Oprava MID displeje
Re: Oprava MID displeje
Perfektní návod, díky za něj. O víkendu jsem se k opravě konečně dostal, mám MID koupený rozbitý tady na fóru. Ukazoval už míň než půlku displeje. Problém jednoznačně v napařeném spoji displeje k desce. Původní plošky jsem odříznul a odstranil krycí fólii v šířce spojů na desce. Jde to opatrně lámacím nožíkem podle pravítka a pak strhnout. Lepidlo šlo dolů nitroředidlem.
Očistil jsem spoje na desce a je na nich vidět, že už jsou částečně rezavé. Nicméně to ničemu nevadí a fungují.
Astra J Sports Tourer, A20DTH, 2012
Předchozí: Astra G Caravan Njoy, Z16XE, 2003
- Reklama
Přítlačný plech je udělaný z kovového čela staré síťové karty. Pod hrany jsem dal kousky zavařovací gumy. Šroubky byly to nejtěžší, otvor v desce má průměr 2mm a takové se běžně sehnat nedají a když už se najdou, jsou krátké. Nakonec jsem je vytáhnul ze starého rozbitého foťáku.
A tady už je výsledek, displej jede kompletně.
Poznámky:
- Zkrácení kterém jsem provedl je jen tak tak, víc už je moc, nestačil by kablík od desky k displeji.
- Pro testování na sucho se mi osvědčilo použít staré audio kablíky, které patřily mezi CDROMku a zvukovou kartu pro analogový přenos zvuku. Piny perfektně pasují na konektor MIDu.
- Nesehnal jsem šroubky s matičkou, ale stačilo udělat do kovového pásku menší dírky a závit v něm s trochou násilí proříznout šroubkem.
- Zkusil jsem místo gumiček použít podložku z tuhé plastové fólie, ale nepřilehne, displej stále vynechával.
-
Pozrite čo som našiel na polskom allegre! http://allegro.pl/tasma-naprawa-wyswiet ... 61879.html
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
To se ale týká jiného displeje, navíc v tom pásku bývá problém jen na konci a to se řeší očištěním nebo ustřižením.
Ja by som len dodal, že na Youtube maník mení celý páskový vodič za nový - kúpený na eBay. Opravuje síce displej z nejakého SAABa a dokonca dosť nešetrne a na môj vkus drasticky až neodborne, ale napriek všetkému to spraví podozrivo jednoducho a dobre. Nový páskový vodič na displej AstraG vyjde asi 9,-USD, takže to stojí za úvahu. Pre tento raz som rozoberal a čistil podľa uvedeného návodu a až na jeden stĺpec je to v cajku. Nabudúce skúsim ten eBay
Astra G Caravan 1.7DTi, Calibra 2.0i
-
Daj link!megachaos píše: Nový páskový vodič na displej AstraG vyjde asi 9,-USD, takže to stojí za úvahu.
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
Neviem, či je to presne tento
http://www.ebay.com/itm/Flat-LCD-Connec ... 42&vxp=mtr
...lebo som to moc nehľadal - len som pozrel, či také niečo číňan vôbec má. Na Aliexpress ich ponúkajú tiež a možno aj lacnejšie, v setoch... - treba pozrieť.
Je jasné, že ten link tu dlho nevydrží, takže pri hľadaní treba použiť slová: Opel, Astra, Ribbon cable, display, pixel failure, repair...
http://www.ebay.com/itm/Flat-LCD-Connec ... 42&vxp=mtr
...lebo som to moc nehľadal - len som pozrel, či také niečo číňan vôbec má. Na Aliexpress ich ponúkajú tiež a možno aj lacnejšie, v setoch... - treba pozrieť.
Je jasné, že ten link tu dlho nevydrží, takže pri hľadaní treba použiť slová: Opel, Astra, Ribbon cable, display, pixel failure, repair...
Astra G Caravan 1.7DTi, Calibra 2.0i
To vypadá zajímavě. A jak se ten pásek pak připevňuje k displeji?
len opravujte, aspon bude mat pepas viac roboty a stupne hodnota este funkcnych MIDov.
statisticky co som opravoval tak 1z5 je na vyhodenie, 2z5 su tazko opravitelne zfusovane MIDy a zvysok su chvalabohu nedotkute kusy ktore vacsinou idu opravit.
statisticky co som opravoval tak 1z5 je na vyhodenie, 2z5 su tazko opravitelne zfusovane MIDy a zvysok su chvalabohu nedotkute kusy ktore vacsinou idu opravit.
Astra G - sportive, X20DTL, 1999, 3dv, spotreba 3,5-5 l/100km leto , 4,5-6 l/100km zima
Len este dodam, ze Pepas neopravuje MIDy, do ktorych uz bolo zasahovane... tak sa toho radsej nechytajte
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
-
Robi niekto tieto displeje na vymenny spôsob? Na zafke je to pakec 2x to za sebou rozoberať a skladať naspäť! Alebo si kúpiť jeden podobné rozsypaný a po oprave ho iba vymeniť?