Dotázek

Odpovědět
JardaB

Dotázek

Příspěvek od JardaB » 26 úno 2006, 00:42

Ahoj vespolek,
právě jsem se registroval, takže jsem tu nováček. Koupil jsem si již téměř před měsícem Astru s motorem, o kterém nemůžu nikde nic najít. Jenom v servisní knížce nebo "Péče a údržba" jsem naleznul pár údajů. Teď má najeto 57tkm a měla by být ještě rok v záruce u Staigera. Existuje něco, čeho bych se měl vyvarovat, čím moje auto může trpět??? Prosím nepsat takové ty běžné provozní záležitosti, jako například nebrat za studený motor, apod. Něco málo už mám najeto. Zajímají mě spíše takové věci, jestli po dojetí to cíle ještě nechat běžet motor pro dochlazení turba, nebo čím mě může pan Staiger překvapit - zkušenosti. Už jsem pročetl půlku tohoto fóra a bojím se, že si hned tak nenajdu čas na tu druhou.

Díky za info
Jarda B

Astra G 1.8

Reklama

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Re: Dotázek

Příspěvek od Vojta » 26 úno 2006, 09:21

JardaB píše:Ahoj vespolek,
právě jsem se registroval, takže jsem tu nováček. Koupil jsem si již téměř před měsícem Astru s motorem, o kterém nemůžu nikde nic najít. Jenom v servisní knížce nebo "Péče a údržba" jsem naleznul pár údajů. Teď má najeto 57tkm a měla by být ještě rok v záruce u Staigera. Existuje něco, čeho bych se měl vyvarovat, čím moje auto může trpět??? Prosím nepsat takové ty běžné provozní záležitosti, jako například nebrat za studený motor, apod. Něco málo už mám najeto. Zajímají mě spíše takové věci, jestli po dojetí to cíle ještě nechat běžet motor pro dochlazení turba, nebo čím mě může pan Staiger překvapit - zkušenosti. Už jsem pročetl půlku tohoto fóra a bojím se, že si hned tak nenajdu čas na tu druhou.

Díky za info
tak to ti gratuluju 2,2Dti je nejlepší diesel co můžeš v astře mít! jinak nic mě nenapadá akorát to turbo jaksi psal tak když sjedeš někde z dálnmice na pumpu tak to fakt nechat chvíli odpočinout, ve městě to většinou neni nutný
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

JardaB

Re: Dotázek

Příspěvek od JardaB » 26 úno 2006, 21:33

klubo píše:tak to ti gratuluju 2,2Dti je nejlepší diesel co můžeš v astře mít! jinak nic mě nenapadá akorát to turbo jaksi psal tak když sjedeš někde z dálnmice na pumpu tak to fakt nechat chvíli odpočinout, ve městě to většinou neni nutný
Díky za gratulace, jede to rychleji, než to umí brzdit. Tedy alespoň takový mám zatím pocit. Další pocit, co mám, tak že kvůli velikosti motoru se tam už nic moc nevejde. Jako příklad uvádím snad litrovou nádobu na směs do ostřikovačů. Pořád jenom dolejvám. Tu a tam mi ani počítač nezahlásí, že došla voda. Skoro bych si myslel, že se to někde ucpává.

Ještě mi zatím dělá problémy zvyknout si na tuhý podvozek. Měl jsem před tím Xantii, takže o pohodlí vím svoje. Prosím nenadávat - nehanět měl jsem ji opravdu rád. I když mě stála opravdu hodně peněz.
Jarda B

Astra G 1.8

din
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od din » 26 úno 2006, 22:59

Ja len pripojim taky detail pre vsetkych - je dobre, dokonca potrebne, aby sa po vykone turbo ako sa vravi vydychalo - velmi sa s tym predlzi jeho zivotnost.

