Řídící jednotka chlazení
Řídící jednotka chlazení
Ahoj, mám teď takový problém s přehříváním chladící kapaliny. Nedávno se mi bohužel podařilo svou astru trošku nabourat na pravou přední stranu chvíli to bylo bez problémů, ale teď najednou z ničeho nic se mi začala přehřívat, tak jsme se na to dívali. Zkoušeli jsme vyndat termostat, ale i tak se přehřívala, a pak jsme zjistili, že mám prasklou řídící jednotku chlazení a máme za to, že se tam dostala voda a prostě odešla, při diagnostice vůbec nekomunikuje, nefunguje mi ani větrák když se motor přehřeje. Jelikož s tím žádné zkušenosti nemám tak by mě zajímalo jak je to s výměnou této řídící jednotky jestli stačí kus za kus, nebo se musí provést ještě něco navíc, případně jestli ji můžu koupit někde na vrakovišti. Předem děkuji za rady.
Opel Astra G Coupé Bertone 1.8 16V 92kw
- Reklama
- vasekpetr1
Re: Řídící jednotka chlazení
U ŘJ chlazení by mělo být jedno, jakou tam dáš, jen si ohlídej typ motoru (benzin/nafta) a klima (ano/ne). A hlavně aby měla v pořádku oba připojovací konektory - to bývá též zdroj problémů.
Ale v nynějším počasí že se ti auto přehřívá, to je nějaké čudné. V této době snad větrák ani nemá důvod nabíhat, pokud nestojíš hodinu na místě se zapnutým motorem. Nedostal prdu i chladič?
Ale v nynějším počasí že se ti auto přehřívá, to je nějaké čudné. V této době snad větrák ani nemá důvod nabíhat, pokud nestojíš hodinu na místě se zapnutým motorem. Nedostal prdu i chladič?
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Mě se hlavně ještě chvíli po tom odešel klima kompresor(ložisko se netočilo a celá řemenice mi upadla) takže mám mimo provoz i klimu(dal jsem tam kratší řemen) a právě od té doby mi to začalo dělat. Začala mi svítit kontrolka klimatizace a auto se začalo hrozně přehřívat, ale myslím si že ta řídící jednotka bude asi kaput. S tím chladičem si nejsem jistý nejsem tak zdatný automechanik, ale voda nikde neteče a nepoznám jestli je ok nebo ne
Opel Astra G Coupé Bertone 1.8 16V 92kw
Jednotku chlazení by si měl otestovat pomocí diagnostiky. Například i otestování větráku.
Astra G caravan X17DTL
Diagnostika OP-COM v1.64
Diagnostika OP-COM v1.64
- vasekpetr1
A ten řemen, co jsi tam dal - není při vyšších otáčkách volný, že by prokluzoval? Když na to koukám na obrázku, tak mi není jasné, jak jsi tam ten řemen mohl dostat bez zapojené klimy.pavel13 píše:Mě se hlavně ještě chvíli po tom odešel klima kompresor(ložisko se netočilo a celá řemenice mi upadla) takže mám mimo provoz i klimu(dal jsem tam kratší řemen) a právě od té doby mi to začalo dělat.
V tom motoru bude něco špatně - buď vodní pumpa nebo zádrhel na hadicích k chladiči, případně chladič. V tomto počasí se to auto bez termostatu nemůže ani ohřát, natož aby se přehřívalo.pavel13 píše:Zkoušeli jsme vyndat termostat, ale i tak se přehřívala...
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,