krokovy motorek 1.6 16v

Odpovědět
samper

Re: krokovy motorek

Příspěvek od samper » 16 bře 2009, 13:29

Trdlo píše:S tou lambdou, mně neházela na diagnostiku žádnou chybu a volnoběžný otáčky mi držela na 2500, prostě nějaké signály pro RJ dávala, ale nesmyslný. :wink: Hledal jsem tu závadu tejden, než jsem testnul tu lambdu... A od výměny za Bosch mi drží krásných 825 ot.
Kluci oběma díky za radu, tu lambdu přeci jen vyzkoušim radši, protože na krokáč to myslím nevypadá. Co jsem tady četl, tak všichni kdo s nim měli problém, měli otáčky spíš nižší, padalo jim to až na 500, chcípalo atd., což není můj případ. Kontrolka se mi rozsvítí vždycky když auto dýl stojí nastartovaný a motor už je zahřátý. Narazil jsem na příspěvek Manliho, který má stejný motor co já a měl podobný potíže s otáčkama a dokonce mu to hlásilo chybu taky když to dýl stálo. Psal, že krokáč, lambda i EGR měněno a ve finále se ukázalo, že byla snad špatně nasazená nějaká hadička. Najdu to a zkusím mu napsat, co to přesně bylo.
Astra G X16SZR Comfort

Reklama

manli2

Příspěvek od manli2 » 17 bře 2009, 22:02

BMW e46 330i 3.0 R6 170kw

samper

Příspěvek od samper » 18 bře 2009, 09:20

díky :wink:
takže špatně nasazená hadička ke snímači tlaku potrubí, jestli jsem to pochopil správně?
Astra G X16SZR Comfort

manli2

Příspěvek od manli2 » 21 bře 2009, 07:00

ne... zpuchřelá

samper

Příspěvek od samper » 23 bře 2009, 00:10

manli2 píše:ne... zpuchřelá
mohl bych tě otravovat a poprosit jestli bys mi to místo v motoru, kde ta hadička je, vyfotil? opravář si myslí, že mám koupit krokáč, ale já bych nejdřív zkusil tohle a nevím, jak mu ukázat, kde to je, pomohlo by mi to..
v tom topiku, kde o tom píšeš a přikládáš nákres z návodu, je jiný motor než ten co máme my (X16SZR)
štve mě to a určitě to zvyšuje spotřebu taky, dělá mi to to co jsi psal ty - kontrolka motoru se rozsvěcí teď po výměně EGR jen a jen v případě, že auto stojí nastartovaný delší dobu po zahřátí, třeba při popojíždění v kolonách taky, ale jinak ne..
a hlavně pokaždý, když vyřadím, se to drží na 1500 a hodně pomalu to klesá k 1000-1100 ot., ale na těch 800 to nespadne nikdy :(
Astra G X16SZR Comfort

manli2

Příspěvek od manli2 » 25 bře 2009, 19:58

a co hlásí diagnostika za chybu? motor na obrázku je sece jinej ale je to tejný jako u szr... ta hadička co vede ze snímače takaku... na obrázku č.2

samper

Příspěvek od samper » 26 bře 2009, 09:12

manli2 píše:a co hlásí diagnostika za chybu? motor na obrázku je sece jinej ale je to tejný jako u szr... ta hadička co vede ze snímače takaku... na obrázku č.2
OK, ukážu mu to. Tu hlášku už si nepamatuju přesně, ale prý něco o chybě volnoběžných otáček.
Astra G X16SZR Comfort

madalv

Příspěvek od madalv » 26 bře 2009, 09:39

Ahoj, abych vám řekl mou zkušenost. Také jsem měl problémy s otáčkami - při vyřazení padaly pod 500 a pak to mělo tendenci chcípnout. Pokud to již chcíplo, tak byl velkej problém nastartovat - celé auto se třáslo. Rozhodl jsem se vyměnit filtry a vyčistit krokový motůrek. Vyměnil jsem pylový a vzduchový filtr, sunda velkou gumovou hadici, co vede od filtru asi ke krokovému motůrku. Když jsem ji sundal, všiml jsem si že "krokáč" je namazaný (asi vazelína nebo co) - nevím jestli to vůbec může být... :(
Nechal jsem to radši být a vše vrátil zpět, auto nastartovalo a vše se zase opakovalo - nízké otáčky, cukání atd.
Mrknul jsem ještě ne EGR ventil a ten měl v kuželu (tryska) zaseklý nějaký kus uhlíku. S problémem jsem ho vyndal (byl tam dost zaražený), vrátil zpět a voalá... auto funguje zatím jak má a to už 3 týdny, tak uvidím.
Ale pro jistotu se zeptám, ten krokový motůrek může být namazaný?

