Autolak na Vasem Gcku

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
Ajuschka
Kontaktovat uživatele:

Autolak na Vasem Gcku

Příspěvek od Ajuschka » 03 kvě 2009, 19:06

Mam otazecku, nechaval jste si nekdo obnovovat nebo z jineho duvodu strikat lak na vasi astre? Ja totoiz si nechavam strikat oboje zadni dvere, ale jeliz astra drive mela jinou barvu, tak stitek na ni je nam k nicemu. Nechavate si teda michat barvu podle stitku na prikladani nebo pocitacove???? :roll:

Reklama

new-name
Kontaktovat uživatele:

Re: Autolak na Vasem Gcku

Příspěvek od new-name » 03 kvě 2009, 19:07

já mám podle štítku dělaný doplňky a odstín je k nepoznání, celý ato by se navyplatilo lakovat :wink:
Obrázek Obrázek Obrázek

jezdím kObrázek

zEjn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zEjn » 03 kvě 2009, 19:08

Nechaval sem si michat barvu podle stitku a je to ok.

Schumak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schumak » 03 kvě 2009, 19:13

no u me to bylo zajimave z toho duvodu ze jsem to koupil dvoubarevne (ruzne odstiny cervene)a tak kdyz jsem lakoval neco na predek, tak chlapek pridaval podle kodu barvy takovy vzornik na misto blizke budoucimu spoileru a podle toho odstinu dohledal tu spravnou barvu a pak to pocitacove namichal, takze na zadku mam kridelko v barve svetlejsi cervene, na predku OPC naraznik + mracitka zase tmavsi cervena :lol: a musim rict ze to neni poznat vubec ze to bylo dostrikane pozdeji trefil to fakt paradne, stejne jsem dospel k zaveru ze to necham prebrousit aby se to hodilo do jednotneho odstinu, teda pokud to pujde tusim ze Cobein, rikal ze to delaji nekde v Opave... tak uvidime
Opel astra G caravan, 11/1999, 1,6 16V, muj druhy milacek :) - škoda jí...

Současnost:
Opel astra H caravan, 10/2006, 1,9 CDTI (Z19DT), výbava elegance (8xairbag, ABS, ASR, ESP, DPF, 6kvalt, auto klima, tažné...),
úpravy: 18" ALU (225/40ZR18), přední děrované kotouče Zimmerman + desky Texstar

COBEIN

Příspěvek od COBEIN » 03 kvě 2009, 19:19

V OPAVĚ to dělají a úplně úžasně. Odstím se většinou porovnává podle střechy. Ta se lakuje málo kdy.
ASTRA LA VISTA

Marthy

Příspěvek od Marthy » 03 kvě 2009, 19:23

Já jsem nechával barvu míchat podle štítku. Lakovalo se celé auto kromě střechy. Vše OK, není tam žádný rozdíl v odstínu. 8)

Majesty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majesty » 03 kvě 2009, 19:28

Počítačově se nic nemíchá. Buď podle kódu nebo podle vzorníku přiloženého ke karoserii vybere barvu. Každá má svůj kód, ten potom zadá do počítače a ten mu ukáže, kolik gramů které báze má dát. Pak hodí nádobu na váhu a z plechovek se spešl nálevkou postupně "nakapává" jednotlivé báze. Jestli nemáš stříklou astru opeláckým odstínem, tak budeš mít velký problém najít tu správnou barvu. Každá automobilka má totiž své odstíny a nenajdeš dva stejné. Vzorník je totiž rozdělen podle značek aut, každá má třeba 20 i víc barev a s každým faceliftem se mění. Akorát třeba u koncernu se některé barvy shodují na VW a třeba Škodu nebo Seat. Jestli někdo dělal celolak, tak tvůj odstín Opel může být taky ve vzorníku z roku 2000, ale třeba i 2007, podle toho, kdy a jak to kdo stříkal. A jestli si vybral barvu třeba od Forda, tak budeš hledat jako blázen, protože těch barev jsou stovky.
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI
EX The Golden Queen of Majesty --> EVOLUCE (str.21)
Obrázek Obrázek O nás
http://cardigan-bedwyr.blogspot.com/

