Praskl rozvodak:)

Pjasatoo

Praskl rozvodak:)

Příspěvek od Pjasatoo » 21 dub 2016, 07:09

Zdravim chlapy ...mam jediny problem praskl mi rozvodak.demontoval jsem vse co jsem dokazal,dostal jsem se k remenici ale tu nemohu za panbuh povolit jak je tam ten torx. Mam otazku ma se ta remenice tocit volne na prazdno nebo tam ma byt nejaka vule...Cekam na mechanika ktery se mi na to podiva, aby zjistil jestli se to potkalo ale pravdepodobne asi ne protoze pri jizde nam nic nejeblo v motoru ,jen jsem citil skubnuti a nasledne jsem jen dojel s vypnutym motorem...diky za pripadne rady s tou remenici.jelikož nemam vzduch v garazi na pistol kterou bych to povolil, tak to potrebuju aspon zkusit sundat rucne nez prijede.dekuji mockrat
Teď máme Z18xe Mazlík

Reklama

Alzafir

Re: Praskl rozvodak:)

Příspěvek od Alzafir » 21 dub 2016, 07:45

Pjasatoo píše: ma se ta remenice tocit volne na prazdno nebo tam ma byt nejaka vule...
Tomu nerozumím. Vůle určitě ne, točit naprázdno? Jak, když je přišroubovaná?
Nasaď ořech na prodloužení, to opři o zem a cukni startérem.
A nevěř, že se to nepotkalo.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor

Pjasatoo

Příspěvek od Pjasatoo » 21 dub 2016, 10:21

Ja to mozna špatně napsal ale rozvod.remen je davno pryc.byl namotany na tom malem ozubenem kolecku za remenici a vim ze to velke kolecko se toci volne dokola na vsechny strany.pokus tomu dobre rozumim tocim s klikou ??? A ten torx ktery drzi tu remenici musim povolit abych se dostal k vodni pumpe atd....zkousel jsem vcera trhnout ale maximalne jsem se u toho dojebal:) no jinak zavit tam je teda pravotocivy takze povolit musim proti smeru ??? Zkoušel jsem sprajc do tech otvoru od remenice ale ani tak to nepomohlo a navic mam uz zafire vyndaniu baterku a vse kolem toho....svicky atd...chladicku jsem taky vypustil bo jsem zjistil ze mi tam navic unika olej asi od prevodovkoveho tesneni k motoru.....
Teď máme Z18xe Mazlík

Ondra B.

Příspěvek od Ondra B. » 21 dub 2016, 10:38

No nechci tě nějak zrazovat od tvé motorařiny, ale pokd si to nikdy nedělal a nevíš co jsou jaká "kolečka" a která se mají volně točit a která ne, ta ksi se do toho neměl pouštět...
Ty šrouby torx, pokud jsou fest zatažené, ručně povolit jdou, ale chce to grif, nebo vzduch.
Jsem zvědavej co stím budeš v garáži dělat.... :wink:
Už ne Opel ....
Ex

Astra G Z17DTL 2x
Corsa B X10XE
Astra G Z14XE
Astra G X20XEV
Vectra B X18XE
Vectra A C20NE
Kadett E C16NZ
Monza 20NE

Pjasatoo

Příspěvek od Pjasatoo » 21 dub 2016, 11:34

Ondra b : ja nechci delat nic cemu nerozumim jen chci pomoct predem sundat veci ktere mohu aby ten znamy nemel moc roboty . skoda ze je malo casu...
Teď máme Z18xe Mazlík

Pjasatoo

Příspěvek od Pjasatoo » 24 dub 2017, 21:55

Po dlouhé době jsem se Koukl na auto, začíná teplo tak už chystam sundání hlavy. Dnes jsem povolil vačkové hřídele a chci je demontocat, ale chci se zeptat. Nemáte někdo popis či obrázek jak by měli pak být správně uložené??? Protože když jsem koukal na ty ozubené kola od váček kde je na nich rozv.řemen tak já mám od sací strany na něm vyražené x16xe myslím.... A proto tam mám i tu další rysku fixxou. Možná nepochopite :) Vyfotim pozici váček včetně těch ozub.kol.
Teď máme Z18xe Mazlík

vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 » 25 dub 2017, 11:00

Myslím si, že v knize "Jak na to" je mnoho odpovědí na tvé otázky. I s malůvkami přípravků, které kam zasunout, aby sis zablokoval otáčení kliky a podobně.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)

