubení prodlužovalo.
Teď to řve stále, tak jsem odpojil konektory přímo na klaksonu.
Baterka na 10 min odpojena. Troubí i bez klíčku v zapalování, centrál funguje, airbag nesvítí.
Astra G 1.6 Caravan - X16SZR
Prodám kabinový filtr Bosch 1987432040 292x199x30 mm (Delphi) za 200 Kč včetně poštovného
případně vyměním za 258x233x30 mm (BEHR)
Prodám kabinový filtr Bosch 1987432040 292x199x30 mm (Delphi) za 200 Kč včetně poštovného
- vasekpetr1
Re: Klakson
Podle schématu je cívka relé klaksonu K12 spínaná tlačítkem S24 na volantu proti kostře. Typoval bych to na prodřený či ukroucený vodič na kroužku pod volantem a opírá se ti o kostru, čili relé je stále sepnuto a fanfáry B51, B52 stále troubí. Sundal bych kryt airbagu (při vypnutém zapalování!) a zkontroloval kroužek. Postup demontáže je buď v knize Jak na to nebo zde. Konektor kroužku je X91.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Já jsem měl v autě jen jeden "sociální" klakson a chtěl jsem dva aby to troubilo tak jako kdysi v Concordii, sehnal jsem je za 200.-+ poštovné a troubí mi to skvěle. Ten původní klakson klidně někomu dám jen za poštovné nebo na některém za srazu na který dojedu bez pošty.
A není pravdou že mají všechny astry/zafiry dva klaksony, kdo si co u nového auta zaplatil to mu tam dali.
A není pravdou že mají všechny astry/zafiry dva klaksony, kdo si co u nového auta zaplatil to mu tam dali.
ASTRA LA VISTA
Bylo to zkratované relé, do kterého mně natekla část trocha z klimy.
Bohužel relé mělo kur vít ko ve formě malé dírky. Ostatní relátka tu dírku nemají.
Sundat volant, airbag a vrchní kryt za volantem je snadné, ale dál jsem se přes točící plastový bazmek nedostal, což naštěstí nebylo potřeba. Takže který je konektor X91 stále nevím a snad to nebudu nikdy potřebovat vědět.
Teď ještě sehnat to relé.
Bohužel relé mělo kur vít ko ve formě malé dírky. Ostatní relátka tu dírku nemají.
Sundat volant, airbag a vrchní kryt za volantem je snadné, ale dál jsem se přes točící plastový bazmek nedostal, což naštěstí nebylo potřeba. Takže který je konektor X91 stále nevím a snad to nebudu nikdy potřebovat vědět.
Teď ještě sehnat to relé.
- vasekpetr1
Podle schéma je to obyčejné spínací relé, které je použito třeba pro spínání vyhřívání okna nebo pro mlhovky. Zkus je na zkoušku prohodit a pokud bude pasovat, tak se zde někdo určitě najde, ldo je bude z nějakého vraku mít
Nebo vrakoviště...
Jen mi není nějak jasné, jak může kondenzát z klimy propojit kontakty relé tak, aby vodivě snesl dobře 10 Ampér.
Nebo vrakoviště...
Jen mi není nějak jasné, jak může kondenzát z klimy propojit kontakty relé tak, aby vodivě snesl dobře 10 Ampér.
Ne kondenzát, ale čistič. Vypadlo slovo v textu.
Vedlejší relé jsou stejná, s tím to funguje.
označení GM 90 229 206.
Vedlejší relé jsou stejná, s tím to funguje.
označení GM 90 229 206.
Zítra po 13 hodině se zajdu do auta podívat na to relé, mám v kufru krabici od staré lékárničky plnou relátek, pojistek a žárovek. Napíšu ti jak to dopadlo. (napsal jsem si to GM číslo)
Nemůžu dřív, protože jsem na nemocenské a od 13 do 15 hod. mám vycházky!
Nemůžu dřív, protože jsem na nemocenské a od 13 do 15 hod. mám vycházky!
ASTRA LA VISTA
Tak Igo zklamu tě, byl jsem se přehrabovat v krabici od lékárničky a ani jedno z cca 15 ti relátek nemá č. GM 90 229 206 Rád bych ti pomohl, ale opravdu ho nemám.
ASTRA LA VISTA