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 03 kvě 2009, 19:50

Máš třeba jeden odstín a podle stáří laku pak jsou i pododstíny.Mám kamaráda v barvách,pořád si mícham u něj barvu bud do pistole,nebo do spreje.Taky spousta prodejen,nebo i lakoven,kde se míchaj laky,tak má drahou věcičku,nevím přesně název(myslím spectrometr),je to takovej přístroj,dáš ho k laku a on ti vyhodí typ byrvy,ten pak zadaj do počítače a ten ti vyhodí i ty podostíny a báze,ze kterých se to mám míchat!Jednoduchý,vlítni do první prodejny s barvama,kde míchaj i autolaky a podle kodu ze štítku přidejte k autu vzorník a uvidíš,zda se to shoduje! :lol:
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda

Majesty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majesty » 03 kvě 2009, 19:55

Pododstíny nejsou podle stáří laku, ale podle použitého plniče. Ono totiž stačí použít tónovaný plnič a výsledný odstín je jiný. Některé barvy už hned od výroby mají lehce jiný odstín, protože část výroby je třba v D a část třeba v I. Takže když vydají nový vzorník, už v něm jsou odstíny a k těm kde to tak mají i jednotlivé modifikace. Jinak to je spectometr a jestli jsi po novém celolaku, je to jediná šance.
Obrázek Obrázek O nás

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 03 kvě 2009, 20:01

Barva jsem si nechal již několikrát namýchat podle přiložení... Na spoilery to bohatě stačí, ale nečekejte že se to povede u metalízi tak jako u obyčejné barvy :wink:
Naposledy upravil(a) AstraMan dne 03 kvě 2009, 20:04, celkem upraveno 1 x.
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!

Ajuschka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajuschka » 03 kvě 2009, 20:02

No ja pokud si necham namichat barvu podle stitku tak misto tmave zeleny metli budu mit svetle zelenou pastelku... takze ja to namichat musim nechat..... Doma prave ze mam barvu michanou pres pocitrac (aspon to meli na vyloze - pocitacove michani barev) a ta mi vyhovovala (fakt se trefili) ale bylo to asi o 40 KC drazsi na 1 dcl nez ta druha verze kde dostanete vzornik a hledate tu spravnou barvu (ve ctvretek jsem u toho stravila asi 40 minut a nenasla jsem ani jednu podobnou barvu).... :roll:

Majesty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majesty » 03 kvě 2009, 20:07

Tak jestli si to už jednou nechala někde míchat a nejsou to žádný patlalové, mělo by na té plechovce, ve které ti to dali být napsané označení odstínu. Každé další namíchání bude stejné. Tak dojeď tam, co jsi byla prvně. Jestli měli počítačově, měli spectometr.
Obrázek Obrázek O nás

Ajuschka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajuschka » 03 kvě 2009, 20:23

asi ano. prave ze potrebuju 7dcl a proto se bojim riskovat. protoze uz to ted budu nechavat prestrikavat po autolakovne kde to nechali namichat podle stitku... takze zbytecne vydaje.... :!:

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 03 kvě 2009, 22:01

Hele,víš kde ti to míchali,kamarád,co míchá a i tonuje interiérové barvy a auto laky,tak každé míchání si píše do sešitu,jak jméno,odstín,tak i značku auta a popsané sešity se schovávaj,kdyby přišel nějakej zákazník,co si nechal míchat barvu třeba před rokem a podle údajů mu to najdou!Taky se stane,že přinesou pouze víko od nádrže,nebo kus plastu atd,kde je barva auta a bez kodu jim namíchá barvu nejblyžší té,co je na tom a zbytek třeba doladí pokusama a vyjde to.Pokud nic z toho nedoženeš,tak pak jedině ten spectrometr,ale to má málo kdo,je to drahá věcička!
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda

adam09
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adam09 » 03 kvě 2009, 22:13

Když jste u těch pododstínů tak taková barva MAGMA Y547 má taky jeden podostín. Takže celkem je se pod tímto číslem skrývají dvě barvy.
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]

PRODEJ moje coupe Z22SE

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981

Odpovědět