Pjasatoo

Příspěvek od Pjasatoo » 30 dub 2017, 01:25

No tak jsem se dneska dostal konecne k autu. Sundal jsem hlavu a zjistil jsem ze je mnohem vice znicenych ventilu. Ted mi poradte chlapy, stalo by to za to koupit pozitou hlavu nejde ve vrakarne ci z netu s zarukou nebo to mam objednat a nechat liznout hlavu, sedla atd....co se lepe oplati????
Teď máme Z18xe Mazlík

MAX - CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAX - CZ » 30 dub 2017, 09:51

Pjasatoo píše:Ondra b : ja nechci delat nic cemu nerozumim jen chci pomoct predem sundat veci ktere mohu aby ten znamy nemel moc roboty . skoda ze je malo casu...
No nechci tě nijak brzdit v aktivitě, ale nejhorší pro mechanika je, když se někdo amatérsky snaží něco "nachystat" a pak se s tim mechanik drbe. Lepší je nedělat nic a předat to v takovém stavu jakém je. Aspoň mechoš vidí co je opravdu pokažené a už si s tím poradí. Ty na tom strávíš x-krát víc času a ničim nepomůžeš, ba naopak.
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005

https://www.automilacek.cz

MAX - CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAX - CZ » 30 dub 2017, 09:56

Pjasatoo píše:No tak jsem se dneska dostal konecne k autu. Sundal jsem hlavu a zjistil jsem ze je mnohem vice znicenych ventilu. Ted mi poradte chlapy, stalo by to za to koupit pozitou hlavu nejde ve vrakarne ci z netu s zarukou nebo to mam objednat a nechat liznout hlavu, sedla atd....co se lepe oplati????
Nezlob se na mě, ale když nevíš co s tím, tak do toho nerejpej a dej to opravit opravdu zkušenému automechanikovi. Pokud je to v takovym stavu, tak můžou být poškozený písty, ojnice, v nejhorším i klika. To už je spíš na výměnu motoru anebo auto na vrakáč. Já tady tento "amatérismus" nepodporuju. V každym případě tě to bude stát balík, tak dobře zvaž co s tim budeš dělat. ;-)

Alzafir

Příspěvek od Alzafir » 30 dub 2017, 10:51

To bys jako použitou hlavu neznámého původu ( koneckonců i známého) jen tak nasadil na motor? Bez rozebrání, kontroly, zabroušení?
Ty se mi zdáš jsi dobrý partizán :mrgreen:
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor

COBEIN

Příspěvek od COBEIN » 30 dub 2017, 18:31

Souhlasím s členy MAX-CZ a Alzafirem, dobrý mechanik tě nejspíš s takovým rozebraým a nejspíš i dost pokaženým motorem pošle do háje! Měl jsi to nechat tak a shánět mechanika ať si to rozebere sám- oni ví kam sáhnout a co povolit. :?
ASTRA LA VISTA

Pjasatoo

Příspěvek od Pjasatoo » 30 dub 2017, 21:36

Jo máte pravdu chlapi :) :) Já už jsem si řekl, že příště už to Jˇˇˇˇˇbu abych se s tím sral a měl na hovno náladu....To radši koupím asi nové auto, tohle budu prodávat na díly, akorát nevím jak je to s tím potvrzením, když budu chtít díly prodat a auto nechat sešrotovat, to asi nemůžu jen tak začít prodávat díly viďte ????? Jestli můžete poraďte mi :) Děkuji mnohokrát

PS : Mám na autě dost dílů které jsou na prodej....
Teď máme Z18xe Mazlík

MAX - CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAX - CZ » 30 dub 2017, 21:46

Proč bys to měl hned prodávat? Fakt to auto dej někomu, kdo tomu opravdu rozumí a zjistí ti škody a kolik by to stálo. Nevím v jakym stavu máš auto, ale pokud je jinak v pořádku, dá se to pořešit třeba výměnou motoru a ještě pojezdíš 8)

Pjasatoo

Příspěvek od Pjasatoo » 30 dub 2017, 21:57

Když si sečtu výměnu motoru za 10.000,- jen cena motoru, plus rozvody cca 3.500 ,- do toho ještě práce v servise , jsem na 20.000,- minimálně a co z toho když to auto je zespod opravdu vrak, zadní uložení nápravy je v háji, takže další práce na svařování za cca 10.000,- takže se mi to neoplatí, jedině že bych byl hloupej ještě více a nechal si ho :)
Teď máme Z18xe Mazlík

Odpovědět