4 JardaB,
vrelo ti odporucam, aby si si nasiel cas a pekne dostudoval nase forum az do konca.Najdes tu urcite vela uzitocnych rad.
ASTRA-G-caravan (X17DTL)

dominus-et-deus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dominus-et-deus » 26 úno 2006, 23:21

Aha, tak pánové díky a za novou radu... o turbu jsem tohle vůbec nevěděl... sice ho nemám v Astře,ale ve Vectře 2.0 DTI 16V, ale motor bude stejně koncepčně uspořádaný,ne?
2.0 16V

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 27 úno 2006, 11:41

dominus-et-deus píše:Aha, tak pánové díky a za novou radu... o turbu jsem tohle vůbec nevěděl... sice ho nemám v Astře,ale ve Vectře 2.0 DTI 16V, ale motor bude stejně koncepčně uspořádaný,ne?
to platí pro všechny motory s turbem

pepek

Příspěvek od pepek » 27 úno 2006, 15:44

nazdarek,
koľko odporúčate nechať vydýchať to turbo? Ja som niekde čítal že také 2 min.
Niekde som videl schému oneskorovača vypínania motora. Zastaneš, vyberieš kľúce zo zapaľovania, zamkneš a ono si odpočíta 2 min. a potom zhasne motor. Tvrdili, že je to bezpečné, lebo v prípade, že by niekto otvoril dvere alebo zasunul kľúče do zapaľovania motor zhasne a aktivuje sa imobilizér.

P.
x20dtl, combi,r.v.99, ABS, 4xAirbag

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 27 úno 2006, 16:22

pepek píše:nazdarek,
koľko odporúčate nechať vydýchať to turbo? Ja som niekde čítal že také 2 min.
Niekde som videl schému oneskorovača vypínania motora. Zastaneš, vyberieš kľúce zo zapaľovania, zamkneš a ono si odpočíta 2 min. a potom zhasne motor. Tvrdili, že je to bezpečné, lebo v prípade, že by niekto otvoril dvere alebo zasunul kľúče do zapaľovania motor zhasne a aktivuje sa imobilizér.

P.
podle mě stačí bohatě půl minuty a to jenom když někde sjedeš z dálnice nebo když si tomu zrovna dal kotel

din
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od din » 27 úno 2006, 20:18

4 pepek,

ja to robim vzdy, ked davam mojej astricke "s rozumom" zabrat.....turbo nechavam vydychat aj po sviznej jazde medzi mestami vzdialenymi 30 km. (MT-ZA).....co sa tyka casu, je ine, ked valis po dialnici dlhu dobu (ZA-BA) a je ine ked to prebehnes na vzdialensoti ako som spominal. V praxi si vsak myslim, ze 1min by mala v pohode stacit. :idea: Pravdidlo je take, ze po tom, ako odparkujes auto, nevypinaj hned motor - treba tomu nechat svoj cas. 8)
ASTRA-G-caravan (X17DTL)

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 27 úno 2006, 20:34

din píše:4 pepek,

ja to robim vzdy, ked davam mojej astricke "s rozumom" zabrat.....turbo nechavam vydychat aj po sviznej jazde medzi mestami vzdialenymi 30 km. (MT-ZA).....co sa tyka casu, je ine, ked valis po dialnici dlhu dobu (ZA-BA) a je ine ked to prebehnes na vzdialensoti ako som spominal. V praxi si vsak myslim, ze 1min by mala v pohode stacit. :idea: Pravdidlo je take, ze po tom, ako odparkujes auto, nevypinaj hned motor - treba tomu nechat svoj cas. 8)
taktak znám exoty co ještě nezastavěj a už chcípaj motor....

pepek

Příspěvek od pepek » 28 úno 2006, 09:21

to suhlasi, viem ako sa to robi, ale neviem jednoznacne cas, ale ten je zavisly od toho ako ides. Takze chapem :idea:
Ja mam ale taku techniku, ze necham motor bezat, pokial mi teplota motora neklesne z 90 na 80 alebo trosku nad 80. Viem ze teplota motora nema nic spolocne s teplotou turba, ale je myslim ze ked sa stihne ochladit motor, tak to stihne aj turbo.
P.
x20dtl, combi,r.v.99, ABS, 4xAirbag

Odpovědět