@Marťásek
to je jasný, měl jsem na mysli nativní Full HD
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
no, zrovna ta C3 měla v nastavení HD i FullHD a podle specifikací bylo nativní rozlišení snímače jenom 1280x720, takže to FullHD naháněla interpolací a 1080p vypadalo naprosto stejně (mělo i stejnou datovou velikost) jako 720p, takže jen reklamní tahák protože Full HD zní určitě ve specifikacích líp
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
.
U tý X8 je sice nativní rozlišení snímače 4K ale zvládne ho zapisovat jen 10fps, což je spíš jen taková frajeřinka a v praxi k ničemu nepoužitelný. Nejoptimálnější je těch 1920x1080 při 60fps a na slowmotion když jdu třeba blbnout se psem (
https://youtu.be/2IO_zrSV3FU), tam mám 720p při 120fps
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
.
To pajakovo video v noci se sice může zdát špatný ale počkej až sem dám něco nočního z té X8, oproti tomu byla znatelně lepší i ta C3 za pár stovek
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
.
Je teda fakt, že když srazím snímkování na 30fps, bude snímač stíhat dýl exponovat a video bude světlejší (ale komu by se to chtělo pokaždý ručně přepínat, když se ve dne těch 60 fps nechce vzdát). Holt má ta X8 mizernou světelnost objektivu. Podle pár recenzí je na tom SJCAM ve tmě líp.
Pár lidí to u X8 i SJ4000 (mají totožnou optiku kromě snímače) řešilo výměnou za polarizační čočky z nějaké starší GoPro kamerky co sehnali za pár šupů z ebay a kvalita v noci se rapidně zlepšila. Ale na to jsem už moc línej, zvlášť když je nejistej výsledek. Maximum, čeho jsem byl schopnej bylo otevření těla a ruční doostření objektivu, jelikož kamerka přišla z fabriky mizerně zaostřená.
@pajak7
líbí se mi jak ta Truecam umí filtrovat protisvětlo a míra detailů ve dne velice slušná
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
...v tomhle byla ta C3 úplně ztracená, všechny záznamy našedlý a i ve dne ohromný odlesky od světlometů.