samper

Příspěvek od samper » 26 bře 2009, 09:50

madalv píše:Ahoj, abych vám řekl mou zkušenost. Také jsem měl problémy s otáčkami - při vyřazení padaly pod 500 a pak to mělo tendenci chcípnout. Pokud to již chcíplo, tak byl velkej problém nastartovat - celé auto se třáslo. Rozhodl jsem se vyměnit filtry a vyčistit krokový motůrek. Vyměnil jsem pylový a vzduchový filtr, sunda velkou gumovou hadici, co vede od filtru asi ke krokovému motůrku. Když jsem ji sundal, všiml jsem si že "krokáč" je namazaný (asi vazelína nebo co) - nevím jestli to vůbec může být... :(
Nechal jsem to radši být a vše vrátil zpět, auto nastartovalo a vše se zase opakovalo - nízké otáčky, cukání atd.
Mrknul jsem ještě ne EGR ventil a ten měl v kuželu (tryska) zaseklý nějaký kus uhlíku. S problémem jsem ho vyndal (byl tam dost zaražený), vrátil zpět a voalá... auto funguje zatím jak má a to už 3 týdny, tak uvidím.
Ale pro jistotu se zeptám, ten krokový motůrek může být namazaný?
S tím krokovým motorkem nevím, jestli může být namazaný. Já ho špinavý nemám, díval se mi na něj mechanik a říkal že vypadá jako nový, EGR je teď měněný za nový. Mám úplně opačný problém s otáčkami než ty, nepadají mi, ale drží se vysoko a při delším stání a zahřátém motoru se rozsvěcí kontrolka motoru a od té chvíle začnou být otáčky nestálé - lítají mezi 1000-1200. Plus to co jsem tady už psal, že když vyřadím, drží se na 1500 a teprve po chvíli spadnou na 1000, nikdy však ne na dřívějších cca 850. Viděl bych to asi na tu hadičku co píše Manli a pokud to nebude tím, risknu to a koupím nový krokáč nebo se zkusím domluvit s mech., aby ho proměřil, protože vizuálně je prý OK.
Astra G X16SZR Comfort

madalv

Re: krokovy motorek 1.6 16v

Příspěvek od madalv » 26 bře 2009, 17:41

muzes dat fotku EGR (jak je ten kuzel) a krokového motorku?

madalv

Příspěvek od madalv » 26 bře 2009, 17:41

a mimochodem, uz jsem to tu cetl castokrat, ze i novy EGR nemusi byt v poradku...

samper

Příspěvek od samper » 26 bře 2009, 21:44

madalv píše:a mimochodem, uz jsem to tu cetl castokrat, ze i novy EGR nemusi byt v poradku...
Sorry, ale já to EGR viděl jen než jsem ho dal mechanikovi, aby ho vyměnil, je to taková malá věc no :lol:
Nicméně myslim si, že EGR je v pohodě, dřív to tak dobře nejelo a kontrolka motoru se rozsvěcovala během jízdy, třeba v kopcích nebo tak, teďka ani jednou (ťuky ťuk), prostě jen když se ohřeje motor a auto dýl stojí.
Ani krokáč ti nevyfotím, protože všechno znám prakticky jen tady z fóra a kromě toho, že jsem si sám vyměnil blinkry a opravil podsvícení popelníku + ventilace, jsem si toho na autě moc neudělal. A s motorem už vůbec. Já už mám rozhodnuto, dám na Manliho, protože on jediný tady s těma otáčkama a rozsvěcením kontrolky měl problém podobnej tomu mýmu, navíc má stejný motor. Tipuju to na tu hadičku a pokud to tím nebude, koupím ten krokáč. A jestli to nebude ani tím, budu hodně naštvanej :evil:
Astra G X16SZR Comfort

samper

Příspěvek od samper » 26 bře 2009, 21:46

manli2 píše:a co hlásí diagnostika za chybu? motor na obrázku je sece jinej ale je to tejný jako u szr... ta hadička co vede ze snímače takaku... na obrázku č.2
Ještě prosím jednu věc Manli, ty otáčky ti to dělaly jen při nastartovaným motoru nebo i to co popisuju já - při tom vyřazení rychlosti?
Astra G X16SZR Comfort

manli2

Příspěvek od manli2 » 27 bře 2009, 17:18

pokud nebyla studená a něběželana zvýšený otáčky"alá sytič" tak furt...

samper

Příspěvek od samper » 27 bře 2009, 17:35

manli2 píše:pokud nebyla studená a něběželana zvýšený otáčky"alá sytič" tak furt...
jasně, myslel jsem při tom vyřazení jestli se sekly na 1500 a pak spadly pomalu na 1100 a tam kolísaly
Astra G X16SZR Comfort

Odpovědět