Ahoj,
čeká mě demontáž řídící jednotky protože po zahřátí nedává signál na první vstřik. Ověřeno osciloskopem...
Zajímalo jestli se samotnou demontáží má někdo praxi a jestli je něco na co bych si měl vyloženě dát pozor?
Viděl jsem to jenom zatím tak že vyloupnu konektory a povolím cca 4 šrouby. Je to vše?
Jestli je to někde popsaný a třeba i s fotkama tak za odkaz předem děkuji, ale hledal jsem dost dlouho a nic.
Demontáž ŘJ
- Reklama
Re: Demontáž ŘJ
Ahoj, tak mi zřejmě umřela ŘJ ( 0505 Porucha v obvodu/systému regulace otáček volnoběhu), aspoň tomu po pročtení fóra všechno nasvědčuje Asi to pošlu na: www.ridicijednotkycz, na opravu. Jen mám problém vyjmout z ŘJ ty dva konektory. Jsou přes ně takové kovové pásovinky a na plastu jistící plastová pojistka, která se dá zamáčknout. Myslel jsem, že zamáčknu čudl a odklopím kovový rámek, ale nejde to a nerad bych něco urval. A ještě dotaz: na kolika šroubech drží? Našel jsem 2 a na třetím je kostra. Dík duff
Opel Zafira 1,8 16V CDX, X18XE1
Re: Demontáž ŘJ
Myslim že stačí jen odklopit ty kovové klipy a šlo to pěkně na ho... protože se tam táhnou hadice.
A je opravdu na čtyřech šroubech, když ji obhmátneš kolem dokola tak je najdeš, jinak ten spodní na straně jednotky blíž k tobě drží ještě takový plech s konektorem. No pěkně jsem si u toho zanadával
A je opravdu na čtyřech šroubech, když ji obhmátneš kolem dokola tak je najdeš, jinak ten spodní na straně jednotky blíž k tobě drží ještě takový plech s konektorem. No pěkně jsem si u toho zanadával
Astra G 1,8 16V 3D červená