krokovy motorek 1.6 16v
Re: krokovy motorek 1.6 16v
tak mám opět stejný problém... nestartuje to a kolísají otáčky a chcípá to...
máte někdo nějaký objev?
máte někdo nějaký objev?
- Reklama
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Objev-EGR je vadný i když nehlásí poruchu.Zkus ho zakrýt plným těsněním,sice bude auto přecházet do náhr.režimu/bude svítit kontrolka/,ale bude-li startovat a nebude kolísat,tak vyměnit EGR za nový.
- monderka1
- Kontaktovat uživatele:
sice bude auto přecházet do náhr.režimu/bude svítit kontrolka/,
JA mam zaslepeny EGR asi 6000 km a sem tam se rozne kontrolka,ale auto jezdi v pohode a dokonce i min zere.
JA mam zaslepeny EGR asi 6000 km a sem tam se rozne kontrolka,ale auto jezdi v pohode a dokonce i min zere.
tak to byl opet nejaký kus bordelu zasekly v EGR ventilu... nevíte odkud to přesně jde? jestli přímo z válců?
a já bohužel s motorem Z16XE prý již nemohu zaslepit EGR ventil...
a já bohužel s motorem Z16XE prý již nemohu zaslepit EGR ventil...
mrknete na moji klapku a bohuzel jsem nenasel krokovy moturek...
poradi nekdo
poradi nekdo
ale v tomhle pripade to nejde rozebrat, vid? hadice nejsou sundat... a je dobre ze jsem tu klapku drobet vycistil?
to je pred
po vycisteni to vypada o dost lepe, ale nechtel jsem to uplne drit, protoze jsem nevedel jak moc se to muze vycistit... mam astru teprve 2 měsíce
a náhodou nevíš, co bych měl vyčistit aby se mi nedostával humus na EGR ventil?
po vycisteni to vypada o dost lepe, ale nechtel jsem to uplne drit, protoze jsem nevedel jak moc se to muze vycistit... mam astru teprve 2 měsíce
a náhodou nevíš, co bych měl vyčistit aby se mi nedostával humus na EGR ventil?
Na EGR se ti dostane vždycky, pokud ho nezaslepíš, což ti ale může dělat problémy, tak to nech být... Měl jsi klapku úplně vyndanou z auta, nebo jsi ji dělal na autě?
END
na aute... nesli mi sundat ty hadice
madalv: Stejnej motor, stejnej problém! Klapku jsem měl venku, už je čistá jako sníh! A problem je furt! Dokonce mi posledně po tomdle zachcipani ani nechtěla chytnout! A kdyz uz jsem byl tazenej na lane, tak jsem to na jednom semaforu zkusil a bezela zase jako hodinky! Dojel jsem, zaparkoval a ted nevim! Dneska vycistim ten EGR, ale uz jsem teda pekne nasratej! Jo a na diagnostice samozrejme nic...
tak to netrvalo dlouho a už jsem zaznamenal první problém dneska při zahřátém motoru a při vyřazení do neutrálu mi to chcíplo což mě teda dost překvapilo nastartovat to šlo normálně ale otáčky pořád dost kolísaly, jak jsem se tu dočetl vyčistit krokovej motorek ,škrtící klapku ,EGR a jestli jsem to dobře pochopil tak krokovej motorek je součástí tý škrtící klapky je lepší ji čistit na autě nebo jí vyndat? a to EGR to se čistí jak? auto mám teprve pár dní tak vůbec nemám přehled kde co je ,napadlo mě jestli by to nemohlo dělat taky to že auto třeba dlouho stálo, omlouvám se dopředu pokud někomu moje otázky budou připadat hloupé ale nerad bych v motoru hned podělal, děkuji za jakoukoliv radu ,jinak žádná kontrolka nesvítila (jako porucha)
Opel Astra Caravan X16XEL 1.6 16V r.v. 2000 modrá metalíza
madalv jestli chces muzeme se sejit v plzni u tebe,vyndame ji celou ven a vycistim ti ji i venku,delal sem to znamemu a mel sem ji celou venku jestli chces-tech.benzim mam neni problem prinest a nic zato nechci
Naposledy upravil(a) mirda2908 dne 07 bře 2010, 19:40, celkem upraveno 1 x.
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
skrtici klapku je nejlepsi vyndat celou a procistit celou a hlavne dva otvory hlavne tu co ma prumer 1mm a druha asi 5mm a egr je hned vedle v pravo od kladky a drzia ho dva torxiberan píše:tak to netrvalo dlouho a už jsem zaznamenal první problém dneska při zahřátém motoru a při vyřazení do neutrálu mi to chcíplo což mě teda dost překvapilo nastartovat to šlo normálně ale otáčky pořád dost kolísaly, jak jsem se tu dočetl vyčistit krokovej motorek ,škrtící klapku ,EGR a jestli jsem to dobře pochopil tak krokovej motorek je součástí tý škrtící klapky je lepší ji čistit na autě nebo jí vyndat? a to EGR to se čistí jak? auto mám teprve pár dní tak vůbec nemám přehled kde co je ,napadlo mě jestli by to nemohlo dělat taky to že auto třeba dlouho stálo, omlouvám se dopředu pokud někomu moje otázky budou připadat hloupé ale nerad bych v motoru hned podělal, děkuji za jakoukoliv radu ,jinak žádná kontrolka nesvítila (jako porucha)
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]