Sportovní středový tlumič

Úpravy od motoru až po plasty
Flicek
Kontaktovat uživatele:

Sportovní středový tlumič

Příspěvek od Flicek » 25 srp 2007, 11:45

Čau lidičky, koupil sem si sportovní výfuk od ULTERSPORT :D , zatím to má takovej decentní zvouček, ale chtěl bych vykopnout katalizáror a narvat tam místo toho sportovní středový tlumič...Zatím se našel jenom dva :( A to od Supersprintu a Remus tam má taky jeden. Máte s tím někdo zkušenosti??? Pls poraďte co a jak :wink:

Reklama

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 25 srp 2007, 21:47

Předpokládám že ten sportovní výfuk od ULTERSPORT myslíš jako zadní tlumič. Takže pokud chceš aby to bylo pořádně slyšet, tak vyndej Katalizátor a dej místo středového tlumiče buď rezonátor, nebo obyč trubku ( ale raději ten rezonátor )... Já jsem si koupil zadní tlumič od ASSO, spolužák si to dal na Kadetta v benzínu a je to totálně řev ( ještě ani nevyndal kaťák a nedal rezonátor :roll: )
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!

Flicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flicek » 26 srp 2007, 08:45

Jo jo, je to zadní tlumič :) Tak ten katík pude určo ven a dám tam teda ten rezonátor...sem totiž zvědavej na finální zvuk, teď se mi to zdá, že je to takový přiškrcený :P Ale tak zase na druhou stranu nechci aby to moc řvalo, víš jak :!:

Nu jinak sem se tak koukal na netu a objevil sem jenom dva:

Obrázek

tuten je za 5 500,-

A ten druhej je od Supersprint, ale tak to se mi zdá zbytečný, stojí 9 400,- :!: a to je na mě moc :P

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 26 srp 2007, 20:35

No jelikož máš béňo, tak ti i trochu pomůže když dáš drátěnku do tlumiče, ta ti rozprostře více vzduch a tudíž trochu zvětší zvuk, ale jen nepatrně... Já mám bohužel diesel a tudíž mě drátěnka naopak jakoby dusila :wink:

Jinak než kupovat sportovní středový tlumič za 5500Kč, tak bych si raději koupil ten rezonátor kolem 1000Kč ( ne-li levněji 8) )

Flicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flicek » 27 srp 2007, 19:53

Tak to máš sice pravdu, že výhodnější by bylo koupit si jenom rezonátor a nechat to tam navařit, ale já bych to potřeboval vyměnit celý, víš :?: Je to fakt fest zrezlý :( Jak je tam ten spoj k zadnímu tlumiči, tak ten je totál...Ještě nevím, ale určo pude ten katík ven...Jinak dík za rady :wink:

burčak

Příspěvek od burčak » 27 srp 2007, 19:56

jestli jezdíš delší cesty tak si tam dej origo :wink: jinak ti bude s toho trochu hučet v hlavě :lol: vím co mluvím mam to tam taky :lol:
X14XE HATCHBACK

Flicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flicek » 27 srp 2007, 20:33

Nuuu, tak jako delší cesty nejezdím, zatím....Kamarád má Opel Astra F a to je fakt řev :lol: Víš co koupil sem si sport. výfuk od Ultersportu (jak sem už psal) a je to skoro to samé...myslím tím zvuk, je sice fakt že je jinej při nastartovámí a pak, když s tím jedeš, tak jak se to zahřeje tak je to hukot :twisted: Ale tak o trošku silnější bych taky bral....Nu a jak si to udělal ty :idea: Ty si vykopnul katalizátor :?:

Flicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flicek » 27 srp 2007, 20:47

Kdybych vyměnil ten předtlumič (viz. foto) přidalo by to na zvuku??? Nebo musí jít ven katalizátor :?: Začínám se v tom nějak utápět... :roll: Vím, že v katalizátoru sou zabitý nějaký ty koníci, ale tak zase nevím jestli by pak nebyli problémy s emisemi... :(

Obrázek

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 27 srp 2007, 21:58

No pokud nebudeš mít ani atest na těch tlumičích, tak už je celkem jedno zda budeš mít kaťák či ne... Ale čím více Ti to bude řvát, tím větší pravděpodobnost je že si na Tobě smlsnou :wink:

Flicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flicek » 27 srp 2007, 22:33

AstraMan píše:No pokud nebudeš mít ani atest na těch tlumičích, tak už je celkem jedno zda budeš mít kaťák či ne... Ale čím více Ti to bude řvát, tím větší pravděpodobnost je že si na Tobě smlsnou :wink:
A ty tam máš katík??? Nebo jenom sport. vejfuk???

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 28 srp 2007, 20:14

Jo mám tam kaťák, nevidím důvod ho vyndávat :wink: Jinak tam mám jen sportovní tlumič, ale ten mě je stejně jen tak na vzhled, protože z diesela zvuk dostaneš jedině výměnou celého výfukového potrubí :roll: ... Tedy pokud se nejedná o Kadetta, ten dělá zvuk sám o sobě :lol:

Flicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flicek » 28 srp 2007, 22:52

Njn, tak dneska sem mluvil s kámošem, co dělá automechanika a ten řikal, abych vykuchal ten předtlumič a dal tam normál rouru, tak teda nevím jestli by nebylo lepší, tam dát ten předtlumič od Remusu :?: Řekl bych, že když tam dám jen rouru, tak to bude řvát jako sviňa... :roll: Nuuu a ještě řikal, kdyby to s tou rourou řvalo moc, tak abych tam pak navařil rezonátor...teď babo raď co je nej volba :( A taky nej je, že ta roura ušitá přímo na daný typ auta je dražší než ten předtlumič od Remusu :?

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 29 srp 2007, 20:07

Buď Remus, nebo rezonátor... Rouru bych tam nedával :wink:

Phrz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phrz » 30 srp 2007, 00:03

No kamarad mel astru 2.0 s rezonatorem a kdyz parkoval mezi auta tak zaclo jedno houkat :D ja osobne davam prednost mensimu hluku ;) ted momentalne mam pryc katalyzator a musim rict ze to jede o dost lip ale ten zvuk je jak kdyz nekdo reze dutou trubku...
bývalé: Astra G Comfort 1.4 https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=25151
nyní: Corsa D Sport 1.4T https://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
nyní: Astra J Cosmo 1.6T SIDI https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258

Flicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flicek » 30 srp 2007, 09:47

AstraMan píše:Buď Remus, nebo rezonátor... Rouru bych tam nedával :wink:
Nuuu, tak asi dám přednost tomu Remusu, ten by měl taky něco přidat na zvuku 8)

Odpovědět