Imobilizér je takový kroužek pod spínací skříňkou se svorkovnicí.Spínací skříňku vyndáš po zasunutí klíčku a z horní strany je pojistka,která se musí zatlačit.Nemusíš posílat celý klíček,stačí ten malý chip který je na straně(malý obdélníček) po rozpůlení klíčku.Chtějí to mít vše společně kvůli naprogramování ŘJ a pak vše funguje po namontování bez problémů.duff74 píše:Rona: možná blbý dotaz, ale proč jsi posílal klíč a imobilizér, když jsi posílal na opravu SVOU řj, kterou pokud se nemýlím po opravě stačí připojit bez programování? Cituji: "ŘJ společně s imobilizérem a klíčkem od zapalování...". ŘJ a klíč chápu, ale co rozumíš tím imobilizérem? Jak a kde bych ho měl vymontovat a poslat?
Malý story + dotaz na ŘJ
Re: Malý story + dotaz na ŘJ
- Reklama
Tak Zafira je opět pojízdná. Už jsem měl vytisknuté formuláře do toho Holandska, že to pošlu a nakonec jsem se dověděl přes jistého dovozce aut, že ŘJ někdy opravuje člověk, který bydlí 1 km ode mně a k němuž jezdím na diagnostiku. Jednotku jsem mu dovezl, mám pocit, že se mu do toho sice moc nechtělo (není to hlavní náplň jeho obživy), ale vzhledem k tomu, že se už nějakou dobu známe a nějaké věci jako HiFi věž mi už opravoval, tak to vzal. Jako elektro inženýr mi vysvětloval, že na tom vlastně není nic moc složitého, jen je to drbačka, protože je to titěrné, musí odsát ten cín, nebo co to je, apod...Každopádně mi po 14 dnech volal ať si proto přijdu. Byly tam uklepané nějaké 4 drátky. Takže teď jezdím, v neděli 560 km, Holešov - Nymburk - Kersko a zpět a auto se tváří OK. Za dva týdny se mám stavit to zaplatit, něco přes 1000,-Kč. Tak tím snad má anabáze s ŘJ X18XE1 končí...
Každopádně se ni naskytla dobrá koupě Citroenu C5 z rodiny (proto ten Nymburk), tak asi Zafka změní majitele...
Každopádně se ni naskytla dobrá koupě Citroenu C5 z rodiny (proto ten Nymburk), tak asi Zafka změní majitele...
Opel Zafira 1,8 16V CDX, X18XE1
Pokud budeš Záfu prodávat, tak ji přivez ke mně do Kroměříže
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005
https://www.automilacek.cz
https://www.automilacek.cz
No to si to vyřešil velice krásně, doufám, že se zachvíli taky nepřidám, jelikož mi auto dělá taky neplechu a motor mám taky ten samej.. Myslíš, že kdyby mi odešla řj že by ten hodnej pán byl tak hodnej a opravil ještě další jednotku?
Opel Meriva A 1,4 16v Twinport
ex autíčko: Mazlik = Opel Astra G Caravan 1,8 16v Comfort
ex autíčko: Mazlik = Opel Astra G Caravan 1,8 16v Comfort