Bliká kontrolka emisí
Bliká kontrolka emisí
Ahoj, dnes jsem se vydal do Norimberku na trhy a cca po 30 km za hranicemi mi přestalo jet auto - začala blikat kontrolka emisí (nevím jestli je to správně popsané - je to ta co vypadá jako motor). Radši jsem se vrátil zpět domu, ale musel jsem jet cca 50 km a na trojku (2000 otáček). Jakmile jsme přidal plyn, kontrolka se rozblikala. Na dvojku to mělo i 6000 otáček a neblikalo nic...
Když jsme projeli hranicí tak se to začalo chovat zase normálně, ale na benzince (kde jsem musel umyt okno - zamrzl ostrikovace) jsem se potom rozjel a začalo to znovu zlobit. Takže celá cesta do Plzně (100 km) na trojku a max. 60.
Při přidání se to celé rozklepe a je vidět že to vůbec nejede. Také jsem si všiml, že to docela kouří (jako by to byl diesel)...
Motor 1.6 16V Z16XE r.v. konec r. 2000
EGR ventil mám zaslepenej, ale to asi na to stejně nemá vliv, ne?
Prosím poraďte mi.
Madalv
Když jsme projeli hranicí tak se to začalo chovat zase normálně, ale na benzince (kde jsem musel umyt okno - zamrzl ostrikovace) jsem se potom rozjel a začalo to znovu zlobit. Takže celá cesta do Plzně (100 km) na trojku a max. 60.
Při přidání se to celé rozklepe a je vidět že to vůbec nejede. Také jsem si všiml, že to docela kouří (jako by to byl diesel)...
Motor 1.6 16V Z16XE r.v. konec r. 2000
EGR ventil mám zaslepenej, ale to asi na to stejně nemá vliv, ne?
Prosím poraďte mi.
Madalv
- Reklama
Re: Bliká kontrolka emisí
Když sem zaslepil EGR, dělalo mi to totéž. Radši jsem záslepku vyhodil a čas od času Egr vyčistím a s kontrolkou je klid. Někdy jedu na3, ale vetsinou pouze když auto "dopředu pozná", že pojedu krátkou- stovky metrů
EGRem to neni - protoze jsem ho zkusil ted odpojit a dela to porad...
Blikání za jízdy znamená že RJ detekovala vypadek zapalování.
a u Zkovýho motoru, odpojí i palivo u detekovanýho válce, aby nedošlo k poškození katu.
zkontroluj lištu a svíčky, popřípadně pak řešit dále
a u Zkovýho motoru, odpojí i palivo u detekovanýho válce, aby nedošlo k poškození katu.
zkontroluj lištu a svíčky, popřípadně pak řešit dále
myslis ze by na to meli vliv svicky ci zapalovaci lista???
mam take podezreni na benzin s vodou, protoze jsem v lete jednou natankoval u Hypernovy a pak mi to auto chcipalo...
mam take podezreni na benzin s vodou, protoze jsem v lete jednou natankoval u Hypernovy a pak mi to auto chcipalo...
ma s tim nekdo zkusenost - s tou vodou v nadrzi v zime? nebo nekdo s podobnym problemem...
VODA ZAMRZNE, TO BY TI NEJELO
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
Blikanie kontrolky riadenia emisií znamená, že už máš emisie rozhodené tak že môže dôjsť k poškodeniu katalizátora.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Re: Bliká kontrolka emisí - Zapalovací lišta - najde se někdo?
ahoj, tak vim co to asi je...
počítač ukazuje chybu 0300 a 0303 - vadný jeden válec...
Po sundání zapalovací lišty a té svíčky na třetím válci, byla celá špinavá (nepálila). Taky jsme měřili tlak při startu na to válci a byl nulový - ostatní něco ukazovali.
Takže to vypadá že mám válec v řiti...
Jen se chci zeptat, jestli nemá někdo v plzni motor Z16XE a půjčil by mi na vyzkoušení zapalovací lištu. Abychom vyloučili tuto variantu...
počítač ukazuje chybu 0300 a 0303 - vadný jeden válec...
Po sundání zapalovací lišty a té svíčky na třetím válci, byla celá špinavá (nepálila). Taky jsme měřili tlak při startu na to válci a byl nulový - ostatní něco ukazovali.
Takže to vypadá že mám válec v řiti...
Jen se chci zeptat, jestli nemá někdo v plzni motor Z16XE a půjčil by mi na vyzkoušení zapalovací lištu. Abychom vyloučili tuto variantu...
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Lištu nepotřebuješ,tlak 0 znamená upálený min 1 výfukový ventil.
Sundej hlavu motoru a uvidíš
Sundej hlavu motoru a uvidíš
Jj... bohužel ventil.
Astra G hatchback, r.v.2000, Z16XE, klima, ABS, zaslepen EGR. 4x airbag, nyní čočky (xenony).odvětrání motoru zvlášť do nádoby,po uzamčení automatické zavření oken,rádio VDO Dayton CD 2304 MP3 4x50W
Astra H 1.9 CDTI 88kW ..... chip na 104,3kW
Astra H 1.9 CDTI 88kW ..... chip na 104,3kW
taky si to myslim...
je pravda, ze kdyz to zacalo blikat a zastavil jsem, otevrel jsem kapotu a bylo neco citit - nejaka spalenina...
je pravda, ze kdyz to zacalo blikat a zastavil jsem, otevrel jsem kapotu a bylo neco citit - nejaka spalenina...
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
nebo muzes mit zakarbonovanej ventil nedosedá a fouká to pryč
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Nezacal ti ubudat nahodou aj olej? Pripadne klapka nie je od oleja? Potom by to mohli byt aj kruzky.
Este info k nuzovemu rezimu RJ - ak sa ti rozsvieti kontrolka "Auto s klucom" alebo "motor" tak RJ nepusti otacky cez 4000. Proste tam nastavi omezovac aby sa motor neposkodil este viac.
Este info k nuzovemu rezimu RJ - ak sa ti rozsvieti kontrolka "Auto s klucom" alebo "motor" tak RJ nepusti otacky cez 4000. Proste tam nastavi omezovac aby sa motor neposkodil este viac.
Astra G Caravan, X16XEL, 2000 + LPG ELPIGAZ
Diagnostika OP-COM v1.39 EN (MA, BA-po dohode)
Diagnostika OP-COM v1.39 EN (MA, BA-po dohode)
rozsviti se ikonka - motor. Je taky pravda ze to posledni dobou zere olej docela dost...