Příspěvek
od Arwy » 29 črc 2008, 20:21
Tento problém som mal aj ja. Už sa to tu na fóre riešilo, treba si tie príspevky nájsť, ale problém sa nevyriešil. Bol som s tým aj v Opli, na nič neprišli, žiadna chyba neuložená, a ani sa vraj s týmto problémom ešte nestretli, aj keď sa na X16XEL vyskytuje dosť často. Ja som v Opli trval na prehratí softvéru RJ, ale nepomohlo ani to.
Inak v Opli boli veľmi ochotný, a auto si tam chceli nechať, aby mohli robiť snímkovanie počas prejavenia závady a tvrdili mi, že ak na chybu neprídu sami, tak potom namerané data posielajú do nejakého tech. centra Opel.
Bol som s tým autom aj v Chorvátsku, tam stálo celých 7 dní na slnku a problémy s voľnobehom neboli žiadne. Po návrate na Slovensko sa závada začala prejavovať opäť.
Miestny odborník mi tiež radil a zastával názor, že je chyba v krokovom motore voľnobehu. Ešte ma napadá, že som chcel skontrolovať výfukové potrubie, mal som podozrenie že bola niekde prasklina, k tomu som sa už ale nedostal.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL