Zdravím Opeláci,
Nevíte někdo jak demontovat snímač teploty nasávaného vzduchu?Když odpojim PIN tak nevím jak to sundat to čidlo,jen se mi protáčí.Poraďte prosím.
Měním ho z toho titulu že mezi teplotami 12-18°C motor po nastartování škube a kolísají otáčky a to je další v řadě možnost jak to odstranit.
Díky všem za informaci
Patrik
JablonecCity
Snímač teploty nasávaného vzduchu - výměna!
- Reklama
Re: Snímač teploty nasávaného vzduchu - výměna!
Čidlo teploty nasávaného vzduchu je těsněno pouze o kroužkem takže tupý šroubovák nebo něco podobného a pomalu vydloubnout
Myslím ale,že to nevyřeší tvůj problém,tím se tady trápí spousta lidí a ještě nikdo na nic kloudného nepřišel (většinou x kové motory). Moje poslední poznatky jsou buďto tělo škrtící klapky(krokový motorek špatně těsní,když je vysunutý),protože při prošlápnutí plynu se to hned srovná (v sacím potrubí nastane správný podtlak) nebo potom řídící jednotka...buď vadná i když nesvítí žádná chyba nebo zkusit přehrát soft.
Každopádně u mě na tuhle "závadu" čidlo nepomáhá Přeju hodně zdaru
Myslím ale,že to nevyřeší tvůj problém,tím se tady trápí spousta lidí a ještě nikdo na nic kloudného nepřišel (většinou x kové motory). Moje poslední poznatky jsou buďto tělo škrtící klapky(krokový motorek špatně těsní,když je vysunutý),protože při prošlápnutí plynu se to hned srovná (v sacím potrubí nastane správný podtlak) nebo potom řídící jednotka...buď vadná i když nesvítí žádná chyba nebo zkusit přehrát soft.
Každopádně u mě na tuhle "závadu" čidlo nepomáhá Přeju hodně zdaru
Jak píše kolega pucmeloun, tento problém se tu řešil viz. https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=1&t=7740. Mně nakonec pomohla úprava, snímače teploty motoru (chladící kapaliny), kterou popisuji na straně 11. Netvrdím, že tato úprava pomůže všem, já jsem však můj problém kolísání otáček při venkovních teplotách okolo 15 °C odstranil.
snímač teploty chladící kapaliny bude další krok