Panové, když jsme u toho osvětlení, našel jsem jedem hezký článek, který by si každý řidič měl přečíst. Celý. Je hezky napsaný, pravdivý, avšak dlouhý. Tak honem do toho... <a href="http://www.rozhlas.cz/veda/technologie/ ... 3">Aktivní bezpečnost - osvětlení vozidla</a>
No a jinak, co se týče toho světla, našeho tématu, tak já vlastně taky mám na trolejbuse 4 brzdová světla, v Ostravě dokonce na některých typech 5. (Čtyři v rozích zadní části a jedno uprostřed). Tak kdyby se jen spojily mlhovky s brzdami, svítilo by to pravdaže hezky a také by tam bylo 5 světel, ale zase když zapneme mlhovky, svítily by i brzdová světla, což rozhodně není dobrý nápad.
Dvouvláknovky tam stejně nedáme, jelikož mají jiný bajonetový závit a do objímky nevlezou. Kdyby přece jen se vyměnila i objímka, chtělo by to mít zapojené tak, aby svítily 4 koncová světla, při šlápnutí na brzdu 4 brzdová světla + páté na okně (to co máme teď jako třetí), ale zároveň udělané tak, aby svítily 4 koncová světla a v případě že zapnu mlhovky, tak svítily jen dvě, a to ty původní nahoře. Při sešlápnutí brzdy se pak rozsvítí další 3, ty které svítí normálně. Ale nevím jak by to šlo takto zapojit.
Další možnost je propojit mlhová světla s brzdovými. Koncová světla normálně jen dvě - originál, šlápnu na brzdu, svítí 3 brzdová světla + mlhová. (Ve všech jsou 21W žárovky). Zároveň ale, když mám zapnutá koncová světla, dvě, a zapnu zadní mlhovky, nesmí mi svítit brzdy komplet, ale jen dvě mlhovky. Ale jelikož nevím jak to propojit, nejsem elektrikář, tak to nechám asi tak jak to je teď. Ale bylo by to hezké. A lidi za námi by koukali jako .....
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE