Třetí brzdové světlo
Třetí brzdové světlo
Zdravím, začalo mě zlobit třetí brzdové světlo. Neporadí někdo kde by se dalo koupit náhradní? Hledal jsem podle kodu ale nic se mi nedaří najít. Případně neporadíte jak vyndat krycí čočku bez poškození abych se mohl podívat na elektroniku? díky za radu.
- Reklama
Re: Třetí brzdové světlo
Měl bych mít jedno náhradní. Za 100 s poštovným je tvé.
- vasekpetr1
Trochu více se rozepiš o tom zlobení, protože hlavní problém může být v klasice zadních dveří (pokud máš kombíka) a to je kabeláž v průchodce. Já jen, abys nekuchal světlo a pak nezjistil, že je problém jinde .lpr píše:... začalo mě zlobit třetí brzdové světlo. ...
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Tiež mi blblo tretie brzdové svetlo. Po viacerých pokusoch som zistil, že jedna usmerňovacia dióda umiestnená medzi tými 16-timi LED diódami prerušovala napájanie (zlý kontakt priamo v puzdre diódy). Tá dióda slúži len ako ochrana proti prepólovaniu napájacieho napätia celého tretieho brzdového svetla. Dizajn napájacieho konektora tohto svetla ale nedovolí spojenie s nesprávnou polaritou, takže som túto ochrannú diódu vyskratoval klemou Funguje to takto už rok k plnej spokojnosti Dokonca to o tých 0,7 Volta svieti silnejšie Celé svetlo je primitívne sériovo-paralelné zapojenie 4 x 4 LED so štyrmi predradnými odpormi a jednou ochrannou diódou, čiže jednoducho a ľahko opraviteľné
Astra G 1.4 Twinport