Relé palivového čerpadla, motor X16XEL
Relé palivového čerpadla, motor X16XEL
Pánové nutně potřebuji zjistit jestli při zapnutém zapalování sepne relé palivového čerpadla ( při delším stání) ,mě sepne až při startu . Mám Zafiru 1999 motor X16XEL a už se se startováním trápím několik měsíců, ráno točí dlouho ( někdy i 7 sekund ) potom už chytne hned , mám měněnou zap. lištu , regulátor tlaku , svíčky, palivo filtr , auto jezdí každý pracovní den a není čas to dát na pozorování do servisu , při vyp. motoru tlak na vstřik. liště není ??? .Diagnostika v Liberci u Opela nic neukázala. Podívat se na palivové čerpadlo jsem zatím neměl odvahu = vyndat nádrž . Potřebuji vědět jestli čerpadlo má zpětnou klapku ,když rozpojím palivo filtr a fouknu do nádrže má držet tlak ??? Může někdo kdo má čerpadlo vyndaný zjistit když do něj fouknu jestli je průchozí . Je někdo v okolí Liberce kdo by se na to v sobotu nebo neděli podíval , poradil. Dík za každou dobrou radu. 1.Kdy sepne palivo relé ,2. Má být na vstřik. liště tlak , 3. Má držet tlak paliv.čerpadlo.
Vivaro 1,9 DTI 2003
Zafira 1.8 2006 LPG
Captur 1,5 dCi 2013
Zafira 1.8 2006 LPG
Captur 1,5 dCi 2013
- Reklama
Re: Relé palivového čerpadla, motor X16XEL
Zdravím klubáky, mam podobný problém se startováním jako kolega. Akorát nemám jistotu, že je to zrovna čerpadlem. Delší startování se projevuje jednou za čas, jak nastartuji a chvilku se to ohřeje, pak to startuje už ok. Když se ale nepovede nastartovat ani po delší době a otočím klíčkem do polohy 0, tak v motoru něco šíleně lupne.
Obecně mam problém nejspíš s kabeláží, protože mam neustále chybu vačky i přes jinou řj, zapalovací lištu a palivák. Takže mě čeká výměna kabelového svazku motoru. Může to mít za následek třeba i čerpadlo a hlavně co je to lupnutí? Docela mě to děsí, protože to je rána jak kladivem o železo.
Obecně mam problém nejspíš s kabeláží, protože mam neustále chybu vačky i přes jinou řj, zapalovací lištu a palivák. Takže mě čeká výměna kabelového svazku motoru. Může to mít za následek třeba i čerpadlo a hlavně co je to lupnutí? Docela mě to děsí, protože to je rána jak kladivem o železo.
Opel Astra g x16xel caravan
ex: Peugeot 309 1,3 green line, R.I.P. - rusted in peace
ex: Peugeot 309 1,3 green line, R.I.P. - rusted in peace
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Relé palivového čerpadla, motor X16XEL
Tak to vím narosto přesně! Je to křižník Potemkin... Né vážně věšteckou kouli nemám ani já ani ostatní kluci tak že sorry ale na tvou otázku asi zde marně budeš čekat odpověď.. Vyměň si ten svazek a pak se uvidí. Radit ti, že si máš vzít kamoše který ti bude auto startovat/vypínat a ty budeš čučet na motor a hledat co to tam sakra bouchá snad není třeba ne?!
Sorry. dneska jsem vytočenej do běla a ještě takový posty...
Sorry. dneska jsem vytočenej do běla a ještě takový posty...
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504