Ahoj! No mám 2.2DTI(r.v.2004) sic teprve 3/4 roku,najeto něco málo přes 80 tis. ,zatím v pohodě a myslím,že i předchozí majitel neměl problém.Co se týče spotřeby,tak dálku to jede za 6,5l .Jeden servisák ale na tu naftu nadává,ale myslím si,že na každým krámu je něco.
Nevím co se ti nelíbí na spotřebě na benzínu.Já mám celoroční dlouhodobou spotřebu 8l/100km.A to si myslím na tak velký auto jde.Podívej se na netu na recenzi Zafiry.Chválej tam 2.2 v naftě.
Zafira 1.8 16V – 92 kw Elegance model 2002 super metla
Jiříček píše:Nevím co se ti nelíbí na spotřebě na benzínu.Já mám celoroční dlouhodobou spotřebu 8l/100km.A to si myslím na tak velký auto jde.Podívej se na netu na recenzi Zafiry.Chválej tam 2.2 v naftě.
Koupil jsem si v srpnu 2008 v Německu Zafiru 2,2 TDI. Moje původní auto Peugeot 205 se se spotřebou pohyboval okolo 5/100. Tato Zafira je ovšem na 14l/100. Jízda normální, bez klimatizace, denně najezdím cca 50 km mezi ST a PI. Musim zajít na diagnostiku, nevím kde se takto velka spotřeba vzala ...
Pri startovani nech klicek v II. poloze (zhaveni) dokud vsechno nepozhasina .... pokud zustane svitit kontrolka motoru a pak po nastartovani zhasne, mas zapsany nejaky chyby v RJ. A podle spotreby soudim ze by tam nejaka chybka zapsana byt mohla.
Mám už dva roky 2.0 DTI 16V (rv. 2001) a nemůžu si stěžovat. Finsko tam a zpět ve 4 lidech + klima + narvaný kufr za průměrnou 5,8 l. Zrychlení mi dá se říct vyhovuje, i když proti tomu, co jsem měl předtím je to krok zpět, ale zase jsem chtěl něco na naftu a něco, v čem můžu vozit velkýho psa... já si nestěžuju. Jinak s tím jezdím dlouhodobě kolem 6 l.